Græskar-æblekage

Græskar-æblekage

Jeg stødte for nylig på en opskrift på Politiken, som jeg gerne ville afprøve. Den var dog ikke formidlet så godt – blandt andet stod der intet om, hvor lang tid den ville tage at bage, så jeg besluttede mig for at fortolke den og finde frem til, hvor længe den rent faktisk skulle bages i ovnen. Det lykkedes næsten, og resultatet kunne heldigvis spises.

Jeg skruede op for krydderierne i kagen, men de smager dog ikke lige så meget igennem, som de dufter, så niveauet endte på ‘behageligt krydret’ uden at være voldsom. Jeg simplificerede også kagen ved at holde mig til hvedemel, ligesom jeg brugte færre æbler.

Græskar-æblekage

8-10 personer

Dej:
200 g smør
200 g rørsukker
2 æg
150  g hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld:
2 hele stjerneanis
200 g mørk farin
1 tsk. kardemommefrø
1 spsk. revet ingefær
150 g revet hokkaido græskar
ca. 5 æbler skåret i små både

Pisk smør og sukker til en jævn masse og tilføj derefter æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Riv græskarret på den grove side af rivejernet og hæld det i en gryde sammen med muscovadosukker og krydderier. Lad det varme op i kort tid, så sukkeret lige når at smelte.

Skær æblerne i både – sørg for at fjerne kernehuset. Fordel dejen i en smurt springform på ca. 25 cm, tryk æblebådene ned i dejen og fordel græskarmassen over. Bag kagen ved 165 grader. Jeg gav den 55 minutter, men der var midten ikke helt gennembagt, så jeg vil tro, at den skal have omkring 1 time og et kvarter. Det er lidt svært at måle ved at stikke en pind i kagen, for snasket oven på kagen gør det næsten umuligt at vurdere, om der sidder dej på pinden, når man trækker den op igen.

Servér din græskar-æblekage med flødeskum.

Note: Nu var udførelsen ikke helt fejlfri, men så vi bort fra midten, så var resten af denne græskar-æblekage ganske god – fint krydret og dejlig svampet!10 thoughts on “Græskar-æblekage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *