Osso buco med æbler samt kartoffel-spidskålssalat
I fredags fik vi rigtig efterårsmad! Jeg tog forbi to specialforretninger i Roskilde, som jeg har gået forbi ca. en milliard gange gennem de senere år – og aldrig besøgt! Det måtte jeg straks råde bod på, så jeg tog forbi en ostehandler og shoppet nogle spændende oste – heriblandt en uforskammet og rimelig fuldfed hvidløgsost – øj! Lige ved siden af lå en halalslagter, og der fandt jeg både osso buco og tyksteg til ganske rimelige priser.
Hjemme igen blev osso muhkoen tilberedt, mens tykstegen blev marineret, for den skulle vi først have om lørdagen. Simremaden freestylede jeg, mens salaten var en omskrevet version af en forårssalat, jeg fandt hos Signes Mad. Her rådes der til, at man kun laver den med nye kartofler, men jeg vovede pelsen og fandt nogle faste kartofler og lavede den alligevel. Undskyld Signe 🙂
Osso buco med æbler
2 personer
2 stk. osso buco af medium størrelse
smør
2 dl hvidvin
lidt frisk estragon
lidt frisk timian
evt. lidt honning
æblebåde
salt
Skær et par snit i hinden, der er i kanten af kødet. Brun kødet i en klat smør i en gryde og tilsæt hvidvin, estragon og timian. Tilsæt evt. lidt honning. Læg æblebådene oven på kødet, læg låg på og lad retten simre i 2-2½ time. Sørg for at vende i retten 1-2 gange i timen.
Smag til med salt inden servering.
Note: Enkel madlavning – og meget, meget lækkert. Jeg elsker simremad!
Kartoffel-spidskålssalat
ca. 3 personer
5 kartofler af middelstørrelse
½ spidskål, fintsnittet
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
ca. ½ dl olivenolie
salt og peber
Kartoflerne skrubbes godt og koges, til de er lige akkurat møre. Pisk dijonsennep, hvidvinseddike og olivenolie sammen med lidt salt og peber. Skær forsigtigt kartoflerne i både og vend dem med dressingen og spidskålen. Serveres med det samme.
Note: En fin måde at få sneget noget mere kål ind i madlavningen. Jeg kunne dog godt have brugt mindre dressing, så det vil jeg huske til en anden gang.
jeg overlever nok – især hvis den smagte godt.
Du går da æble-amok for tiden, det er fedt 🙂
Signe – den smagte ganske glimrende, og det var endnu en god måde at få kål på 🙂
Jeps, og vi er ikke en gang halvvejs gennem måneden! Gad vide, om jeg kan holde tempoet? 🙂
Simremad er altid toplækkert og det er godt nok lang tid siden jeg har været på Osso Bucco vognen, det må da jeg lige prøve igen her snart.
Nu er det jo efterår, så det er jo tid .-)
Spidskål er samtidig også yndlingskål, så god kombination
Gourmand – nemlig, det er en af de bedste ting ved efteråret! Så er det lettere at acceptere den snigende kulde 😉
Uhmm, Osso buco! – så er det ihvert fald blevet efterår 🙂
Jeg er imponeret over at du kan få æbler arbejdet så meget ind i Jeres mad, hatten af for dig!
Mange hilsner
Birthe
NYBH – mange tak, det er altså også sjovt at få proppet det i så mange retter. Og jeg har flere på vej 😉