Marcipanis med rom

marcipanis, is, dessert, æggeblommer, æg, rørsukker, pulverkaffe, marcipan, mørk rom, fløde, mælkSidste kapitel i ismageriet i denne omgang bliver denne marcipanis, som jeg lavede i forgårs. Nu har vi heller ikke behov for mere is i fryseren! Opskriften er inspireret af ismaskinen.dk – et oplagt sted at kigge efter isopskrifter, og jeg tilpassede den så til de råvarer, jeg havde til rådighed.

Marcipanis med rom

4 pasteuriserede æggeblommer
20 g rørsukker
1 spsk pulverkaffe
80 g marcipan
2 spsk mørk rom
2½ dl fløde
1½ dl letmælk

Æggeblommer og sukker piskes til en tyk og luftig masse. Bland pulverkaffe, rom og finthakket marcipan i æggemassen. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen og bland derefter forsigtigt letmælken i. Hældes i en ismaskine, der gør resten af arbejdet.

Note: En udmærket is, som vil gå sig godt med en syltet frugt – blomme for eksempel. Rommen må godt være en smule mere tydelig, men nu er jeg også generelt til en kraftig rom-rosin is, så er du ikke det, kan du tage udtalelsen med et gram salt.

10 thoughts on “Marcipanis med rom

 1. Jeg elsker rom-rosin-is og mindes så fx brylupsrejse til cuba, hvor det smagte særdeles vidunderligt – måske en anelse forvredet og den generelt euforiske stemning af glæde og tilfredshed.
  Knus til dig

 2. Altså…. NU STOPPER DU !!!

  Hihihihihi… Det er jo direkte ONDT at vise alt det is… hihihihi

  Er slet ikke misundelig på den maskine der…. fnis

  Hyggehygge
  Marianne

 3. Signe – hehe, jeg er i den heldige situation, at jeg har den smagskombination helt for mig selv, for det er gemalen ikke til. Og jeg vil da godt indrømme, at det ikke har afholdt mig fra at købe det et par gange til at have i fryseren 😉

 4. ÅH, lige en is for mig! Marcipan OG mørk rom, så kan det ikke gå galt 😀

  Jeg har endda det hele i huset – undtagen en ismaskine (skal da vist være den næste køkkenting jeg skal have) – så jeg må nok hellere få lavet en portion i nærmeste fremtid…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *