mexicansk majssalat, guacamole, mexicansk, dip, avokadodip, avokado, tomater, chilipulver, hvidløg, rødløg, lime, kødboller, hakket oksekød, peberfrugt, majs, ost, cheddar, mayonnaiseI går lokkede jeg gemalen med i køkkenet, da der skulle laves mad. Han fremtryllede esquites – en simpel, lun mexicansk majssalat, mens jeg lavede guacamole. Han brugte friske majs, jeg havde købt i Torvehallerne, og som smagte helt fantastisk! Bedste majs jeg nogensinde har smagt – og nej, det var ikke specielle gourmetmajs, bare fordi de var købt i Torvehallerne, og de var heller ikke dyre (fem kolber for tyve kr.

Han freestylede også nogle små oksekødsboller smagt til med røget paprika og hakket peberfrugt.

mexicansk majssalat, majs, ost, chiliEsquites – mexicansk majssalat
2 personer

majsolie
3 friske majs (kan også laves med frosne majskorn, men friske er bedst)
1 fed hvidløg, presset
½-1 frisk jalapeno, finthakket
2 spsk fintrevet cheddar
1 spsk mayonnaise – gerne Hellmann’s
1 spsk friskhakket koriander
limesaft
salt

Skær majskornene fri fra majskolberne. Varm olien op i en dyb pande og tilsæt majskornene. Lad det simre i 15-20 minutter og husk at røre i det jævnligt. Tilsæt hvidløg, vend det grundigt og tag så panden af komfuret. Lad majskornene køle af et par minutter, inden du tilsætter jalapeno, cheddar, mayonnaise og koriander. Smag til med lime og salt og servér med det samme.

Note: En ret lækker mexicansk majssalat, der både har saft, sødme og sprødhed fra majsene, men også fedme fra mayonnaisen og et let krydret strejf fra chilien og korianderen. Bestemt en salat jeg skal lave igen ved lejlighed!

guacamole, mexicansk, dip, avokadodip, avokado, tomater, chilipulver, hvidløg, rødløg, limeJeg elsker en god guacamole, men vi får det desværre alt for sjældent, eftersom avokadoer er rigtig trælse at købe. Det kan være ret svært at time, hvornår de er modne nok til madlavningen – men ikke overmodne. Mit bedste trick er at købe en pose avokadoer hos Aarstiderne og lade dem ligge i en skål på køkkenbordet i 3-5 dage, indtil de er ved at være modne. Derefter kommer avokadoerne i køleskabet, og så har jeg perfekt modnede avokadoer i 3-5 dage.

Vi skulle selvfølgelig også have guacamole denne aften, så mens gemalen lavede majssalat og kødboller, rørte jeg en guacamole. Nedenstående er min foretrukne opskrift.

Guacamole
2-3 personer

2 godt modne avokadoer (men ikke for modne)
1 lille rødløg, hakket meget fint
1½ tsk chilipulver (alm styrke – som den du finder i supermarkedet)
3-4 fed pressede hvidløg
2 tomater
salt
limesaft

Mos avokadoerne og rør rødløg, chilipulver og hvidløg i. Hak tomaterne og vend dem i guacamolen. Smag til med salt og limesaft.