Spareribs, coleslaw og durumbrød med røget paprika og salvie

spareribs, bbq, rub, svinekød, grill, durumbrød, coleslaw, mørk sirup, røget paprika, rørsukker, chilipulver, cayennepeber, chiliFredag stod i grillens tegn, for det er ved at være noget tid siden, vi sidst har lavet mad udenfor. En af de ting, som jeg blandt andet forbinder med USA, er BBQ, så selvfølgelig skulle vi lave spareribs. Det var ellers en kamp at få mulighed for det – først i det tredje supermarked, vi var i, fandt vi nogle pakker. Så var de til gengæld ikke premarinerede, hvilket jeg sætter pris på.

Der skulle også være lidt tilbehør til kødet, så jeg lavede en coleslaw, som jeg fandt opskriften på hos Divxit. Jeg erstattede dog hvidkål med spidskål, erstattede noget af mayonnaisen med creme fraiche og halverede oliemængden. Desuden freestylede jeg nogle små brød – jeg er blevet ret glad for at lave nogle mindre brød, når vi griller – det bliver så godt!

Jeg havde inden grillningen forhørt mig lidt om, hvad der ville være passende at servere til. Nu har jeg fået en forkærlighed for at servere en drink inden grillmaden, men i USA drikker man først og fremmest øl til BBQ, så for at passe ind i stilen, drak vi Budweiser. Det var dog ikke lige mig, da den var ret vag i smagen, men jeg er også mest til mørke øl.
spareribs, bbq, rub, svinekød, grill, mørk sirup, røget paprika, rørsukker, chilipulver, cayennepeber, chiliSpareribs

– store spareribs
– mørk sirup
– en krydderblanding af godt med røget paprika og rørsukker samt lidt salt, peber, cayennepeber og chili

Kødstykkerne pensles med mørk sirup og vendes derefter i den mixede krydderblanding. De dækkes til med film og står nogle timer i køleskabet. Derefter puttes de i ovnen ved 160 grader i en times tid på en rist, inden de får lov til at stege de sidste minutter på grillen. Du kan selvfølgelig sagtens grille dem direkte på grillen, men så tager det som regel et par timer. Af samme grund er der også mange, der vælger at koge kødet, inden de kommer på grillen, men så kan man ikke marinere dem inden.

Note: Syndigt godt! Jeg havde tænkte mig at smøre dem med en BBQ-sauce, men gemalen foreslog, at vi først gav den en krydderblanding og så sluttede af med saucen. Krydderblandingen var dog så kraftig i forvejen, at vi ikke behøvede at putte sauce på, så den må jeg bruge en anden dag.

Coleslaw
4 personercoleslaw, salat, kålsalat, mayonnaise, creme fraiche, rørsukker, dijonsennep, sennep, gulerødder, spidskål, hvidvinseddike

40 g mayonnaise
30 g creme fraiche 9%
60 g sukker
1 tsk. salt
1 spsk. dijonsennep
3 revne gulerødder
1 fintsnittet spidskål
½ dl olie
2 spsk hvidvinseddike

Pisk mayonnaise, creme fraiche, sukker, salt og dijonsennep røres sammen. Rør olie og hvidvinseddike i og smag den til. Riv gulerødderne og bland dem med den revne spidskål, som du inden har krammet godt. Vend dressingen grundigt i grøntsagerne og lad den trække en times tid inden servering.

Note: En fin salat, som har en del sødme og lidt bid. Jeg har ikke så mange erfaringer med coleslaw, men kan bare huske, at jeg tit har set den i en mere mild  ‘creme fraichet’ udgave, hvor denne her fik mere farve og smag fra sennep og hvidvinseddike. Det passede mig nu godt – kan godt lide, når mad ikke er alt for mildt og fredeligt.
durumbrød, grillbrød, brød, boller, grill, gær, røget paprika, salvie, boghvedegryn, hvedemel, durummelSmå durumbrød med røget paprika og salvie
7 stk.

3½ dl lunkent vand
25 g gær
½ tsk salt
1½ tsk røget paprika
6 blade frisk salvie, finthakket
75 g boghvedegryn
75 g hvedemel
durummel for resten (ca. 250-350 g)

Bland gær og vand, inden du tilsætter alle ingredienser undtagen durummelet. Det tilsættes lidt ad gangen, indtil du har en god, smidig dej. Lad den hæve til dobbelt størrelse, inden du former den til mindre, flade brød, som du lægger på grillen. De må ikke få for kraftig varme, og du skal holde øje med, at de ikke brænder på.

Note: En fin og let måde at få tilbehør til grillmaden. Jeg gav den lidt røget paprika, så de bedre matchede resten af måltidet, og det gav et lille, fint strejf til brødene.

19 thoughts on “Spareribs, coleslaw og durumbrød med røget paprika og salvie

 1. Ej, hvor ser det godt ud! 😀

  USA og BBQ hænger jo uløseligt sammen, selvom de nok mere foretrækker ribs på rack – altså ribben. De laver i øvrigt ribs af både svin og okse 🙂 Baby back ribs, er de bedste, synes jeg…..

  God ide med den tørre rub, det siges jo at det er meget bedre end våd. Det skulle givet kødet meget mere smag.

  Det ligner meget den cole slaw som jeg plejer at lave, dog uden creme fraiche. Jeg føler ikke helt for creme friache i cole slaw, men det er jo en smagssag. Det er også meget brugt at komme lidt fintsnittet rødkål i, for at give det lidt mere farve.

  I “mit” hjem, var der altid drink inden maden – noget som kæresten synes var MEGET tiltalende – da vi var derovre *S*. Min mamas yndlingsdrink er gin & tonic eller mojito – som hun mener går til alt 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 2. De spareribs ser super lækre ud! Ikke nice at blogge sådan et indlæg nu … jeg står og skal afsted til BBQ-garage-fest og vi skal sikkert først spise om 2 timer… Jeg er sulten NU!!!
  God idé med de brød:)

 3. Gudskelov, at du ikke brugte de sparesibs som er smurt ind i en masse gøjl, og man ikke aner hvor gammelt kødet er, men at du selv krydrede dem, de ser fantastisk ud, og jeg kunne da nemt spise nogle stykker lige nu:)
  Knus
  Vibeke

 4. Uhm hvor ser det lækkert ud. Vi nåede en tur på både Bones og Jensens Bøfhus da vi var i Danmark og din menu ser mindst lige så god ud♥ Som Birthe skrev smager det også gpdt med rødkål i og jeg kan også anbefale majs og mandariner fra dåse. KNUS

 5. NYBH – tusind tak 🙂
  Gemalen fantaserede også om, at vi en anden gang får fat i en hel række. Jeg så godt nok ribben hos flere af supermarkederne, men de var så afpillede, at det kunne være lige meget. Må hellere forbi en slagter så.

  Jeg tror også, det er dig, der har lagt den originale opskrift op hos Divxit. Jeg vidste dog ikke det med rødkål – hvor sjovt! Det må jeg prøve (siger jeg ikke det alt for tit? :-P).

  Hehe – ja, eftersom det er begrænset, hvornår vi ellers har mulighed for at få en drink, så forsøger jeg også at indføre en drink ved besøg i weekender. I dag glippede det dog! :-O

 6. Hanne – mange tak! Jeg har selvfølgelig planlagt det, så jeg lige kunne nå at drille din mave lidt. Det er gengæld for alle de gange, jeg er blevet sulten af at læse på din blog! 😀

 7. Vibeke – gemalen var faktisk så modig at udpege sådan et stykke i det første supermarked bare for at drille mig, men nænej – jeg undgår premarinerede ting af samme grunde, som du nævner 🙂

 8. Jeg beundrer din evne til at finde på nye, spændende gastronomiske udfordringer! Denne ret ryger også lige ind i min opskriftsmappe 🙂

 9. Pingback: Spareribs og nordisk coleslaw | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Melon- og agurkedrink og en indbagt islagkage | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Grove tortillas med fyld | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Melon- og agurkedrink og en indbagt islagkage | Piskeriset på eventyr

 13. Pingback: Juli: Grill | Piskeriset på eventyr

 14. Pingback: Spareribs og nordisk coleslaw | Piskeriset på eventyr

 15. Pingback: 2 anderledes rødkålssalater - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *