Havregrynskage med tranebær og hvid chokolade

Havregrynskage med tranebær og hvid chokolade

Jeg medbragte to kager til min svigerfars fødselsdag – denne enkle havregrynskage med tranebær og hvid chokolade samt en heftig chokoladekage med både mørk og hvid chokolade.

Inspirationen til denne havregrynskage fik jeg fra ‘The Golden Book of Chocolate’, som er en skøn kogebog med masser af fristende chokoladeopskrifter. Jeg justerede på en række af målene – skruede op for mængden af visse ting og ned for mængden af andre – og så tilsatte jeg tranebær i stedet for korender, som den originale opskrift ellers indeholdt. Jeg vil desuden foreslå, at du tilsætter lidt smør til den hvide chokolade, som du bruger som topping – så er kagen lettere at skære ud, uden at toppingen knækker.

Havregrynskage med tranebær og hvid chokolade

200 g smør
150 g rørsukker
100 g sirup
150 g havregryn
100 g hvedemel
en lille smule salt
100 g tørrede tranebær

Topping:
150 g god hvid chokolade – jeg brugte en rest Valrhona Ivoïre
25 g smør

Smelt smør, sirup og rørsukker i en lille gryde, indtil det er blevet til en ensartet masse. Rør havregryn, mel, salt og tranebær sammen i en stor skål og rør så smørblandingen i. Smør et lille ildfast fad – mit var 25 x 15 cm stor – og fordel kagedejen i fadet. Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 25-30 minutter, indtil kagen er gylden. Lad kagen afkøle.

Smelt forsigtigt den hvide chokolade sammen med smørret. Fordel chokoladen ud over den afkølede havregrynskage. Skær kagen i mindre stykker, når chokoladen er størknet, og servér den til eftermiddagskaffen – eller måske som snack på en skovtur?

Note: Denne havregrynskage er en dejlig fyldig kage, der mætter godt. Tranebærrene er med til at give lidt friskhed til den smørholdige kage. Prøv evt. også at tilsætte lidt citron til den hvide chokolade.7 thoughts on “Havregrynskage med tranebær og hvid chokolade”

 • Spændende – og man kan jo næsten sige, at den er sund, ikke? Jeg tror, det er en fin idé at tilsætte lidt citron til den hvide chokolade 🙂

 • Tak for opskriften – den lyder godt! Jeg vil lave den i muffinforme; det er altid rart at have noget godt i fryseren, når der kommer nogle forbi. Så jeg vil lige prøve med noget andet end chokoladen på toppen, da den jo ikke bliver pæn af en tur i fryseren.

  • Selv tak – og pøjpøj med muffinudgaven 🙂
   (alternativt kan du vente med at putte chokolade på, indtil du tør dem op)

 • Så, Piske – 12 fine muffins. Det tog jo ingen tid.
  Det er ikke mig, der har hittet på der der med “Don’t fix it, if it ain’t broke” – men jeg lever efter det, og lige nu sidder jeg og spiser en test-kage uden noget ovenpå. OG jeg savner ikke noget! Måske jeg en anden gang vil prøve at skrue ned for smørhanen med 50 g (eller/og putte mere havregryn i); det tror jeg, kagerne (og vi andre) vil have godt af 🙂 Når jeg skal have én igen, vil jeg gerne have en klat creme fraiche 9% til. Den er fed – ikke i betydningen “cool”, men “very rich” 🙂

  • Jep, det er en solid kage – og jeg skar endda ned på smørmængden i ovenstående udgave i forhold til den originale 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *