Snickers-kage

snickers-kage, snickerskage, peanutkage, chokoladekage, kage, dessert, smør, chokolade, mørk chokolade, mælkechokolade, rørsukker, hvedemel, fløde, peanuts, bagepulver, æg, sirup, kakaopulver, vaniljesukker, chokoladeganache, karamelForrige weekend fandt jeg den perfekte undskyldning for at bage denne dejlige – men også temmelig kalorietunge – Snickers-kage. Vores naboer var nemlig så søde at tage et stort læs haveaffald med for os til forbrændingen, og som tak bagte jeg denne kage og var ovre med et fad til dem.

Denne Snickers-kage gik sin sejrsgang i blogland for 1-2 år siden, og jeg mener, at det var Foodfanatic, der startede trenden. Siden har jeg set en række versioner, og det var Signes Mads Snickers-kage version, som jeg legede lidt videre med. Jeg skruede op for mængden af æg og brugte mindre mel for at gøre dejen mere saftig, hældte flere peanuts i samt justerede en række mindre ting.

Snickers-kage
ret mange stykker!

Bund:
200 g blødt smør
4 dl rørsukker
4 æg
3 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
300 g saltede peanuts

Karamel:
2 dl piskefløde
1 dl sirup
3 spsk kakaopulver
3 dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker
75 g smør

Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
50 g smør

Start med at lave dejen til kagebunden. Pisk det bløde smør sammen med sukkeret, indtil det er en luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver i en anden skål og hæld det så i smørblandingen. Pisk det til en ensartet masse og fordel dejen i en smørsmurt mellemstor bradepande (25×35 cm). Hæld peanuts over dejen og tryk dem lidt ned i den bløde dej. Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Mens kagen er i ovnen, laver du karamelmassen. Hæld alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det småkoge i 8-10 minutter på komfuret.

Prik den bagte kagebund med en tynd træpind eller en stegegaffel, så der kommer huller i kagebunden, hvor karamellen kan løbe ned. Hæld den varme karamel over kagebunden, og lad kagen køle helt af.

Ganachen laver du ved at putte smør og hakket chokolade i en gryde. Varm forsigtigt gryden op på komfuret og rør godt rundt i gryden. Så snart, at grydens indhold er smeltet, tager du gryden af varmen, rører grundigt og fordeler chokoladeganachen over kagen. Stil kagen koldt – gerne mindst 1-2 timer – så ganachen stivner, og kagen sætter sig. Skær din Snickers-kage i små stykker og servér.

Note: Advarsel – denne Snickers-kage er en pænt vanedannende! Jeg smagte et stykke af den, og kombinationen af den søde chokolade og de salte peanuts er altså en af mine favoritter. Snickers-kage er ret mættende, så husk at skære mindre stykker – den er lige på grænsen til at kunne kaldes konfekt 🙂

9 thoughts on “Snickers-kage

    • God fornøjelse – og husk at invitere nogen, I holder af – der er til mange mennesker i denne kage 🙂

      (men den kan også fryses ned, hvis det er)

  1. Jeg kan godt huske den snickers kage bølge. Jeg har endnu ikke fået smagt den. Ved heller ikke om jeg tør 😉 Jeg mangler jo ligesom det der “stop med at spise” gen.

  2. Jeg kan godt huske den snickers kage bølge. Jeg har endnu ikke fået smagt den. Ved heller ikke om jeg tør 😉 Jeg mangler jo ligesom det der “stop med at spise” gen.

  3. Uha, Piske, den lyder ret god…. Lidt tarveligt når man sidder her med slikskuffen tom og er lækkersulten…!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *