Chokolade-avokadomousse
Første benspænds-eksperiment i denne måned er denne chokolade-avokadomousse, hvor fløde er erstattet med… avokado! Jeg stødte på en udgave af denne dessert i et madprogram – jeg mener, at det var Masterchef Australia – men i det program blev der kun brugt kakaopulver. Jeg synes dog ikke, at det er en chokolademousse, hvis ikke man bruger noget chokolade i desserten, så jeg udskiftede noget af kakaoen med chokolade. Brug en mørk chokolade på omkring 70% – ikke for bitter. Køber du primært chokolade i supermarkederne, så kan jeg anbefale Toms Ekstra 70%, som er en ganske hæderlig basischokolade.
Chokolade-avokadomousse
2-3 personer
2 avokadoer
50 g mørk chokolade* – jeg brugte Toms Ekstra 70%
1-1½ spsk kakaopulver
2-3 tsk honning
lille knips salt
evt. lidt mandelmælk eller kokosmælk
hakket chokolade til pynt
*vil du helt undgå chokolade i desserten, så brug i stedet mere kakaopulver
Blend avokadoerne til en cremet masse. Smelt chokoladen – enten over vandbad eller ved at zappe den i en mikrobølgeovn – og rør den derefter i avokadomassen. Tilsæt 1 spsk kakaopulver og en lille smule salt. Rør det i grundigt ind i avokadomassen og smag derefter til med honning og evt. lidt mere kakaopulver. Bliver din chokolade-avokadomousse for kompakt, kan du tilsætte lidt mandel- eller kokosmælk. Husk i så fald at smage til undervejs. Lad moussen stå i køleskab i mindst to timer, inden du serverer den med lidt hakket mørk chokolade drysset over.
Note: Chokolade-avokadomousse er en meget interessant dessert. Avokadoerne er med til at give en dejlig cremet og ‘fed’ konsistens og giver samtidig et lille frisk strejf af avokado til smagen. Ikke meget, men antydningen er der. Jeg fandt ud af, at chokoladen var med til at gøre moussen ekstra cremet, mens den blev lidt mere ‘grynet’ i det, så det er fristende kun at bruge chokolade en anden gang. Omvendt var kakaoen kraftigere i smagen og hjalp derfor til at gøre moussen mere chokoladeagtig, så det er en balancegang.
Denne chokolade-avokadomousse er meget mættende – også smagsmæssigt – så denne portion kan muligvis strække til tre personer.
Jeg har lavet nogle stykker af denne dessert, men foretrækker den som is. Jeg har erstattet noget af avokadoen med banan og synes ikke smagen af avokado trænger igennem, men den bliver dejlig cremet. Også har jeg tilføjet kaffe, som fremhæver chokoladesmagen, selvom der kun er brugt kakao ( det er så også cacao fra Valrona, som har en dejlig chokoladesmag.
http://www.opskriftsamleren.dk/opskriftsamleren/263/Sund-chokoladeis
Spændende med en is-udgave – det må jeg da prøve på et tidspunkt 🙂
Spændende sammensætning! Det har jeg aldrig tænkt på, man kan 🙂 Her er vi midt i et eksperiment med chokolade-crème brûlée …
… sender du en smagsprøve? 😛