Stikkelsbærmarmelade

stikkelsbærmarmelade, stikkelsbærsyltetøj, marmelade, syltetøj, syltning, stikkelsbær, bær, rørsukker, stikkelsbær, vaniljestang, vanilje, citronerI denne weekend skal jeg rigtig plukke stikkelsbær, for vores små buske bugner, og jeg glæder mig til at bruge bærrene i alt muligt. Jeg er dog tyvstartet og har lavet de første glas med stikkelsbærmarmelade – uhm! Det lykkedes mig tilmed at lave en version uden stjerneanis, selvom jeg virkelig har en svaghed mht. at kombinere stjerneanis med marmelade.

Stikkelsbærmarmelade
2 glas

500 g røde stikkelsbær (grønne kan selvfølgelig også bruges)
350 g rørsukker
1 stang vanilje
½ dl vand
saften fra en halv citron

Nip stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og vand. Slæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og -stang i gryden. Lad det koge op og lad det derefter småsimre i 15-20 minutter. Rør citronsaften i, rør godt rundt og tag vaniljestangen op af din stikkelsbærmarmelade med en ske, så du ikke brænder dig på den varme masse. Blend marmeladen og hæld den på skoldede glas, som er skyllet med vodka. Opbevar din stikkelsbærmarmelade køligt – gerne i køleskab.

Note: God stikkelsbærmarmelade med en vis dybde og fin balanceret med vaniljekornene.

… og til sidst et billede af Leopold, som gjorde os selskab, da gemalen og jeg lå på et tæppe i haven sidst på eftermiddagen og nød solskinnet og livet. Der er nu ikke noget som solskin, lidt koldt at drikke, en god bog i den ene hånd og en kat i den anden…

sovende kat, sort kat

9 tanker om "Stikkelsbærmarmelade"

  1. uuuuhm, GUF 🙂 Jeg skal faktisk på endnu et stikkelbærrov i morgen hos min farfar, og jeg tror de skal ende ud i en omgang stikkelsbærmarmelade. Godt nok den grønne udgave 😉

    Djeligt billede af den slemme sorte snorke kat 😉

    • Uh, jeg må også hellere snart smutte ud, inden det regner alt for meget. Lige nu truer regnvejrsskyerne i det fjerne :-O

  2. det må være den skønneste glæde at gå ud og plukke sine egne bær og så stikkelsbær, som jeg ikke synes er så nemme at få. Mums – og sød misser du har

    • Lige præcis – det er en af grundene til, at vi plantede flere buske, for de er svære at finde i handlen.

  3. Pingback: Stikkelsbærsyltetøj og stikkelsbærsirup - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *