pistaciecreme, pistacienødder, fløde, sirup, hvid chokolade,

Jeg stødte på pistaciecreme på en ferie i Italien for mange år siden og blev straks forelsket i konceptet. En smørbar creme lidt som Nutella men med pistacier i stedet for hasselnødder. Mmm! I forbindelse med mit gamle madblogs-benspænd opdagede jeg, at jeg havde en opskrift på pistaciecreme fra Kage! Kage! Kage! Jeg undlod dog kardemommekapsler, tilføjede et knips salt samt udskiftede honning med mørk sirup (og øgede mængden).

Pistaciecreme

50 g pistacienødder, afskallede
1 dl fløde
1 spsk mørk sirup
100 g hvid chokolade, hakket
et lille knips salt

Hæld pistacienødderne ud på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem ved 225 grader i 8-10 minutter. De må gerne tage farve, men sørg for at tage dem ud, hvis de begynder at blive mørke. Hæld nødderne over på et rent viskestykke og gnid nødderne med viskestykket, så de brune skaller falder af. Hæld nødderne over i en blender og mal dem så fint som muligt.

Hæld fløde, chokolade, salt og sirup i en kasserolle og varm det langsomt op. Rør i det med jævne mellemrum. Tag kasserollen af varmen, når chokoladen er smeltet. Hæld blandingen i en skål sammen med de blendede pistacienødder og pisk det til en jævn masse. Hæld din pistaciecreme på et skoldet glas og stil det i køleskabet i et par timer, så det stivner.

Nu har du en lækker pistaciecreme, du kan smøre på brød og boller – fuldstændig som Nutella men bedre!