Kakaoroulade med nougat-Bailey-creme med blåbær samt nøddesmåkager

Kakaoroulade med nougat-Bailey-creme med blåbær samt nøddesmåkager

Det var ikke kun dinosaurkager og Spider-Man kager, der blev bagt sidste weekend. Jeg havde også brug for lidt bestikkelseskage, og da jeg alligevel var i køkkenet, lavede jeg også en hurtig omgang småkager, som jeg kunne udsætte mine svigerforældre for.

Jeg har lidt et teenagetraume hvad angår roulader. Der var lidt for mange gange, at købe-roulader var løsningen, når folk skulle have kage med i gymnasiet, og de hvinende søde og syntetiske kager var slet, slet ikke mig. Samtidig er jeg heller ikke så vild med hindbær i roulade, og det er ofte den smagsversion, folk vælger, når de serverer hjemmelavede roulader, så jeg har generelt undgået roulader de sidste mange år. Men nu skyldte jeg en kage til en bekendt, og så besluttede jeg mig for at lave en roulade.

Jeg fandt en opskrift på en rouladebund lavet på kakao hos Signes Mad, og den valgte jeg at bruge som udgangspunkt, da jeg skulle lave rouladen. Fyldet blev en alt-godt-fra-køleskabet, hvilket den dag både rummede Bailey, nougat og blåbær. Sidstnævnte blev primært valgt, fordi jeg var usikker på, om en af kagespiserne kunne tåle nødder, for normalt ville jeg nok have valgt at bruge valnødder i stedet. Blåbærrene var dog fine til at give et lidt frisk pift til kagen.

Kakaoroulade

ca. 10 personer

3 æg
150 g lys rørsukker
50 g hvedemel
½ dl kakaopulver
1 tsk bagepulver

Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt. Rør mel, bagepulver og kakao sammen i en anden skål og bland det i æggemassen, mens du pisker massen. Fordel dejen på en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Sørg for at holde et par cm afstand til pladens kanter. Bag dejen ved 210 grader i 8-10 minutter. Hold godt øje med dejen, så den ikke bliver for mørk. Vend med det samme kagebunden ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og dæk det med et fugtigt viskestykke. Lad bunden køle helt af, inden du forsigtigt trækker bagepapiret af.

Fyld:
½ l fløde
ca. 85 g nougat
ca. 5 spsk Bailey
150-200 g blåbær – eller alternativt 100 g hakkede valnødder

Pisk fløden til blød skum. Smelt nougaten og rør den i flødeskummet sammen med Bailey. Pisk flødeskummet et kort øjeblik, så den bliver mere stiv.

Fordel flødeskummet ud over bunden og hæld blåbærrene over. Rul forsigtigt rouladen sammen og dæk den til med madfilm, inden du sætter den i køleskabet – gerne til næste dag.

Note: Det er første gang, jeg har eksperimenteret med roulade, men bestemt ikke sidste gang! Det var både let og hyggeligt at arbejde med, og da jeg testsmagte det, fandt jeg frem til, at resultatet var ganske glimrende. Måske ender det ligefrem med, at jeg slipper af med mit roulade-traume 🙂

nøddesmåkager, småkager, nødder, saltede peanuts, mandler, kager, dessert

Småkagerne, jeg besluttede mig for at bage, var en opskrift, jeg på et tidspunkt så hos Newyorkerbyheart. Jeg valgte dog at erstatte halvdelen af de saltede nødder med almindelige mandler og brugte en vaniljestang i stedet for vaniljesukker.

Nøddesmåkager

ca. 15 stk.

½ dl saltede peanuts
½ dl mandler
75 g smør
½ dl lys rørsukker
kornene fra 1 vaniljestang
1 spsk ahornsirup
1½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver

Rør smør, sukker, vaniljekorn og sirup sammen til en ensartet masse. Tilsæt mel og bagepulver og rør det sammen. Hak nødderne og rør dem i dejen. Form dejen til en aflang, tyk pølse og læg den i køleskabet en times tid.

Varm ovnen op til 175 grader, inden du skærer små buttede skiver af dejrullen – ca. 2 cm tykke – som du lægger på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne i ovnen i ca. 10 minutter og afkøl dem derefter på en bagerist.

Note: Nu er jeg ikke så meget til småkager, men her måtte jeg altså hapse to, for de havde en rigtig dejlig sprødhed, og så var jeg vild med det lille salte touch, de havde. Kan anbefales!17 thoughts on “Kakaoroulade med nougat-Bailey-creme med blåbær samt nøddesmåkager”

 • Uhm roulade! Jeg har og har heldigvis aldrig haft et rouladetraume, så jeg skal mere bekæmpe trangen til ikke at bage roulader for tit. Elsker chokoladevarianten med smørcreme i og den lidt lettere variant med jordbærsyltetøj i. Frugtrouladen smager fantastisk med en god klat piskefløde til. Uhm!
  Nu har du fået mig på rouladetanker. Suk 😉
  Lækkert!
  Mange hilsner
  Gitte

  • Undskyld 😀
   Jeg spiste stort set kun tigerroulade, da jeg var yngre – den med marcipan var min yndlings-hadeudgave, mens dem med frugt var lidt suspekte 🙂

 • Jeg er STOR fan af roulader – kan endda også godt lide en købe-roulade i ny og næ 😉 Jeg får desværre alt for sjældent bagt roulade selv, hvilket egentlig er en skam, for det er da bare noget af det skønneste… og denne udgave ser virkelig vidunderlig ud! mums 🙂

  • Har du prøvet at købe fra bageren? Jeg spekulerer på, hvordan de er. Har ellers kun prøvet købe-udgaver fra supermarkedet – og et par enkelte hjemmelavede hindbærroulader 🙂

 • Mit ungdomstraume med roulader kom fra hjemkundskabstimen, hvor vi fremstillede hindbærroulader med mærkelig, markant og meget upassende smag af æg. Så hellere den velkendte fra supermarkedet 🙂

  Den vil jeg dog også helst være fri for i dag, men til gengæld ville jeg med glæde sætte tænderne i din meget indbydende roulade.

  • Ok, det lyder heller ikke så appetitvækkende! Det lykkedes mig at undgå traumer fra hjemkundskabstimerne, selvom mange ellers har dårlige erfaringer derfra. Men jeg kan huske et par sjove episoder, hvor folk lavede mad, der gik rigtig galt!

 • Den roulade tør jeg godt binde an med – skønt jeg som dig også har haft det lidt blandet med køberoulade.
  Den blog du henviser til, er det den rigtige newyorkerbyheart? Kan ikke rigtig finde opskriften der.
  Charlotte

 • Roulade er efter min mening lidt overset, for det kan være virkelig dejligt i en god, hjemmelavet version. Og hvor ser det altså lækkert ud!
  Men lige en ting: hvis man ikke kan tåle nødder, kan man heller ikke tåle nougat, der jo indeholder hasselnødder.

  • Det er kun større mængder af nødder, der er problemet – en lille smule nougat kan vedkommende godt tåle 🙂

 • Ej, hvor ser det lækkert ud! Jeg har faktisk nok en lidt hemmelig forkærlighed for roulade, men det er ligesom om, at alle omkring mig (kan det virkelig passe?!) altid har syntes, at det er noget stads, så jeg kan faktisk ikke huske den sidste gang jeg har fået roulade… Suk… 😉

  Nu kan jeg desværre ikke spise kakao/chokolade (ja, jeg ved godt det er helt sindssygt synd for mig!), men jeg er sikker på, at kombien også sagtens kan blive godt med en klassisk vanilieroulade 🙂 Det må prøves snart – og så se om jeg ikke kan omvende nogle af alle de roulade-haters jeg øjensynligt omgiver mig med 🙂

  • Det kan være, de har fået rouladetraumer af samme årsag som mig 😀

   Men det var dejligt at finde ud af, at det er superlet at lave en god udgave selv. Jeg må eksperimentere videre med det en anden god gang 🙂

 • Juhuuuu, roulade!!!! Jeg har haft helt de samme traumer som dig, med de væmmelige køberoulader, som man lige stak ned til købmanden efter i frikvartererne… ADRX!!!

  Alligevel kom jeg igang med roulade-kreationerne, og jeg er faktisk gået hen og blevet ret pjattet med dem… Den version med nougatcreme lyder nu heller ikke dum…Orrrrrh manner… NOUGAT CRAVING !!!

  • !!! Der blev jeg næsten bange 😀
   Men ja, de der roulader kan nu være ganske gode, bare de er hjemmelavede 😉

 • Ja, det er så småkagerne, jeg faldt for 🙂
  De er utrolig lækre, men jeg elsker alt med peanuts, men jeg fik dem ikke sprøde, og de fik endda 15 min, konsistensen er mere som et short bread/sable. 2 cm virker også af meget, når de kun skal have 10 min. Da jeg tilsatte melet, tænkte jeg også at der var en fejl, det virkede som meget, men dejen blev samlet.
  Jeg vil lave dem igen, men nok tage lidt mindre mel eller evt. Peanut mel i stedet.

 • Hej
  Opfølgning fra tidligere.
  Jeg sporede den opskrift, som nybh henviser til, og her står 1/2 cm skiver og 200 grader. Forskellen i skiver størrelse forklare hvorfor hun ikke kunne få så mange ud af dejen, som spis bedre, men det forklarer ikke, hvorfor både du og nybh, kan få dem sprøde, når min ikke bliver det.
  Undskyld at jeg er så ihærdig 😀

  • Nu er det et stykke tid siden, jeg har lavet dem, men jeg mener, at de var sprøde i kanten og mere bløde/seje i midten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *