Popcorn med karamel

karamelpopcorn, popkorn, popcorn, smør, rørsukker, mørk farin, lys sirup, vaniljepulver, vaniljeAftensmaden må I vente med at høre om til i morgen, men her på de sene timer var det tid til endnu et par afsnit af fjerde sæson af Battlestar Galactica, og så var det jo oplagt med lidt popcorn. Og netop popcorn har amerikanerne også nogle sjove udgaver af – lad os i flæng nævne popcorn med smør, chokolade eller karamel!

Gemalen havde foreslået at prøve med smør, men i sidste ende droppede vi det og lavede i stedet karameludgaven. Det blev faktisk bedre, end jeg havde regnet med – jeg var noget skeptisk, da det lød frygtelig sødt, og jeg er så kedelig at holde på, at helt almindelige popcorn smager aldeles fint. Men det søde og salte tiltalte mig, selvom det var ret sødt – faktisk meget sødt og grænsen til det kvalmende – og det mætter temmelig meget. Jeg fik selvfølgelig også spist for mange af dem (i hvert fald i forhold til, hvad min samvittighed kunne acceptere), men i små mængder er de ok – husk bare at stoppe i tide!

Popcorn med karamel
3-5 personer

½ pose poppede mikrobølgepopcorn*
1 dl smør
1½ dl sukker (vi brugte halvt mørk rørsukker og halvt mørk farin)
½ dl lys sirup
lille smule vaniljepulver
lille smule natron

Smør, sukker og sirup varmes op i en gryde, indtil det når kogepunktet. Hæld vaniljepulveret i, rør godt rundt og lad det simre lidt, inden du tager det af komfuret. Rør lidt natron i.

Hæld popcornene op i et ildfast fad, hæld karamelmassen ud over og bland det godt. Sæt det i ovnen og lad det få 30-60 minutter ved 115 grader (i den opskrift, gemalen havde luret på, stod der en time, men vi gav det kun en halv).

*Vi var desværre løbet tør for popcorn, der poppes i en gryde, men der var lige en enkelt pose mikro-popcorn tilbage, som så måtte indgå i eksperimentet i stedet.26 thoughts on “Popcorn med karamel”

 • Godmorgen 🙂 Jeg selv er vild med den version med smørret. Uhmm, men det er heller ikke så godt for figuren. Jeg fik engang ved en fejltagelse i et engelsk teater popcorn med sukker på. Se det lige for dig.. Jeg tror jeg skal smovse i salte dejlige popcorn, og får så en håndfuld kvalmende søde tingester i munden.. FØJ for den siger jeg bare. Har aldrig siden haft lyst til andet end den saltede udgave. Karamel er derfor slet ikke aktuelt ifølge mine smagsløg 😉

  Rigtig god dag
  kh Henriette

 • Man burde vel næsten prøve. Bare for at have prøvet, men jeg er også på det kedelige hold som tror at dem med salt er det bedste. Men jeg tænker at børn vil synes at karamelpokorn er et vidunder.
  Knus til dig

 • Jep, en klassiker – og endnu en som jeg må tilstå aldrig helt har forstået 🙂
  Nok fordi jeg synes at det er for sødt – men godt ser det nu ud…..
  Der er dog ingen tvivl om at amerikanerne elsker popcorn og de har dem i stort set alle varianter, se f. eks. denne side: http://www.kukuruza.com/home.php.

  Jeg er tilgengæld totalt solgt til popcorn med SMØR – åh, det er så englene synger 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • Popcorn med smør, sukker og karamel er ikke popcorn i min optik og jeg finder det dybt fascinerende at du så loyalt kaster dig ud i alle former for amerikansk madkultur.
  At der også er mange gode, sunde og sjove bud er dejligt at læse her på din blog.
  Jeg får ikke kommenteret så meget for tiden, så jeg er ikke blevet ramt at bloggens drillerier, men jeg læser med dagligt :-))
  Fortsat “lot's of fun” med det amerikanske køkken :-))

 • Uhm, popcorn med karamel er fantastisk, men jeg har også problemer med at stoppe i tide. Har først spist en helt pose i biografen, så jeg er stoppet med at købe dem (efter jeg tjekkede kalorieindholdet og næsten døde af chok).

  • Super lækkre popcorn, har prøvet mange opskrifter, men aldrig den med at de skal i ovnen bagefter. Så nu skal det prøves, de er i ovnen lige nu og der er en forventningsfuld mand der venter.

   Maja

   • Håber I har succes med dem. Vi var ret fascinerede af konceptet, og det smager godt – i små mængder, for ellers bliver det lidt voldsomt 🙂

 • Henriette – det har jeg endnu ikke fået prøvet, men jeg har også hørt, at versionen, man kan få i biograferne er bedre end den, man kan lave derhjemme. Om det passer ved jeg så ikke, men det fik mig i hvert fald overtalt til lige at prøve karameludgaven først 🙂

  Haha, ja den slags overraskelser er man helst fri for! 😀

 • Signe – jeg foretrækker også den salte, men det var interessant at prøve denne version, og i små portioner på en sukkerhungrende dag vil den være fin 🙂

 • NYBH – det er også temmelig sødt, så jeg kan godt forstå, at du ikke kan lide det.

  Den hjemmeside – den er rablende skør! Det er lige mig! 😀

  Hm… kan man få smør på popcornene i de danske biografer? Kan være jeg i så fald skal prøve det der på et tidspunkt…

 • Annette – nu har jeg set amerikanske film og tv-serier i så mange år, for slet ikke at tale om alle de bøger, jeg har læst af amerikanske forfattere, så der er tonsvis af retter og produkter, jeg gerne vil prøve. Det er ret sjovt at prøve, selvom der også er nogle mærkelige ting imellem, men sådan er det nok for de fleste madkulturer 🙂

  Jeg savner dog lidt flere sunde retter i udvalget, men det hænger nok også sammen med, at meget af det, vi forbinder med det amerikanske køkken, netop er ovre i den tunge afdeling kaloriemæssigt. Men så kværner jeg bare endnu mere frugt og grønt ved siden af den mad, jeg blogger, og så går det forhåbentlig lige op 😉

  Mange tak – jeg har flere sjove og sære ting i ærmet – og et par ting, som jeg er ret sikker på bliver superlækre!

 • Foodfanatic – jeg vil end ikke overveje kalorierne i sådan en portion – godt nok kommer den nok ikke på højde med de mest syndige kager, men tæt nok på! 😀

 • Det ved jeg faktisk ikke, men de er nemme at lave selv – selvom min Mama sender Paul Newmans til at poppe i microovn – med smør på…..MUMS! 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • Hej Beyz!
  Nej – de skal poppes inden (enten i en gryde eller i en mikrobølgeovn – hvad du nu er mest til) og hældes i et fad, inden karamelmassen hældes over 🙂

 • Tusind tak 😉 og tak for opskriften

  Er glad for at kalorierne har svært ved at bide sig fast på min krop for tror hurtigt jeg kunne gå hen og blive afhængig af det her stads. Det smagte virkelig genialt!

 • Beyz – hov, det er ikke særlig solidarisk – jeg vil også have evnen til at undgå at tage på i vægt! 😀

  Men dejligt at du er glad for opskriften 🙂

 • Jeg har prøvet at lave disse mange gange, men det er første gang med denne opskrift. Jeg synes dog, at det kan være en fordel at røre i popcorn og karamel undervejs. Jeg tager dem kort ud af ovnen og rører massen sammen igen. Det giver nærmest et ekstra lag på nogle af popcornene 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *