Veganske kager – chokoladekage og gulerodskage

Veganske kager – chokoladekage og gulerodskage

Selvom du spiser vegansk og ikke kan bruge smør, fløde og honning, så kan du stadig lave lækre veganske kager og desserter. Den anden dag bagte jeg ovenstående chokoladekage, som jeg fandt inspiration til hos vegetarkontakt.dk – en hjemmeside for veganere og vegetarer, hvor du blandt andet kan finde et væld af spændende opskrifter – herunder også veganske kager. Jeg erstattede kakao-soyamælken med havredrik og brugte mere kakaopulver, og så puttede jeg en smule salt i (da det giver et godt modspil til chokoladesmagen) samt lidt lakridspulver for at give mere dybde til smagen.

Vegansk chokoladekage

4-6 personer

3 dl hvedemel
2 dl rørsukker
1½ dl kakaopulver
2 tsk bagepulver
2 spsk rapsolie
3 dl havredrik
½ tsk vaniljesukker
1 spsk lakridspulver fra Lakritsfabriken
et lille knips salt

flormelis til pynt

Rør hvedemel, rørsukker, kakao, bagepulver, salt, vaniljesukker og lakridspulver i en skål og tilsæt derefter olie og havredrik. Rør dejen godt sammen og hæld den i en lille smurt form. Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Lad den afkøle og pynt den derefter med flormelis.

Note: Glimrende chokoladekage, som stadig havde en fin saftighed, selvom der ikke var smør i, og oliemængden også var ganske lille. Gemalen bad endda om et stykke mere, og jeg syntes også, at den var overraskende god, selvom den var så fedtfattig. Det er en kage, der kan varieres i det uendelige, og jeg har da allerede et par ideer til, hvordan den kan opgraderes.

veganske kager, vegansk gulerodskage, vegansk, kage, dessert, gulerodskage, hvedemel, bagepulver, mørk farin, kanel, nelliker, ingefær, ananasjuice, rapsolie, gulerødder, valnødder

Gemalen spurgte for et par dage siden, om jeg ville bage en kage, han kunne tage med til et vennebesøg i går. Jeg sagde straks ja, for jeg havde set en spændende gulerodskage hos Kunstnerkram, hvor der ikke indgik æg og mælk i – perfekt til veganere! Jeg brugte lidt mindre kanel, erstattede vand og appelsinjuice med ananasjuice og udskiftede rosiner med hakkede valnødder. Desuden tilsatte jeg to spsk rapsolie.

Vegansk gulerodskage

4 personer

3½ dl mel
1½ tsk bagepulver
2 dl brun farin
2½ tsk kanel
1½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
2 dl ananasjuice
2 spsk rapsolie
150 g revne gulerødder
1 stor håndfuld valnødder, hakkede

pyntes med glasur af flormelis, citronsaft og revet citronskal

Rør hvedemel, bagepulver, brun farin og krydderierne godt sammen. Tilsæt juice og olie og rør det til en ensartet masse. Vend gulerødder og valnødder i dejen. Hæld dejen i en smurt form og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Lad kagen afkøle og pynt den med et godt lag glasur.

Note: Jeg sneg mig til en enkelt mundfuld, og kagen smagte ganske godt. Nu er jeg ellers fan af at pynte gulerodskager med et gavmildt lag flødeostecreme, men dette var nu også en fin løsning. Du kan også købe flødeoste-erstatningsprodukter, som veganere kan spise, så kan du ikke forestille dig en gulerodskage uden flødeostecreme, så smut forbi en helsekost og køb en bøtte af erstatningsproduktet og lav en flødeoste-wannabe-creme.20 thoughts on “Veganske kager – chokoladekage og gulerodskage”

 • Det er lykkedes dig at overgå mine i forvejen høje forventninger til at klare månedens benspænd der lød på veganerkost …tusinde tak for de gode tips og links fra en laktoseintollerant vegetar og god søndag 🙂
  Molly B.

  • Tusind tak for rosen – det er jeg glad for at høre 🙂
   Jeg har lidt flere opskrifter i ærmet, inden jeg går videre til næste måneds benspænd, men jeg synes slet ikke, at jeg har nået alle de ting, jeg gerne ville prøve, så mon ikke jeg vender tilbage med flere veganeropskrifter på et tidspunkt? 🙂

 • Næææh, hvor fint og hvor er jeg beæret. Da du skrev at du ville bage den tænkte jeg at du nok ikke fik det gjort, fordi der er så mange opskrifter her på næddet.
  Tak fordi du henviste til mig.
  Hvad sagde gemalen så til kagen….?

  • Det var så lidt – det var en god kage!

   Jeg udelod rosinerne, da gemalen ikke bryder sig om rosiner i bagværk, men bager jeg den en anden gang, så sniger jeg nok en håndfuld med. Han så lidt skeptisk ud, da jeg sagde, at jeg bagte veganerkage til ham, men han kom bagefter og sagde, at den var god 😉

   • Godt han kunne lide kagen.
    Min kæreste er selv kageglad så ham bage jeg også tit til. Blandt andet sidste gang han havde øl logen forbi, fik de ølkage. Det var godt.

 • Spændende! Begge kager lyder jo vildt lækre og ser rigtigt fine ud. Det har været et rigtig godt tema denne måned:) Har du følt nogle forandringer rent fysisk ved ikke at indtage animalske produkter?

  • Tak skal du have 🙂

   Nej, for jeg har stadig spist ‘almindeligt’ til frokost, ligesom det ikke er alle dage, at jeg har fået vegansk aftensmad. Jeg har selvfølgelig savnet ost (hehe), men ellers har jeg ikke følt, at jeg savnede noget. Mest af alt er jeg blevet positivt overrasket over, hvor varieret mad man kan lave, og hvor sjovt det er at eksperimentere med 🙂

  • Mange tak! Olien er med til at gøre kagerne saftige, så jeg vil ikke anbefale, at man dropper olien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *