Jordbæris lavet på fløde

Jordbæris lavet på fløde

Jordbærsæsonen er godt i gang, så det er jo oplagt at lave en jordbæris som det første i månedens is-benspænd. Jeg er ellers ikke normalt så glad for jordbæris, men så er der også en god grund til at eksperimentere, så jeg får lavet noget, der kan overbevise mine skeptiske smagsløg 🙂

Det var samtidig også første gang, at jeg skulle tage den nye ismaskine i brug. Det er en DeLonghi ICK 5000 fra KitchenOne, og sammen med maskinen fulgte der et opskrifthæfte, som jeg bladrede lidt i. Der var blandt andet en opskrift på jordbæris, men efter at have læst den besluttede jeg mig for at ændre i sammensætningen. Dels havde jeg ikke mælk, som var en af ingredienserne i opskriften, og dels ville jeg gerne have mere jordbærsmag og mindre sukker, så jeg endte med at bruge flere jordbær, mindre sukker og en smule mere fløde.

Jordbæris

300 g friske danske jordbær
100 g lys rørsukker
2 dl fløde

Hæld jordbærrene og 1 dl fløde i en høj kande sammen med sukkeret og blend det med en stavblender, indtil sukkeret er opløst. Du kan selvfølgelig også blende det i en blender. Tilsæt resten af fløden og blend det meget kort, så fløden bliver blandet med jordbærmassen.

Hæld jordbærmassen i ismaskinen og lad maskinen gøre resten af arbejdet – det tager ca. 20-30 minutter. Spis din jordbæris med det samme eller hæld den på en plastbøtte og frys den ned. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde din jordbæris i en plastbøtte, sætte den i fryseren og røre grundigt i den to-tre gange i timen, indtil den er helt frosset.

Note: Dejlig tydelig smag af jordbær i isen! Denne jordbæris slår supermarkedsisene til enhver tid. Jeg har aldrig været specielt begejstret for jordbæris, men nu har jeg lige ændret mening 😉

jordbæris, is, jordbær, fløde, rørsukker, dessert


11 thoughts on “Jordbæris lavet på fløde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *