Romtopf og syltede kirsebær

De seneste uger har jeg også lavet andet end at holde ferie og lave sjove, amerikanske forsøg. Syltningen er gået i gang, og for nogle uger siden startede min romtopf-produktion. Romtopf er en af de ting, som vi lavede i mit barndomshjem, og det er genialt på vanilleis! Det skal gerne laves af friskplukkede bær, ligesom det har godt af at stå koldt og pønse et par måneder, inden det tages i brug, så det er bare om at komme i gang!

Der blev også lavet et enkelt glas syltede kirsebær, som jeg er spændt på hvordan bliver.

Billederne blev desværre ikke så fantastisk gode i denne ombæring.

Romtopf

– 4 håndfulde blandede bærromtopf, blåbær, brombær, hindbær, solbær, ribs, syltning, rørsukker, mørk rom
– 3 håndfulde sukker
– så meget mørk rom, at det dækker et par cm over frugten

Hæld bær og sukker i et sylteglas og rør godt rundt, indtil sukkeret er nogenlunde opløst. Hæld derefter rom i, rør godt rundt og hæld mere i, indtil rommen dækker op til et par cm af bærrene. Stil det køligt og mørkt, så det kan modne de næste måneder.

Du kan sagtens arbejde videre på din romtopf og putte flere bær i hen over sommeren, når de forskellige bærtyper modner. Hver gang, du hælder ny frugt ned i glasset, skal du huske at hælde den tilsvarende mængde af sukker og rom i glasset.

Nyd det oven på is eller til desserter – det smager himmelsk!
syltede kirsebær, kirsebær, syltning, rørsukker, vaniljeekstrakt, vanilje, mørk romSyltede kirsebær

350 g kirsebær
350 g sukker
1 dl vand
2 tsk vaniljeekstrakt
1-2 spsk mørk rom

evt. jævne med maizena

Udsten kirsebærrene og lad dem koge i mindst 20 minutter sammen med alle andre ingredienser undtagen rom. Hæld rommen i til sidst – her brugte jeg også noget maizena til at jævne den lidt.

Note: De blev desværre ikke helt så gode som dem, jeg lavede i Frankrig, men de havde også kogt i en god frugtsuppe med sukker, inden de blev syltet. Jeg puttede lidt rom i til sidst, og jeg er spændt på, hvordan smagen så vil udvikle sig.

15 tanker om "Romtopf og syltede kirsebær"

  1. Uhmm, den romtopf lyder som noget jeg kan overskue og så lyder det jo forjættende som tilbehør til is 😀

    De kirsebær, lyder nu også til at blive gode – og lidt rom har jo aldrig skadet….

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Uhm Den der romtopf lyder nu rigtig spændende. Den vil jeg se om jeg kan få lavet i år. Jeg skal forresten høre dig om du har nogen erfaring med syltet chili..??

  3. Ej, det lyder skønt. Jeg bor ud til en kæmpe kirsebærplantage, så mon jeg kan få lidt af naboen, så skal den prøves af. Har engang lavet kirsebærsnaps som smagte helt fortryllende, især de kirsebær med sprutten i. Mums – og så blev man lidt halv-snaldret :-))

  4. Hvor er det spændende med romtopf – det har jeg aldrig smagt. Jeg må på jagt i nabolaget, hvor vi har store mængder af vilde brombær 🙂

  5. Pingback: Den søde syltetid | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Mango-romtopf | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Marcipanmousse med hindbærsauce og popsukker | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Oste-timian-æbleskiver med auberginemarmelade samt romtopf-cheesecake | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Linseis med kanel | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Den søde syltetid | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Juletræstamme med kanel og syltede abrikoser - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *