Julemarmelade med stjerneanis og kardemomme

Julemarmelade med stjerneanis og kardemomme

Denne julemarmelade opstod, da jeg indså, at der var temmelig mange sommerbær gemt i vores fryser. ‘Nogen’ har brugt sommeren og efteråret på at fylde fryseren med hjemmedyrkede frugter og bær og har ikke taget højde for, at vores blender døde i sommers og derfor ikke har kunnet producere smoothies. Det har skabt et vis… pres… på fryseren, så for nylig hev jeg et par poser frem med henholdsvis rabarber og jordbær, som skulle bruges i et sylteeksperiment. Det blev så ekstra eksperimenterende, da vores køkkenvægt valgte at tage sit eget liv dagen før (… det skal man ikke tænke så meget over…), så frugtmålene er ca. mål.

Julemarmelade

400 g rabarber i tynde skiver
200 g jordbær
400 g rørsukker
6 kardemommekapsler, der lige har fået et let tryk med en kniv
2 stjerneanis

Smid alle ingredienser i en gryde sammen med 1-1½ dl vand. Lad det simre ved svag varme, indtil frugterne er møre, og marmeladen har den konsistens, du vil have. Pil kardemommekapsler og stjerneanis op og blend marmeladen til en ensartet masse. Fyld den på skoldede glas.

Note: Der er ingen tvivl om, at denne julemarmelade er en af de bedste marmelader, jeg har lavet! Jeg spiser sjældent marmelade, så mange af mine sylteprojekter forærer jeg væk, men denne julemarmelade her skal jeg helt klart lave igen, så jeg selv kan beholde et glas. Og så smager den også dejlig julet. Er du glad for stjerneanis, bør du helt klart overveje at lave denne marmelade.13 thoughts on “Julemarmelade med stjerneanis og kardemomme”

 • Guf det lyder lækkert! Gid man så ligesom dig havde en fryser fyldt med lækre bær og frugter ! SNYYYDT´ for det havde jeg bare ikke i min lille 3’skuffe fryser :/ ÆV!

  • Det forstår jeg godt! Inden vi flyttede i hus, havde vi også kun en tre-skuffe-fryser, og det vil jeg nødig vende tilbage til. Det er rart med lidt ekstra plads til gode tilbud og sommerfrugterne 🙂

 • Hvor dejligt at have en fryser fyldt til renden 🙂 Jeg har for 2 uger siden brugt de sidste rabarber fra min fryser øv øv øv. For jeg tror helt sikkert at den marmelade ville være noget for os her hjemme. Hvis du har flere rabarber i din fryser, skulle du prøve den opskrift på rabarber marmelade med grapefrugt jeg har liggende. Den er dejlig frisk og let syrlig… mums. Nå men jeg må på rabarber jagt i div butikker 😉

  • Har både set friske rabarber hos en af de tyrkiske grønthandlere og frosne rabarber hos Irma, så det skulle være muligt. Det lyder ret spændende med grapefrugt – det bruger jeg alt for sjældent i madlavningen, så det kunne da være? 🙂

 • Lyder perfekt til at sætte på julebrunch bordet …. uha, jeg har rabarber i fryseren, men ikke jordbær, men det ku’ der godt tages hånd om! Den frister … og skønt billede du har lagt ud foroven på bloggen ….

  • Tusind tak. Se, jordbærrene skulle gerne være de letteste at skaffe (på frost), så jeg håber, du får prøvet marmeladen – jeg var i hvert fald meget positivt overrasket 🙂

 • Åh, det lyder vel nok lækkert! Vi spiser marmelade om morgenen – efter osten – og det vil være en kærkommen forandring fra blåbær- og solbærmarmeladen 🙂

  • Uh, solbærmarmelade er nu også godt! Men generelt burde jeg spise marmelade lidt oftere, for jeg elsker jo at lave det, og selvom det er hyggeligt at give væk, så er det nu også meget dejligt selv at smovse lidt i det ind imellem 😉

  • Sssshhh! :-O
   Blenderen var et arvestykke og blev ofte brugt, så den undrer mig ikke så meget. Køkkenvægten opførte sig til gengæld ret mærkeligt til sidst og burde have holdt i længere tid, men… det gjorde den så ikke. Nu har jeg så fået en ny i adventsgave af gemalen, og den nye vægt er altså lige lidt sejere og mere avanceret i den gamle, så det var ikke så ringe endda 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *