marcipanis, is, dessert, æggeblommer, æg, rørsukker, pulverkaffe, marcipan, mørk rom, fløde, mælkSidste kapitel i ismageriet i denne omgang bliver denne marcipanis, som jeg lavede i forgårs. Nu har vi heller ikke behov for mere is i fryseren! Opskriften er inspireret af ismaskinen.dk – et oplagt sted at kigge efter isopskrifter, og jeg tilpassede den så til de råvarer, jeg havde til rådighed.

Marcipanis med rom

4 pasteuriserede æggeblommer
20 g rørsukker
1 spsk pulverkaffe
80 g marcipan
2 spsk mørk rom
2½ dl fløde
1½ dl letmælk

Æggeblommer og sukker piskes til en tyk og luftig masse. Bland pulverkaffe, rom og finthakket marcipan i æggemassen. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen og bland derefter forsigtigt letmælken i. Hældes i en ismaskine, der gør resten af arbejdet.

Note: En udmærket is, som vil gå sig godt med en syltet frugt – blomme for eksempel. Rommen må godt være en smule mere tydelig, men nu er jeg også generelt til en kraftig rom-rosin is, så er du ikke det, kan du tage udtalelsen med et gram salt.