citronis, citroner, is, dessert, yoghurtis, græsk yoghurt, sirupDer skal selvfølgelig også være en citronis, når jeg har is-benspænd – andet ville da være mærkeligt, når nu jeg elsker at bruge citroner i desserter.

Denne is serverede jeg tidligere på ugen, hvor jeg spiste hjemmelavede grillburgere sammen med Love and Lemongrass.

citronis, citroner, is, dessert, yoghurtis, græsk yoghurt, sirupJeg kunne ikke dy mig og tog dette billede, som er en kærlig hilsen til en anden madblogger. Jeg tror, hun tilgiver, at jeg brugte ikke-funktionelle pynteting til desserten, når jeg samtidig også viser de øreringe, jeg havde på, mens jeg spiste citronis. Jo, det gælder om at have påklædning til enhver lejlighed… 😉

Citronis

3 dl græsk yoghurt 10%
1½ dl hjemmelavet sirup – se her
saft og fintrevet skal fra en øko-citron

Pisk ingredienserne grundigt sammen og kør det på en ismaskine. Jeg brugte min DeLonghi-maskine, men du kan eventuelt prøve at piske massen i et par minutter og derefter putte den i en plastikbøtte og sætte den i fryseren. Husk at røre i massen et par gange i timen, indtil citronmassen er frosset til is.

Note: Forholdsvis sødmefuld is med masser af citronsmag. Hvis du vil lave en mere elegant is, kan du lade citronskallen trække i siruppen i et halvt døgn, inden du sier citronskallen fra, men jeg kunne godt lide, at der var bittesmå citronskalsstykker i isen – så blev citronsmagen endnu mere tydelig.