Juli: Hjemmelavet is

is, Firenze, italiensk isJuli er sommer, sol og varme. Juli er ferie, frihed og afslapning. Juli er is – masser af is – og især her på bloggen! Jeps, månedens benspænd er hjemmelavet is!

Is kan varieres i en uendelighed, så der er rig mulighed for at være kreativ i denne måned, og jeg har allerede skrevet en laaaang liste over is, jeg gerne vil nå at lave. Der skal både være plads til klassiske is, spøjse is, søde is, syrlige is, is i alskens former og udgaver og is som en del af andre retter.

Det er ikke mange is-opskrifter, jeg har nået at blogge gennem tiden, for jeg foretrækker at lave is på ismaskine. Jo, du kan godt lave is uden, men jeg synes, det er ret besværligt selv at skulle røre i isen så tit. Heldigvis har KitchenOne været så venlige at stille en ismaskine til rådighed, så nu har jeg ingen undskyldning længere – der skal laves is i rå mængder!

Som optakt til månedens is-opskrifter kan jeg anbefale disse is, jeg tidligere har lavet:
Kokos-lime is
Lakridsis og ananas-basilikumis
Hasselnøddeis
Kanelis
Kastanjeparfait
Solbæris – brugt i en forret med and
Hindbærsorbet
Champagnesorbet

Det bliver lidt af en omvæltning i forhold til juni måned, som var sukkerfri det meste af tiden, men jeg lover, at der nok skal snige sig et par sukkerfrie is-opskrifter ind.

Hvad er din yndlingsis?

Se de is, jeg lavede denne måned

66 thoughts on “Juli: Hjemmelavet is

 1. Jeg laver en fantastisk mynte-lime-citron-sorbet. Den er perfekt når det er rigtig varmt. Jeg er ikke så meget til flødeis, men laver det da jævnligt til drengene. Og af æg hentet direkte i egen hønsegård. Ikke så meget salmonella-hysteri her.

  • Det lyder også utrolig lækkert! Mmm… elsker citron… ja, det med æggene er jeg heller ikke så bekymret for. Det er dog sjældent, jeg bruger æg i is – mest i sorbet.

 2. Lækkert tema – det vil følge tæt. Især fordi jeg er ved kigge på, hvilken ismaskine jeg skal anskaffe mig. (Med kompressor – gider ikke at fryse isskåle mere som den gamle, jeg har). Den, du skal bruge, er den med kompressor? Og hvilket mærke er det? Kommer der en lille anmeldelse af maskinen? 🙂

 3. Jeg glæder mig til at læse mere om dit benspænd.
  Is er en evig vinder i min bog – selvfølgelig så længe, det er lavet ordentligt. Min absolutte favorit er den italienske mælkeis “menta”, altså med myntesmag og chokoladestykker i. Jeg vælger den ofte (men man skal jo også prøve noget nyt nogle gange), når jeg er forbi en isbutik, ligesom jeg nærmest kan gå på jagt efter den bedste, hvis jeg er i Italien.

  • Hm, det kan være, jeg skal være rigtig sød og lave det til gemalen en dag. Her i huset er det nemlig ham, der er til pebermyntesmag i is og chokolade.
   … på den anden side set er det jo sjovere at lave is, man selv kan spise 😀

 4. Åhh, jeg elsker at lave is, og hver sommer har jeg flere planer end tid, hvilket min badevægt er glad for. Jeg har lavet en æble/kanel is, som nok er toppen af, hvad jeg har prøvet.

  • Det lyder også lækkert! Da jeg lavede kanelis på et tidspunkt, brugte jeg den også i en æbledessert – dejlig kombination 🙂

 5. Uh is! Fantastisk emne! Jeg har et par opskrifter liggende på bloggen, bl.a. en kaffeis, som kæresten var meget begejstret for. Den lavede jeg til nytår. Jeg har Ben & Jerry’s isbog stående også, men har ikke fået lavet så meget fra den endnu. Kører mest mellem at lave strawberry cheesecake-isen (som vist har cirkuleret i blogland længe :)) og en plain vanilleis, når jeg selv laver. Skal jeg vælge noget købe-is, er jeg tosset med Toms skildpaddeis eller en god softice med kakaodrys. Glæder mig til at få sådan en senere på sommeren 🙂

  • Jeg har også haft B&J-bogen stående i lang tid uden at bruge den, men nu er jeg begyndt at læse den. De har skrevet et kapitel om opstarten af virksomheden, og det er utrolig hyggelig læsning 🙂

   • Ja det er det 🙂 Christian er totalt tosset med Ben & Jerry’s coffee, coffee, buzz, buzz, buzz-isen, der er en kaffeis (som han kun har kunnet få i Tivoli Friheden i Århus), og det var derfor, jeg forsøgte mig med at lave en til nytår. Desværre er der ikke lige sådan en i bogen, så måtte finde inspiration på nettet. Men det er jo også sjovt nok at få lov til at være lidt kreativ 🙂 Og så med noget lækkert fyld. Det er vi glade for, fyldet.

    Jeg glæder mig til at se, hvad du kaster dig ud i denne måned 🙂

 6. Elsker IS!!!! Og stort set alle varianter, jeg er ikke så stor tilhænger af chokolade og plain vanille… Men ellers er yndlingsvariationerne gerne noget med frugt, den is jeg har lavet oftest er en appelsin/passionsfrugt sorbet, frisk og lækker!
  Ellers hitter lakrids også rent ind! Og og og… Jeg kunne jo blive ved 😉

  – Maj 😀

  • Sig mig, har du talt med min bedre halvdel? Siden jeg røbede månedens benspænd har han ikke talt om andet 😀

 7. Dooley er en generel favorit i min familie (dooley, kiks, nødder, chokoladestykker er smag og fyld). Personligt er det den eller lakrids.
  De ‘friske’ er til hindbær..

  Glæder mig til at følge dette benspænd og forhåbenligt prøvet nogle af dem af.

  • Det har jeg ikke smagt, men det lyder godt! De første is, jeg blogger om, er ret ‘rene’ i smagen. Derefter regner jeg med at lave is med flere smagsgivere i 🙂

  • Lakrids og pistacie er også ret populære her i huset! Jeg spekulerer på, om det er muligt at lave en rigtig god pistacieis på ismaskinen, for det er ofte den smag, som er sværest at finde en god udgave af hos ispusherne…

 8. Det bliver en farlig måned kan jeg godt se! Jeg elsker is. Specielt om sommeren. Dog har jeg det sådan at is kan spises hele året rundt 😛

  Jeg elsker vanilleis, eller vanilleis med daim stykker i. Mon der findens sådan en opskrift? Der udover er jeg også helt vild med Ben & Jerry’s.

  • Jamen selvfølgelig – is skal da spises året rundt 🙂
   Jeg har tænkt mig at lave mindst én B&J-inspireret is i løbet af denne måned… 😉

   • Ja self kan de det 😀 Men der er altså noget særlig i at gå rundt en varm sommerdag, med fuglefløjt i baggrunden og en med en is i hånden

    Lækkert! Jeg glad for at jeg følger dig, så jeg ikke skal gå glip af det. Kan man enlig lave opskrifterne i hånden. El skal man bruge en is maskine?

    • So true!
     Det kan du godt, men i de fleste tilfælde vil det så kræve, at du husker at røre i isen flere gange under nedfrysningen.

 9. Is med hyldeblomst er en klar vinder hos mig! Synes dog det er en stor udfordring, at den ikke bliver for sød, så det vil jeg gerne se dit bud på 🙂

  • Det er jo meget en smagssag mht. sødmen, men jeg har allerede lavet en hyldeblomstsorbet, som jeg regner med at blogge om i starten af næste uge 🙂

 10. Fantastisk benspænd!
  Det der med at røre i isen under indfrysning er altså ikke nødvendig… Jeg har prøvet et par opskrifter og især Ditte fra, thefoodclub.dk har lavet en vinder.. Det er bare en dåse kondenseret mælk og en halv liter piskefløde, også kan man tilsætte smag.. Jeg puttede citronskal og saft i, hvilket gjorde den tunge flødeis lidt lettere; ) Anne au chocolat har også en lækker is der ikke skal i ismaskine, det er dog med æg også.. Håber det er ok jeg tipper om andre bloggere, synes bare det er synd at folk tror man partout skal bruge en ismaskine for at lave lækker hjemmelavet is, det kan være så nemt uden.. : )

  • Det er helt i orden 🙂
   Jeg vil gerne spare på sukkermængden i isene, og det synes jeg er lettere, når jeg bruger en ismaskine.

   • Ja, det kan du have ret i : ) glæder mig til at se hvilke lækre ting der kommer i løbet af måneden! Jordbærisen lyder super lækker…

 11. Juhuuuu! Jeg har lånt min svigermors ismaskine med hjem, så jeg glæder mig MEGET, til at finde tonsvis af inspiration herinde ! 🙂 Jabadabaduuuh! 😀

 12. Glæder mig til at se hvad du finder på! Min yndlingsis er Hansens is, og hvis du kan lave is, der er lige så god, som deres vanilleis, så må jeg i gang 🙂

  • De laver altså også gode is! Skal jeg købe en is i supermarkedet, er det altid dem, jeg vælger 🙂

   I første omgang har jeg lavet en jordbæris, men mon ikke der også dukker en vaniljeis op i løbet af måneden? 😉

 13. Fantastisk benspænd! Jeg låner en ismaskine hen over sommeren, så jeg vil også eksperimentere løs. Jeg er især vild med chokolade-, karamel-, lakrids- og bananis – og især de to sidste synes jeg det er svært at finde gode varianter af. Glæder mig til at læse hvad du finder på 🙂

  • Prøv den lakridsis, jeg har linket til – den var ganske god 🙂
   Bananis vil jeg nok også lave snart… de indkøbte bananer skal dog lige have et par ekstra dage på bagen 😉

 14. Pingback: Bananis med fløde – sukkerfri | Piskeriset på eventyr

 15. Har med skam at melde ikke lavet is selv overhovedet her i sommerperioden – men skulle jeg i gang igen, kunne det nemt blive en appelsinis på kondenseret mælk og evt. også en appelsinsorbet med mousserende vin som er lækkert forfriskende. Jordbæris på mælk og fløde er også en vinder – eller en efterligning af Ben & Jerrys Chunky Monkey.
  What the hell – jeg spiser det hele 🙂
  Glæder mig til at se hvad du får lavet!

  • Det lyder lækkert med appelsinis! Jeg pønser lidt på, hvad jeg skal lave af is denne weekend. Har ikke helt bestemt mig endnu 🙂

 16. Har med skam at melde ikke lavet is selv overhovedet her i sommerperioden – men skulle jeg i gang igen, kunne det nemt blive en appelsinis på kondenseret mælk og evt. også en appelsinsorbet med mousserende vin som er lækkert forfriskende. Jordbæris på mælk og fløde er også en vinder – eller en efterligning af Ben & Jerrys Chunky Monkey.
  What the hell – jeg spiser det hele 🙂
  Glæder mig til at se hvad du får lavet!

 17. Pingback: Kirsebæris – Stop Spild af Mad | Piskeriset på eventyr

 18. Pingback: Krondyrsdolmere med bacon og blomkålssalat med estragonpesto | Piskeriset på eventyr

 19. Pingback: Peanutbutteris – hjemmelavet Snickers-is | Piskeriset på eventyr

 20. Pingback: Citronmelissesorbet | Piskeriset på eventyr

 21. Pingback: Jordbærmilkshake | Piskeriset på eventyr

 22. Pingback: Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder – Ben & Jerry-style | Piskeriset på eventyr

 23. Pingback: Kernebrød med sesam og hørfrø – LCHF-style | Piskeriset på eventyr

 24. Pingback: Glimt fra en sommerferie | Piskeriset på eventyr

 25. Pingback: Yoghurtis med honning og pinjekerner samt hindbær-yoghurtis | Piskeriset på eventyr

 26. Pingback: Melonsorbet og æblesorbet | Piskeriset på eventyr

 27. Pingback: Kokosis og chokoladeis med chokoladestykker | Piskeriset på eventyr

 28. Pingback: Citronis | Piskeriset på eventyr

 29. Pingback: Hjemmelavet is – typer og teknikker | Piskeriset på eventyr

 30. Pingback: Brombæris og lakridsis | Piskeriset på eventyr

 31. Pingback: Flere sommerglimt | Piskeriset på eventyr

 32. Pingback: Ricottais | Piskeriset på eventyr

 33. Hej

  Jeg har lige fået denne ismaskine af min mand http://madmaskiner.dk/philips-hr2304-ismaskine/ men jeg overveje at bytte den til en med kompressor. Jeg ville bare lige høre om du har nogle erfaringer du vil dele med mig før at jeg skuffer min mand:)
  Måske kan det ikke betale sig at bruge de ekstra penge på at fø en med kompressor?

  Kærlig hilsen Yasmin

 34. Pingback: Kirsebæris – Stop Spild af Mad | Piskeriset på eventyr

 35. Pingback: Bananis med fløde – sukkerfri | Piskeriset på eventyr

 36. Pingback: Krondyrsdolmere med bacon og blomkålssalat med estragonpesto | Piskeriset på eventyr

 37. Pingback: Peanutbutteris – hjemmelavet Snickers-is | Piskeriset på eventyr

 38. Pingback: Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder – Ben & Jerry-style | Piskeriset på eventyr

 39. Pingback: Baconis | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *