Mexicansk svinekødsgryde med chili og græskar

Mexicansk svinekødsgryde med chili og græskar

I søndags havde jeg venner på besøg, og til aftensmaden fik vi – udover en dejlig ananas-salsa – også mexicansk svinekødsgryde med svinekød og græskar. Inspirationen fandt jeg i en opskrift på svinekødsgryde hos Foodnetwork, men jeg ændrede flere af målene, da jeg for eksempel brugte lidt mindre kød og chili (en af gæsterne ikke er så begejstret for stærk mad), og så endte jeg også med at måtte improvisere på græskarfronten, eftersom supermarkedet ikke havde friske græskar den dag! Jeg havde heldigvis et glas syltet butternut squash i køleskabet, som jeg brugte i stedet, men jeg har valgt at skrive opskriften med frisk græskar, så du ikke behøver at sylte først.

Mexicansk svinekødsgryde med græskar

5-6 personer

1 kg økologiske svine-nakkekoteletter, skåret i tern
2 dl mexicansk øl, f.eks. Corona
5 dl vand
3 tsk chipotle
1 tsk røget paprika
3 tsk oregano
olivenolie
400 g butternut squash, skåret i tern
2½ dl creme fraiche
2 tomater, hakkede
2 løg, hakkede
4 fed hvidløg, pressede
salt

Hæld svinekød, øl og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 2 tsk chipotle, røget paprika og halvdelen af oreganoen i, rør rundt og lad det simre under låg i en halv time.

Kog i mellemtiden græskarternene møre i vand og lad dem dryppe af, inden du blender dem til en ensartet masse.

Rør 3 spsk blendet græskar i creme fraichen og smag til med salt, chipotle og evt. lidt hvidvinseddike.

Hæld lidt olivenolie i en kasserolle og hæld tomater, løg og salt i gryden. Lad det simre et kvarters tid og tilsæt så den resterende oregano, hvidløg og 1 tsk chipotle. Når det har simret fem minutter, tilsætter du resten af den blendede græskar og lader kasserollens indhold simre i yderligere et par minutter. Hæld det derefter over i gryden med svinekød og rør det godt rundt, inden det får lov til at simre videre en halv times tid. Smag til med salt.

Servér den mexicanske svinekødsgryde sammen med tortillas og grøntsager (i dette tilfælde en salat på romainesalat, avokado og tomater – en af de nærmeste dage følger en mexicansk salat, som du kan lave i stedet, hvis det skal være endnu mere autentisk).11 thoughts on “Mexicansk svinekødsgryde med chili og græskar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *