Vegansk blomkålssuppe med fennikelfrø samt en hindbærsorbet

blomkålssuppe, blomkål, vegansk, veganer, suppe, bouillon, riscreme, fennikelfrøDet er ret oplagt at lave grøntsagssupper, når nu jeg har veganer-benspænd, men da gemalen er ret skeptisk over for supper, tænkte jeg, at jeg ville gøre denne blomkålssuppe ekstra cremet, så den smagte knapt så sundt – det kunne måske formilde hans smagsløg. Jeg havde en rest blomkål, og i bedste Stop Spild af Mad-stil fik jeg fremtryllet denne blomkålssuppe ved at tømme køleskabet. Jeg sluttede af med at riste lidt fennikelfrø og drysse på, og det gjorde jeg af to grunde. For det første kan jeg godt lide fennikelfrø (og det er jo den bedste grund til at bruge en ingrediens), og for det andet har jeg læst, at de skulle indeholde en hel del calcium – noget jeg ellers har frygtet, at jeg ikke ville få nok af som deltids-veganer. Selvom jeg ikke er fuldstidsveganer, så synes jeg også, at jeg bør tænke over, om jeg så vidt muligt kan dække kroppens behov alene ud fra det veganermad, jeg laver i denne måned.

Blomkålssuppe med fennikelfrø
forret til 2-3 personer

250 g blomkål
3 dl kraftig grøntsagsbouillon
4-5 spsk riscreme
salt og peber
citronsaft
1-2 tsk ristede fennikelfrø

Blomkålen skæres i mindre stykker og koges i grøntsagsbouillon, indtil blomkålen er mør. Blend blomkål og bouillon til en lind masse og hæld det tilbage i gryden. Rør riscremen ud i din blomkålssuppe og smag til med salt, peber og citronsaft. Drys fennikelfrø over lige inden servering.

Note: Det er en simpel og elegant blomkålssuppe. Vi spiste ramsløgsboller til, og det passede fint til den milde suppe.

Jeg indså for nylig, at jeg ikke rigtig har eksperimenteret med veganske desserter, så det må jeg se at få indhentet inden 1. maj. Første eksperiment var denne fedtfattige men velsmagende hindbærsorbet, som jeg fik ideen til, da HomeMadeHeaven bloggede om jordbæris sidste weekend.

Hindbærsorbet
2 personer

175 g frosne hindbær
2 spsk hindbærlikør
1 tsk vaniljesukker
1-2 spsk sirup
1 blød banan

Pynt: frisk citronmelisse

Blend alle ingredienser grundigt. Jeg brugte en Bamix til det, da den let kan arbejde med de frosne bær. Pynt med frisk citronmelisse inden servering.

Note: Isen i sig selv smagte ganske godt, men det var citronmelissen, der gav det sidste pift, og den bør du bestemt ikke undlade, hvis du laver denne sorbet.

12 thoughts on “Vegansk blomkålssuppe med fennikelfrø samt en hindbærsorbet

  • En jeg har købt i udlandet. Jeg køber næsten altid likører i udlandet, for der er et langt større udvalg til en meget fornuftig pris 🙂

  • Jeg ville heller ikke kunne gøre det fuldtids, men det har nu været ret sjovt at lave en række veganer-retter. Jeg er blevet klart bedre til at sætte nye retter sammen på den front 🙂

 1. og blomkål er rasende billige lige nu! Det ser virkelig lækkert ud!

  og jeg melder mig til koret, hold fast en smuk smuk farve sorbeten fik.

  • Det er de nemlig – tror jeg gav 5 kr for det blomkålshoved, jeg købte for nylig 🙂

   Mange tak for rosen!

 2. Din hindbærsorbet er et fantastisk syn! Den må jeg prøve at lave – har vist aldrig forsøgt mig med sorbet. Mon det skader at komme lidt mere hindbærlikør i … ;O)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *