stikkelsbærmarmelade, stikkelsbærsyltetøj, marmelade, syltetøj, syltning, stikkelsbær, bær, rørsukker, stikkelsbær, vaniljestang, vanilje, citronerI denne weekend skal jeg rigtig plukke stikkelsbær, for vores små buske bugner, og jeg glæder mig til at bruge bærrene i alt muligt. Jeg er dog tyvstartet og har lavet de første glas med stikkelsbærmarmelade – uhm! Det lykkedes mig tilmed at lave en version uden stjerneanis, selvom jeg virkelig har en svaghed mht. at kombinere stjerneanis med marmelade.

Stikkelsbærmarmelade
2 glas

500 g røde stikkelsbær (grønne kan selvfølgelig også bruges)
350 g rørsukker
1 stang vanilje
½ dl vand
saften fra en halv citron

Nip stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og vand. Slæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og -stang i gryden. Lad det koge op og lad det derefter småsimre i 15-20 minutter. Rør citronsaften i, rør godt rundt og tag vaniljestangen op af din stikkelsbærmarmelade med en ske, så du ikke brænder dig på den varme masse. Blend marmeladen og hæld den på skoldede glas, som er skyllet med vodka. Opbevar din stikkelsbærmarmelade køligt – gerne i køleskab.

Note: God stikkelsbærmarmelade med en vis dybde og fin balanceret med vaniljekornene.

… og til sidst et billede af Leopold, som gjorde os selskab, da gemalen og jeg lå på et tæppe i haven sidst på eftermiddagen og nød solskinnet og livet. Der er nu ikke noget som solskin, lidt koldt at drikke, en god bog i den ene hånd og en kat i den anden…

sovende kat, sort kat