Baconis

baconis, is, bacon, dessert, fløde, mælk, sukkersirup, sirupDet kan godt være, at månedens benspænd er svinekød, men jeg har ikke glemt juli måneds is-benspænd, og hvem siger, at de to ikke kan kombineres?

Det er jo et kendt faktum, at bacon er et af livets vigtigste krydderier – ja måske ligefrem et af grundstofferne? For et par år siden smagte jeg kombinationen af bacon og chokolade, og det smagte bedre, end man skulle tro, for salt klæder chokolade utrolig godt. Derfor tænkte jeg, at bacon også måtte kunne bruges til andre søde sager…

Til baconis skal du bruge:

baconis, is, bacon, dessert, fløde, mælk, sukkersirup, sirup2 dl fløde
1 dl sødmælk
2 dl hjemmelavet sirup – se her

Rør ingredienserne godt sammen og kør det til en blød ismasse i en ismaskine – husk at stoppe et par minutter før, at den er helt klar.

bacon, svinekødTagr 3-4 skiver stegt bacon og hak dem fint. Rør baconstykkerne i isen og kør den færdig på ismaskinen. Smag til med salt og servér med det samme – gerne pyntet med lidt hakket chokolade – eller put isen i fryseren.

Note: Det salte og det søde passer glimrende sammen, så selvom kombinationen lyder mærkelig – at bruge bacon i desserten – så holder det 🙂

10 thoughts on “Baconis

    • Tak! Det var også et fint lille eksperiment – og det er en sjovt at præsentere folk for sådan en dessert 😉

  1. Mmmmmm, der er altså bare noget med bacon/salt og chokolade! På Pinterest har jeg set stegt bacon med nutella-dip, og stegt bacon i pandekagedej (som snildt kunne kombineres med nutella som dip;-) )

    Måske man skulle overraske gæster med bacon til dessert:-)

    • Jeg kendte en nordmand for ti år siden, som altid lavede pandekager med baconstykker i. Den fungerer fint, men mætter sindssygt meget (og er lidt mærkeligt, hvis man kombinerer det med syltetøj ;-))

  2. Er vi mon ude i noget fusionskøkken her 😉 Ja, når jeg er faldet pladask for lakrids med chokolade, er det muligt, at denne kombination også er fortryllende 🙂

  3. Ja, bacon er helt sikkert et krydderi, og det kan bruges i (næsten) alle sammenhænge i min verden. Jeg har prøvet baconis før, man skal lige vende sig til det, men egentlig er det meget godt. Jeg fik det med små kandiserede baconstykker oven på – det var lækkert med lidt knas!

  4. Pingback: Norske pandekager med bacon | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *