Citronis

citronis, citroner, is, dessert, yoghurtis, græsk yoghurt, sirupDer skal selvfølgelig også være en citronis, når jeg har is-benspænd – andet ville da være mærkeligt, når nu jeg elsker at bruge citroner i desserter.

Denne is serverede jeg tidligere på ugen, hvor jeg spiste hjemmelavede grillburgere sammen med Love and Lemongrass.

citronis, citroner, is, dessert, yoghurtis, græsk yoghurt, sirupJeg kunne ikke dy mig og tog dette billede, som er en kærlig hilsen til en anden madblogger. Jeg tror, hun tilgiver, at jeg brugte ikke-funktionelle pynteting til desserten, når jeg samtidig også viser de øreringe, jeg havde på, mens jeg spiste citronis. Jo, det gælder om at have påklædning til enhver lejlighed… 😉

Citronis

3 dl græsk yoghurt 10%
1½ dl hjemmelavet sirup – se her
saft og fintrevet skal fra en øko-citron

Pisk ingredienserne grundigt sammen og kør det på en ismaskine. Jeg brugte min DeLonghi-maskine, men du kan eventuelt prøve at piske massen i et par minutter og derefter putte den i en plastikbøtte og sætte den i fryseren. Husk at røre i massen et par gange i timen, indtil citronmassen er frosset til is.

Note: Forholdsvis sødmefuld is med masser af citronsmag. Hvis du vil lave en mere elegant is, kan du lade citronskallen trække i siruppen i et halvt døgn, inden du sier citronskallen fra, men jeg kunne godt lide, at der var bittesmå citronskalsstykker i isen – så blev citronsmagen endnu mere tydelig.

12 thoughts on “Citronis

    • Den må du prøve – helt klart en af mine yndlingsis – men nu knuselsker jeg jo også citron, så… 😉

  1. Mums, lækker og simpel. Jeg bliver jo straks nødt til at lave sådan en omgang. Jo mere citron, jo bedre 😛

    *Host* meget-fin-pynt-til-isen-der-når-det-nu-ikke-kunne-være-anderledes *host*

  2. Årh, citronis er klart en af mine favoritter – jeg elsker de små, seje stykker skal – synes det gør den ekstra frisk, særligt hvis skallerne er syltede (:

    – Anne

    • God idé med de syltede skaller! Det prøvede jeg i Italien, og det var faktisk en ganske glimrende kombination 🙂

      • Ja, det er nemlig lækkert – man kunne vel egentlig sylte mange former for frugt, og putte i. Tror det ville være ganske godt. Især hvis de fx er rom-syltede, bær eksempeltvis – og så med nogle valnødder måske B-) Bliver helt issulten.

        – Anne

  3. Minder om en citron is jeg lavede sidste år, hvor jeg bare blandede græsk yoghurt og lemon curd til “det smagte godt”, og kørte det på ismaskinen, tilsidst røg enhåndfuld tørede blåbær i.

  4. Pingback: Brombæris og lakridsis | Piskeriset på eventyr

  5. Hej, jeg har lavet citron is dobbelt op for første gang i dag hold ad op hvor den bare
    Smager super, jeg brugte lige piskeriset først inden jeg kom det i ismaskinen ca. 40 min det kan jeg godt blive forfaldent til, vil selvfølgelig også prøve de andre slags.
    Jeg siger mange tak.
    Godt Nytår
    Jeanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *