Kastanjeparfait
Da jeg bloggede om den dejlige chokolade-kastanjekage i starten af februar, var en af bloggens læsere hurtigt ude med et tip om, hvad jeg kunne bruge den sidste rest kastanjepuré til. Elsebeth skrev en hurtig og simpel opskrift på kastanjeparfait, og da jeg kort tid efter både havde æggeblommer og fløde på lager, var der ingen undskyldning – jeg skulle da afprøve opskriften! Jeg brugte knapt så meget puré, da jeg lige akkurat ikke havde nok ift. den oprindelige opskrift. Til gengæld havde jeg kastanjelikør, så jeg erstattede cognac med kastanjelikør i opskriften, og det fungerede ganske fint.
Kastanjeparfait
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
1/2 l fløde
1 dl kastanjepuré med vanilje
1/2 dl kastanjelikør (kan erstattes med cognac)
Pisk æggeblommer, flormelis, kastanjepuré og kastanjelikør grundigt. Hæld fløden i en anden skål og pisk det til skum. Vend forsigtigt kastanjemassen i flødeskummet, hæld massen i en plastikbøtte og sæt den i fryseren. Servér den alene eller sammen med et stykke chokoladekage.
Note: Da parfaiten var frosset, smagstestede jeg den. Første mundfuld var udmærket, anden mundfuld var skøn, og tredje… der nåede jeg at stoppe mig selv, da jeg fornemmede, at parfaiten var lige så vanedannende, som Elsebeth havde advaret om! Det er en ‘snige-dessert’, for den smager bedre og bedre, jo flere mundfulde du indtager! Jeg skyndte mig at sende resten af parfaiten med gemalen, da han skulle besøge et par venner, og han kunne efterfølgende berette, at den fungerede godt sammen med chokoladekage.
Ihh det er så lækkert med alle de kastanje-opskrifter… Har godt nok været lidt blank mht hvad jeg skulle bruge min store frosne portion hjemmelavede kastanjepure til, men nu har jeg da bestemt fået blod på tanden 🙂
Det er godt at høre! Håber du får lavet nogle lækre sager 🙂
Uha, den dessert lyder frygtelig vanedannende og vanvittig lækker 🙂 Vi elsker kastanjer her, så det skal prøves!
Jep, og nu har jeg advaret på forhånd 😀
Det glæder mig, at du synes, jeg ikke overdrev. Du skulle bare se ham franskmanden – han bliver forvandlet til den værste ædedolk i hele Seattle, og det siger da noget, skulle jeg mene!
Prøv med letpisket flødeskum til – foruden måske chokoladekage (som jeg har en helt vildt god opskrift på (også!).
Hæhæ, nej det var en lusket dessert – sådan en, der smager af mere, jo flere mundfulde man får 😀
Som jeg skrev til dig, er det én af kokken Jens Peter Koldbecks opskrifter – det skulle efter sigende være hans yndlingsdessert. Det kan være, han også har imponeret prins Henrik med den, han har jo kokkereret for kongehuset engang.
Det er godt, den nu er kommet på nettet – jeg har kun fået den hos min veninde og i mit eget hus – Jens Peter Koldbeck fortjener at blive mere kendt for den.
Jeg er i hvert fald imponeret over, at en så mild dessert, kan være så ‘listig’ – jeg er mest til mere kraftigt smagende desserter, men denne her var nu ganske god 🙂
Åååårh MUMSFILIBABA, det lyder simpelthen super skønt! Er pjattet med søde kastanjer, kastanjecreme, ristede kastanjer med smør og salt – you name it. Dette lyder som lige en dessert for mig 😉
Jamen kan du fluks komme ud i køkkenet – denne dessert må bestemt være dig 😀