karamelpopcorn, popkorn, popcorn, smør, rørsukker, mørk farin, lys sirup, vaniljepulver, vaniljeAftensmaden må I vente med at høre om til i morgen, men her på de sene timer var det tid til endnu et par afsnit af fjerde sæson af Battlestar Galactica, og så var det jo oplagt med lidt popcorn. Og netop popcorn har amerikanerne også nogle sjove udgaver af – lad os i flæng nævne popcorn med smør, chokolade eller karamel!

Gemalen havde foreslået at prøve med smør, men i sidste ende droppede vi det og lavede i stedet karameludgaven. Det blev faktisk bedre, end jeg havde regnet med – jeg var noget skeptisk, da det lød frygtelig sødt, og jeg er så kedelig at holde på, at helt almindelige popcorn smager aldeles fint. Men det søde og salte tiltalte mig, selvom det var ret sødt – faktisk meget sødt og grænsen til det kvalmende – og det mætter temmelig meget. Jeg fik selvfølgelig også spist for mange af dem (i hvert fald i forhold til, hvad min samvittighed kunne acceptere), men i små mængder er de ok – husk bare at stoppe i tide!

Popcorn med karamel
3-5 personer

½ pose poppede mikrobølgepopcorn*
1 dl smør
1½ dl sukker (vi brugte halvt mørk rørsukker og halvt mørk farin)
½ dl lys sirup
lille smule vaniljepulver
lille smule natron

Smør, sukker og sirup varmes op i en gryde, indtil det når kogepunktet. Hæld vaniljepulveret i, rør godt rundt og lad det simre lidt, inden du tager det af komfuret. Rør lidt natron i.

Hæld popcornene op i et ildfast fad, hæld karamelmassen ud over og bland det godt. Sæt det i ovnen og lad det få 30-60 minutter ved 115 grader (i den opskrift, gemalen havde luret på, stod der en time, men vi gav det kun en halv).

*Vi var desværre løbet tør for popcorn, der poppes i en gryde, men der var lige en enkelt pose mikro-popcorn tilbage, som så måtte indgå i eksperimentet i stedet.