osso buco, oksekød, simremad, hvidvin, estragon, timian, æbleI fredags fik vi rigtig efterårsmad! Jeg tog forbi to specialforretninger i Roskilde, som jeg har gået forbi ca. en milliard gange gennem de senere år – og aldrig besøgt! Det måtte jeg straks råde bod på, så jeg tog forbi en ostehandler og shoppet nogle spændende oste – heriblandt en uforskammet og rimelig fuldfed hvidløgsost – øj! Lige ved siden af lå en halalslagter, og der fandt jeg både osso buco og tyksteg til ganske rimelige priser.

Hjemme igen blev osso muhkoen tilberedt, mens tykstegen blev marineret, for den skulle vi først have om lørdagen. Simremaden freestylede jeg, mens salaten var en omskrevet version af en forårssalat, jeg fandt hos Familiemad. Her rådes der til, at man kun laver den med nye kartofler, men jeg vovede pelsen og fandt nogle faste kartofler og lavede den alligevel. Undskyld Signe 🙂

Osso buco med æbler
2 personer

2 stk. osso buco af medium størrelse
smør
2 dl hvidvin
lidt frisk estragon
lidt frisk timian
evt. lidt honning
æblebåde
salt

Skær et par snit i hinden, der er i kanten af kødet. Brun kødet i en klat smør i en gryde og tilsæt hvidvin, estragon og timian. Tilsæt evt. lidt honning. Læg æblebådene oven på kødet, læg låg på og lad retten simre i 2-2½ time. Sørg for at vende i retten 1-2 gange i timen.

Smag til med salt inden servering.

Note: Enkel madlavning – og meget, meget lækkert. Jeg elsker simremad!

Kartoffel-spidskålssalat
ca. 3 personer

5 kartofler af middelstørrelse
½ spidskål, fintsnittet
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
ca. ½ dl olivenolie
salt og peber

Kartoflerne skrubbes godt og koges, til de er lige akkurat møre. Pisk dijonsennep, hvidvinseddike og olivenolie sammen med lidt salt og peber. Skær forsigtigt kartoflerne i både og vend dem med dressingen og spidskålen. Serveres med det samme.

Note: En fin måde at få sneget noget mere kål ind i madlavningen. Jeg kunne dog godt have brugt mindre dressing, så det vil jeg huske til en anden gang.