Appelsinpandekager med vaniljeis og appelsinsirup
Som afslutningen på søndagens menu fik vi et par appelsinpandekager, som jeg serverede sammen med vaniljeis og hjemmelavet appelsinsirup. Retten er inspireret af den franske klassiker, crépes suzette, men jeg lavede en sirup i stedet for en appelsinsauce og havde ikke Grand Marnier eller en stegepande, som kunne tåle en gang flambering.
Appelsinpandekager med appelsinsirup
ca. 6 stk.
2 æg
2½-3 dl letmælk
2 dl hvedemel
lidt salt
revet skal fra en ½ økoappelsin
Pisk ingredienserne godt sammen og steg pandekagerne på en pande i en god klat smør.
Appelsinsirup:
saften fra 2 appelsiner
revet skal fra ½ øko-appelsin
½ dl vand
1½ dl rørsukker
kornene fra ½ vaniljestang
Rør ingredienserne sammen i en gryde og lad det langsomt koge op. Det skal simre i mindst fem minutter – og gerne længere, så du får en tyktflydende sirup. Hæld det over pandekagerne ved servering.
Har du ikke en lækker hjemmelavet vaniljeis, kan jeg anbefale Hansens Vaniljeflødeis – indtil videre den bedste vanilje-købeis jeg er stødt på.
Note: En rigtig dejlig appelsindessert, hvor den intense sirup går op i en højere enhed sammen med de milde appelsinpandekager og den bløde og rare vaniljeis. Kan absolut anbefales.
Vil du prøve at bruge appelsinpandekager til salte retter, så tjek denne opskrift på madpandekager.
Fun fact – hvis du hælder en lille sjat appelsinsirup i et glas og derefter tilsætter danskvand, så smager det næsten som appelsinsodavand!
Mums, elsker pandekager med smag af appelsin..;-D
Det er søreme også godt! Det er alt for sjældent, at vi får pandekager 🙂
Åh, hvor lyder det dog lækkert – jeg kender citronpandekager, men ikke denne spænende opskrift 🙂
Måske skal I prøve i weekenden? *lokkelokke* 😉
De ser superlækre ud 🙂
Mange tak 🙂
SLURP:-) De skal tivertifald laves engang:-)
Pøjpøj med det 🙂
Ajjjj, ikke fair… Akutpandekagetrang! 😉
Murhæhæhæ 😀
Ummmh, I loooove 🙂
Ja sådan en rar lille pandekage kan man altid bruge 🙂