Brombæris og lakridsis

Brombæris og lakridsis

Selvom juli måneds is-benspænd er ovre, så slipper I ikke helt for is-opskrifter i denne måned. Jeg var nemlig til grillarrangement i starten af denne måned, hvor jeg medbragte både brombæris og lakridsis. Især min brombæris gjorde lykke til arrangementet. I den version brugte jeg 200 g sukker, men det syntes jeg selv var ret sødt, så siden har jeg lavet den med lidt mindre sukker – dvs. 150 g som der står i opskriften herunder. Jeg medbragte i øvrigt også kokosis og citronis.

Brombæris

300 g brombær
150 g rørsukker
½ dl vand
1 tsk vaniljepulver
3 dl fløde

Hæld brombær, rørsukker og vand i en gryde og lad det simre, indtil brombærmassen er tyktflydende. Tag kasserollen af varmen og blend det til en ensartet masse. Tilsæt fløde, rør grundigt og smag til med vanilje. Kør massen på en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, så prøv at piske fløden til en meget blød skum og vend den blendede brombærmasse i, inden du hælder blandingen i en plastbøtte. Sæt bøtten i fryseren og spørg for at røre i ismassen et par gange i timen, indtil den er frossen.

Note: En sød og cremet brombæris med masser af brombærsmag – herligt!

… nu har jeg sådan set lavet lakridsis før, men jeg fik lyst til at eksperimentere med den lakridssirup, som jeg købte sidste år på et marked. Siruppen er produceret af Karlsen og er irriterende vanedannende…. nåja, og så er den utrolig let at bruge i en hurtig lakridsis.

Lakridsis

½ l fløde
1 dl Karlsen lakridssirup
1 dl hjemmelavet sirup – se her

Rør ingredienserne grundigt sammen og kør blandingen på en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, så prøv at piske fløden til en meget blød skum og vend resten af ingredienserne i, inden du hælder blandingen i en plastbøtte. Sæt bøtten i fryseren og spørg for at røre i ismassen et par gange i timen, indtil den er frossen.

Note: God, kraftig smag af lakrids – og superlet at lave. Er du til milde lakridsis, så prøv at halvere mængden af lakridssirup.4 thoughts on “Brombæris og lakridsis”

    • Tak skal du have! Isene er lidt lysere i virkeligheden, men jeg havde ikke mit kamera med, så billedet er taget med en telefon 🙂

  • Tror du man kan blende friske brombær med sukkersirup istedet for at koge dem, også fortsætte derfra? Jeg kan godt lide at bevare så mange vitaminer som muligt, så er det er lidt sundt at spise is. Og hvor meget sirup skal man mon bruge?

    Jeg har ikke prøvet din metode med sukkersirup endnu, men det lyder godt og skal helt sikkert prøves. Det er jo meget billigere end kondenseret mælk.

    • Grunden til, at jeg koger blandingen, er blandt andet for at gøre blandingen mindre vandet, og der kan du godt få et problem, hvis du bruger bærrene direkte i isen, da de er ret saftige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *