Upside down æblekage

Upside down æblekage

Det er æblesæson, så jeg har kastet mig ud i at lave en upside down æblekage. Kan man have for mange opskrifter på æblekage? Absolut ikke, så her er endnu en god en til samlingen! Og så ikke et ord om, at den minder lidt om tarte tatin med æbler

Som navnet antyder laver man en upside down æblekage i ‘omvendt rækkefølge’ – dvs. toppen først. Det betyder ganske enkelt, at du dækker bunden af din bageform med den frugt, der skal være øverst på kagen, og så fordeler du dejen ud over frugten. Når kagen så bager, så bliver bunden bagt flot gylden, mens frugten gennembages i bunden. Og da kagebunden dækker over frugten, så holder den samtidig på fugtigheden, så du får en ekstra saftig kage! Virkelig smart.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg havde set i et gammelt Hjemmet-blad, men lavede nogle justeringer i forhold til sammensætningen.

Upside down æblekage

4-5 personer

2 mellemstore æbler
smør til smøre formen
2 mellemstore æbler
2 spsk rørsukker
½ spsk kanel
80 g blødt smør
80 g mørk farin
2 æg
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
et lille knips salt
1½-2 dl hvedemel

Tag en lille springform på ca. 20 cm i diameter og læg et stykke bagepapir i bunden. Smør siderne med blødt smør. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær derefter æblerne i både og fordel dem ud over formens bund. Rør kanel og sukker sammen og drys det ud over æblerne.

Pisk smør og farin sammen til en ensartet masse, inden du pisker æggene i. Tilsæt hvedemel (først 1½ dl) samt bagepulver, vaniljesukker og salt og pisk det grundigt sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere mel – dejen skal dog fortsat være ret blød.

Fordel dejen ud over æblerne og stil kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Tag din upside down æblekage ud og lad den køle af, indtil den er håndvarm. Servér den som den er eller sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Note: Upside down æblekage holder som sagt på fugtigheden, så det er en dejlig saftig kage. Og ret let at lave. Den kan sagtens holde sig frisk i to-tre dage, hvis du da ikke får den spist med det samme …



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *