Chokoladesmør

Chokoladesmør

Jeg har lavet to forskellige slags chokoladesmør i løbet af denne uge. Den ene er ekstrem simpel og en hurtig løsning. Her tager du nemlig en 100 g plade af din yndlingschokolade – i mit tilfælde en 55% chokolade fra Chocolate & Love med karamel og havsalt – hakker chokoladen og hælder den i en tykbundet kasserolle sammen med 30-35 g smør. Varm det forsigtigt op, indtil chokolade og smør er smeltet, rør godt rundt og sæt det i køleskabet i 20-30 minutter. Derefter er dit chokoladesmør klar til at blive smurt på en friskbagt bolle – eller hvad du nu foretrækker. Denne version bliver dog hård, når den står i længere tid i køleskabet, så det er primært en løsning til, når det skal gå hurtigt.

Den anden version af chokoladesmør er blødere og kan anbefales, hvis du har planer om, at det skal holde til flere dage. Du skal bruge:

 • 150 g chokolade – gerne 100 g mørk chokolade og 50 g mælkechokolade. Jeg kombinerede to af mine favoritter, nemlig 100 g 80% mørk chokolade og 50 g 55% chokolade med karamel og havsalt – begge fra Chocolate & Love, som jeg fik chokoladepladerne af.
 • 1½ dl fløde
 • 1 spsk smør
 • et lille knips salt (hvis du ikke bruger en chokolade med salt i, som jeg gjorde)

Smelt smørret forsigtigt i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Rør godt rundt. Når det er smeltet og rørt til en jævn masse, hælder du chokoladen på et skoldet glas og sætter det i køleskabet. Denne portion chokoladesmør kan holde sig i 10-14 dage – hvis du da ikke æder det inden 😉

chokoladesmør, pålæg, chokolade, mørk chokolade, mælkechokolade, fløde, smør


8 thoughts on “Chokoladesmør”

 • Øj – dejligt sted du har her!
  Og når det første møde er gennem chokoladesmør, så er der jo basis for et langt, solidt forhold;0)

  Jeg har en LCHF blog og selvom jeg elsker avocadonutella, såååå venter jeg nok kun et øjeblik, før jeg springer direkte på at røre din bløde variation af chokoladesmørret sammen:0)
  (det der med at det holder 10 dage…..!!!)

 • Årh chokoladesmør. Jeg kan slet ikke styre det! Og min version er endda halvt af hvert. 100 g choko til 100 g smør. Arh men jeg dør…! 🙂

  • Jeg tror også, jeg fik et par bonuspoint hos gemalen, da jeg introducerede ham for konceptet 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *