Torskefad med grøntsager – og en portion blommesirup

Der er et stort problem ved at læse madblogs. I hvert fald for mig. Og det er, at jeg konstant falder over noget, som jeg bare må prøve! Enten noget, der er helt nyt for mig – eller noget, som jeg fuldstændig havde glemt eksisterede. To af de blogs, jeg bliver meget inspireret af, er Newyorkerbyheart og Hanne K’s Verden, og det var også herfra jeg fik ideerne til søndagens gøremål i køkkenet.

Hos NYBH havde jeg set en fiskeret, som lød dejlig let og frisk. Jeg endte med at lave en udgave, hvor jeg brugte torskefileter, flere ærter, udelod dåseasparges, samt erstattede piskefløde med mornaysauce og æggeblommer med hele æg.

Hos Hanne havde jeg på et tidspunkt set en opskrift på blommesirup, og da jeg faldt over en pose blommer den anden dag, fik jeg muligheden for at prøve den. Jeg sjussede mig frem til målene, men jeg tror, den ligger rimelig tæt på Hannes udgave.

Torskefad i grøntsager
3 personertorskefad, fisk, torsk, torskefileter, ærter, gulerødder, champignons, svampe, citroner, persille, æg, rasp, ost

300 g torskefileter
2 håndfulde frosne ærter
3 gulerødder skåret i tynde skiver
1 håndfuld champignon i tynde skiver
lidt citronsaft
1 håndfuld persille, hakket
salt, friskkværnet
2 æg
2½ dl mornaysauce
salt og peber
1 håndfuld rasp
1 håndfuld revet ost

Smør et ovnfast fad med lidt olie. Dryp fileterne med citronsaft og krydr med salt og peber. Halvér fileterne og læg dem lagvis med grøntsagerne. Drys persille over. Pisk æg, mornaysauce, salt og peber sammen og hæld det over retten. Drys med rasp og revet ost og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.

Note: Vi spiste et par madmuffins til, og det var en ganske fin ret. Den er ret mild i smagen, så den kan sagtens serveres for børn (bortset fra at de ofte ikke kan lide fisk, de små kræsenpinde). Nu er jeg ikke så meget til mild mad, så en anden gang kunnejeg godt finde på at lave en godt krydret salat til, så den milde smag får noget modspil.

blommesirup, blommer, rørsukkerBlommesirup
300-400 ml – tror jeg

500 g blommer, i kvarte og uden sten
3 dl vand
600 g rørsukker

Kog blommerne i et kvarters tid, til de er helt møre. Lad saften løbe igennem en saftpose eller en si og tryk let på de kogte blommer, så du får mere saft med. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt rørsukker. Kog det, til konsistensen bliver tykkere – du kan evt. teste det ved at dryppe lidt på en tallerken og lade det køle lidt af. Hæld siruppen på skoldede flasker.

Note: Jeg har nippet lidt til det, og det virker lovende. Det er ikke så sødt, men er du til meget søde sager, kan jeg forestille mig, at det ville være godt at smide en vaniljestang eller to med under kogningen af siruppen. Jeg tester den for alvor i næste uge…

16 thoughts on “Torskefad med grøntsager – og en portion blommesirup

 1. Jeg er så enig med dig i at læse madblogs. Jeg får så mange ideer… Men har bare ikke tiden til at afprøve alle de dejlige opskrifter… Men de bliver gemt, og på et tidspunkt når tiden er… Så bliver de afprøvet stille og roligt. Jeg har dog afprøvet flere opskrifter både fra din skønne blog og fra NYBH… Og de vinder HVER gang 🙂 Tak for stor inspriration.

 2. Vibeke – tak for de søde ord 🙂
  Og det er jo lige det med tiden, for jeg synes, at jeg får tre nye ideer, hver gang jeg får afprøvet én – det er et regnskab, man bare ikke kan vinde! 😀

  Hvis jeg havde mere tid, ville jeg også prøve at lave lige så smukke kager som du 🙂

 3. Sirupper er skønne. Jeg har lige fundet en opskrift på kirsebærsirup, som jeg bare MÅ prøve til sommer.
  Min blommesirup er blevet stiv … som om der er gelatine i den. Ved ikke lige, hvad der har gjort det – men rimeligt svært at få ud af flasken;-D Ærgerligt, for smagen var god.
  Derimod æblesiruppen den spiser jeg dagligt.

 4. Skønt at se at du overvandt dig selv mht. torsk 🙂 Det er en meget mild ret, men måske den kan spices op med lidt krydderier af en slags…….

  Mange hilsner
  Birthe
  – og i lige måde mht. inspiration!

 5. Hanne – uha, det lyder også godt! Mit problem er bare, at vi ikke har adgang til kirsebær, så jeg skal bruge købte – og dem når jeg at få spist, inden de bliver brugt til madlavning! 😀

  Men jeg håber på, at vi får købt et kirsebærtræ…

 6. NYBH – hehe – jeg tænkte, at hvis den var i godt selskab, så var den ikke lige så farlig, og den passede fint til retten 🙂

  Så længe torsk bliver serveret med noget, der er krydret eller har lidt bid i, så tror jeg godt, jeg kan være venner med den.

 7. Pingback: En aften med lækkerier | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Et spørsmål om crumble og efterlysning af blommeopskrifter

 9. Pingback: Djævlekylling, timiangnocchi og ricottakage med chokolade | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Oksegrydesteg med glaskålssalat og The Boxer | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Stenbiderrogn, ølbraisserede svinekæber og andre lækkerier | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Hindbærmoussekage og ferskentærte - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 13. Pingback: Fyldte chokolader - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 14. Pingback: Sprængt gråand med rødkålssalat - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *