Marengslagkage med ribsflødeskum, smuk bønnesalat og hurtig spinat-feta salat

I går havde jeg The Boys på besøg, så det betød blandt andet, at vi skulle have kage! Jeg har flere gange udsat dem for tunge og solide kager, men denne gang syntes jeg, at det skulle passe til vejret, så jeg lavede en let marengskage med ribsflødeskum til. Den originale opskrift er fra ‘Flere suveræne salater…’, men jeg ændrede på fyldet.

Marengskage med ribsflødeskum
7 ret lækkersultne personer

4 æggehviderribsflødeskum, marengslagkage, lagkage, dessert, kage, æggehvider, æg, eddike, rørsukker, mandler, fløde, ribs, vanilje, vaniljesukker
1 tsk eddike
250 g rørsukker
100 g grofthakkede mandler

4 dl fløde
175 g ribs
2 tsk vaniljesukker

Pisk æggehvider, eddike og rørsukker med en elpisker i ca. fem minutter, indtil massen er tyk og skinnende. Vend de hakkede mandler i massen og smør den ud på bagepapir i to cirkler – du kan evt. tegne dem inden på bagepapiret, inden du vender papiret om (så massen ikke kommer i kontakt med den kuglepens- eller blyantstreg, du tegnede). Bag marengsbundene ved 150 grader i ca. 1 time og 10 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.

Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukkeret og vend ribsene i  bagefter. Læg bundene sammen med bærskummet i midten.

Note: Let og alligevel syndig kage, som ikke er helt let at skære i bagefter. Jeg pyntede kagen med lidt blodrød glasur.

Smuk bønnesalat

250 g sorte bønnerbønnesalat, salat, sorte bønner, koriander, cherrytomater, tomater, peberfrugter, citronolivenolie
½ dusk frisk koriander
6 store cherrytomater
1 grøn peberfrugt
lidt salt
citronolivenolie

Stil bønnerne i blød i vand natten over, og skyl dem godt. Kog dem ca. 30 minutter, til de er møre, og lad dem afdryppe, til de er kølet af. Bland dem med friskhakket koriander, peberfrugt og cherrytomater i små tern samt lidt salt og citronolivenolie.

Note: Jeg syntes, det blev en ret smuk salat, og det er ikke sidste gang, jeg bruger sorte bønner – se hvor flotte de er sammen med grøntsagerne! Og så smagte salaten i øvrigt godt og mættede ganske fint.

Hurtig spinat-fetasalat

– friske salatblade
– blød feta, smuldret
– pinjekerner
– finthakket rødløg

Og nu er jeg bange for, at det atter står på Band of Brothers… hav en fortsat god aften!20 thoughts on “Marengslagkage med ribsflødeskum, smuk bønnesalat og hurtig spinat-feta salat”

 • Jeg bliver ved med at gentage mig selv: det ser forrygende godt ud 🙂

  Jeg ville ønske jeg var mere til marengs, for det er så flot når det serveres – jeg er vild med den røde pynt….

  Du har ret i at det er en smuk salat! Jeg er så dårlig til at bruge bønner, men jeg må ud og finde nogle af de sorte bønner, for de er jo smukke (og sunde)

  Mange hilsner
  Birthe

 • Salaten med bønner ser rigtig god ud!
  Jeg må ha fat i nogle sorte bønner..
  Koriander er nærmest umuligt at opdrive til rimelige penge på de her kanter. Har du dit i haven eller?

 • Du har ret i at det er smuk, og det synes jeg nu også salat med rødløg er. Jeg har citronkatteurt i mit urtebed. Det er en kraftigt citronsmagende krydderurt med de flottest blå blomster, som også smager godt og så er de superflotte i salat.
  Signe

 • For få år siden brugte jeg tit sorte bønne i salaten. Det ser nemlig så smukt ud og så mætter det ligesom lidt mere. Hmmm hvorfor mon jeg stoppede med det. Det skal straks indføres igen. Spinat salaten nupper jeg til iaften. Jeg har masser af plukke klak spinat i haven… mangler bare en god feta 😉 Tak for inspiration.

 • Jeg tror aldrig, jeg har set sorte bønner – men det ser jo brandgodt ud i en salat!

  Og din kage lyder helt fortryllende dejlig, suk 🙂

 • Den salat er da bare flot, jeg har en pose bønner liggende, måske skulle jeg også prøve, – at bruge den:)
  Knus
  Vibeke

 • NYBH – mange tak! Marengs kan også give nogle flotte desserter – det kommer let til at se dejlig pompøst og vulgært ud, hvilket jeg slet ikke kan stå for! 😀

 • MissMuffin – det er også lidt 'risky business' at planlægge madlavning ud fra frisk koriander her i byen, for det kan godt være svært at opspore. Pt. har vi en plante i køkkenvinduet, som jeg nok vil forsøge at dyrke videre på. Jeg har dog hørt, at den skulle være sejlivet nok til at bo i haven, men det har jeg ikke helt turde kaste mig ud i – endnu 🙂

 • Signe – jeg tror, vi havde citronkatteurt i haven, da jeg var barn (jeg var helt pjattet med blomsterne ;-)). Nu får jeg helt lyst til at anskaffe mig det!

 • Vibeke – mange tak! Jeg synes, det er sådan en god måde at få lavet en meget mættende salat på, så jeg tror, jeg gentager succesen senere på måneden 🙂

 • Deal;)

  Du kan godt putte korianderen i haven. Jeg har en derude, den står fint. Sidste år blev den temmelig stor … og det gode er, at så kan du også høste dine egne korianderfrø og grave rødderne op og bruge til f.eks. thai-suppe.

 • Hanne – godt! Og for en sikkerheds skyld har jeg nu brugt et billede af min nye frisure – så får jeg ingen 'det ser for godt ud'-klager i dag 😉

  God pointe med korianderen – jeg må lige kigge til den i køkkenet og tjekke, om den er parat til at opleve noget nyt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *