julemarmelade, marmelade, jordbærmarmelade, rabarbermarmelade, jordbær, rabarber, kardemommekapsler, stjerneanis, marmeladeDenne julemarmelade opstod, da jeg indså, at der var temmelig mange sommerbær gemt i vores fryser. ‘Nogen’ har brugt sommeren og efteråret på at fylde fryseren med hjemmedyrkede frugter og bær og har ikke taget højde for, at vores blender døde i sommers og derfor ikke har kunnet producere smoothies. Det har skabt et vis… pres… på fryseren, så for nylig hev jeg et par poser frem med henholdsvis rabarber og jordbær, som skulle bruges i et sylteeksperiment. Det blev så ekstra eksperimenterende, da vores køkkenvægt valgte at tage sit eget liv dagen før (… det skal man ikke tænke så meget over…), så frugtmålene er ca. mål.

Julemarmelade

400 g rabarber i tynde skiver
200 g jordbær
400 g rørsukker
6 kardemommekapsler, der lige har fået et let tryk med en kniv
2 stjerneanis

Smid alle ingredienser i en gryde sammen med 1-1½ dl vand. Lad det simre ved svag varme, indtil frugterne er møre, og marmeladen har den konsistens, du vil have. Pil kardemommekapsler og stjerneanis op og blend marmeladen til en ensartet masse. Fyld den på skoldede glas.

Note: Der er ingen tvivl om, at denne julemarmelade er en af de bedste marmelader, jeg har lavet! Jeg spiser sjældent marmelade, så mange af mine sylteprojekter forærer jeg væk, men denne julemarmelade her skal jeg helt klart lave igen, så jeg selv kan beholde et glas. Og så smager den også dejlig julet. Er du glad for stjerneanis, bør du helt klart overveje at lave denne marmelade.