Ananas-salsa

Ananas-salsa

I går havde jeg gæster, og de skulle selvfølgelig udsættes for mexicansk mad. Jeg havde tænkt mig at servere ananas-salsa + chips som appetizer, men endte med at servere det sammen med resten af maden – så måtte gæsterne selv bestemme hvilken rækkefølge, de spiste det.

Jeg havde noget ananas tilbage efter at have lavet mexicansk ananasdrik dagen før, og frugten skulle naturligvis indgå i salsaen. Nu kan man jo ikke sige mexicansk mad uden at tankerne falder på chili, så i fredags tog jeg forbi Torvehallerne for at shoppe chilier, og her købte jeg blandt andet en håndfuld friske jalapenos. Jeg har aldrig prøvet at bruge disse i frisk udgave, så jeg var tæt på at bruge lidt for megen chili (til min smag), men resultatet blev faktisk ganske godt. Jeg havde skelet lidt til en salsaopskrift, jeg havde set på et tidspunkt (og havde gispet over de sindssyge mængder chili, der skulle i!), men denne her blev altså en rimelig tilgængelig ananas-salsa.

Ananas-salsa – mild/mediumstærk

250-300 g friske ananastern (kan ikke erstattes med dåseananas!)
1 frisk jalapeno, hakket (inkl. kerner)
1 stort løg, hakket
2 dl grøntsagsbouillon
3-4 fed hvidløg
salt
2-3 spsk rørsukker

Blend ananas, jalapeno, løg, hvidløg og grøntsagsbouillon og hæld det i en lille gryde. Lad det simre et par minutter og tilsæt så sukkeret. Når det er opløst, hælder du din ananas-salsa over i en skål og sætter den i køleskabet. Lad salsaen køle helt ned, inden du smager den til med salt.

Note: Denne ananas-salsa er sød og stærk på samme tid. Jalapenoen giver et frisk chilipift, når du spiser salsaen, og den varmer godt på tungen. Det er dog ikke en salsa, der for alvor brænder, og den stærke smag forsvinder hurtigt fra munden igen.

Vil du gerne have en stærkere ananas-salsa, putter du naturligvis blot flere jalapenos i. Men det er på eget ansvar.4 thoughts on “Ananas-salsa”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *