mexicansk, chokoladebudding, chokolade, budding, mørk chokolade, letmælk, fløde, vaniljeekstrakt, kanel, rørsukker, salt, æggeblommerDenne mexicanske chokoladebudding blev afslutningen på søndagens mexicanske måltid, hvor vi fik svinekødsgryde med chili og græskar samt chips med ananas-salsa. Ok, jeg har det lidt ambivalent med at kalde desserten for en chokoladebudding, for det ord forbinder jeg med bævrende, bløbbede 80’er-desserter lavet på pulver og varm mælk.

Men vi kan også kalde det en silkeblød kold chokoladecreme – det passer faktisk langt bedre til denne krydrede lækkerbisken.

Inspirationen fik jeg igen fra ‘Tacos, tortas and tamales’, men jeg justerede på flere af målene.

Mexicansk chokoladebudding
5 personer

3½ dl letmælk
1½ dl fløde
1 tsk vaniljeekstrakt (kan erstattes af en vaniljestang)
1 dl rørsukker
1 tsk kanel
½ tsk pulveriseret pulverkaffe
½ tsk salt
100 g mørk bitter chokolade, hakket
5 æggeblommer

Hæld mælk og fløde i en kasserolle sammen med vaniljeekstrakt, rørsukker, kanel, kaffepulver og salt. Varm det langsomt op og rør i det med jævne mellemrum. Når sukkeret er opløst, tilsætter du chokoladen og rører i kasserollen, indtil chokoladen er smeltet, og massen er ensartet. Hæld den flydende chokolademasse over i en skål og sæt den i køleskabet.

Når chokolademassen er helt afkølet, pisker du æggeblommerne i. Hæld derefter massen gennem en sigte og fyld dernæst fem ramekiner med den siede chokolademasse. Stil ramekinerne i en dyb bradepande og fyld kogende vand i bradepanden, indtil vandet når halvvejs op ad ramekinerne.

Stil bradepanden i ovnen ved 150 grader og lad din chokoladebudding bage i 30-45 minutter. Kanten af hver dessert skal være lettere fast at røre ved, men midten af desserten skal ‘skvulpe’ lidt, hvis du skubber til bradepanden.

Lad din chokoladebudding køle helt af – gerne køleskabstemperatur – inden du serverer dem.

Note: Denne chokoladebudding har en silkeblød og meget lækker konsistens. Jeg kan godt lide, at chokoladen har fået et krydret strejf i form af kanel og salt, ligesom den bitre chokolade også gør, at der er masser af smag i desserten. Desserten har en fin sødme, uden at det kammer over.