Da jeg bloggede om den dejlige chokolade-kastanjekage i starten af februar, var en af bloggens læsere hurtigt ude med et tip om, hvad jeg kunne bruge den sidste rest kastanjepuré til. Elsebeth skrev en hurtig og simpel opskrift på kastanjeparfait, og da jeg kort tid efter både havde æggeblommer og fløde på lager, var der ingen undskyldning – jeg skulle da afprøve opskriften! Jeg brugte knapt så meget puré, da jeg lige akkurat ikke havde nok ift. den oprindelige opskrift. Til gengæld havde jeg kastanjelikør, så jeg erstattede cognac med kastanjelikør i opskriften, og det fungerede ganske fint.

Kastanjeparfait

4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
1/2 l piskefløde
1 dl kastanjepuré med vanilje
1/2 dl kastanjelikør (kan erstattes med cognac)

Pisk æggeblommer, flormelis, kastanjepuré og kastanjelikør grundigt. Hæld fløden i en anden skål og pisk det til skum. Vend forsigtigt kastanjemassen i flødeskummet, hæld massen i en plastikbøtte og sæt den i fryseren. Servér den alene eller sammen med et stykke chokoladekage.

Note: Da parfaiten var frosset, smagstestede jeg den. Første mundfuld var udmærket, anden mundfuld var skøn, og tredje… der nåede jeg at stoppe mig selv, da jeg fornemmede, at parfaiten var lige så vanedannende, som Elsebeth havde advaret om! Det er en ‘snige-dessert’, for den smager bedre og bedre, jo flere mundfulde du indtager! Jeg skyndte mig at sende resten af parfaiten med gemalen, da han skulle besøge et par venner, og han kunne efterfølgende berette, at den fungerede godt sammen med chokoladekage.