Efter en weekend med kager og flere kager, så er det på tide at komme i gang med månedens benspænd: thailandsk mad! I anledning af pandekagernes internationale kampdag valgte jeg derfor at lave nogle små spicy pandekager, som jeg lavede for første gang for et par år siden, men som jeg ikke tror, jeg har blogget om før. I den oprindelige opskrift bruger man mælk i dejen og æblestykker til fyldet, men det første havde jeg ikke og erstattede det med appelsinjuice, og æblet glemte jeg ganske enkelt at putte i.

Jeg prøvede også en opskrift fra yndlings-thaikogebogen ‘Mit thaikøkken’. Den skuffede dog lidt – mest fordi den blev meget stærkere end ventet. Jeg undlod citrongræs og hvidløg i opskriften men tilsatte til gengæld en rest ris til sidst.

Små thaipandekager med tunfyld
forret til fire personer

1 1/2 dl hvedemel
salt
3 dl appelsinjuice
2 æg
2 spsk smeltet smør
1 spsk sambal oelek

Fyld:
1 dåse tun i vand
1 lille rødløg i små tern

100 g creme fraiche
1 tsk grøn karrypasta
salt

Bland mel og salt i en skål og pisk derefter appelsinjuice og æg i. Smelt smørret og hæld det i dejen og tilsæt derefter sambal oelek. Smelt lidt smør på en pande i steg små pandekager – blinisstørrelse – af dejen. Hæld væden fra tunen og rør det sammen med rødløg, creme fraiche og grøn karrypasta og smag til med salt.

Fordel fyldet på pandekagerne og fold dem sammen – luk dem med tandstikkere.

Note: Vi brugte retten som en del af aftensmaden, og derfor valgte jeg at lave dem i lidt større udgave. Det er en ret overraskende men lækker kombination af den krydrede sambal oelek og det sødere fyld – bestemt værd at prøve.

Rejer med lime

10 store tigerrejer med skal
1 tsk sambal oelek
2 spsk fiskesovs
saften fra tre limefrugter
4 spsk rapsolie
100 g sukkerærter
evt. en rest ris

Tø rejerne op, pil dem og skær forsigtigt ryggen på dem op, så du kan fjerne den sorte streng. Lad gerne halespidsen blive siddende som pynt.

Bland sambal oelek, fiskesovs, limesaft og olie til en marinade, som du putter rejerne i. De skal helst ligge i mindst en time, men  her fik de kun en halv. Hæld blandingen i en varm wok og lad det stege i ca. fem minutter, indtil rejerne er blevet røde. Tilsæt sukkerærter og evt. rest af ris og vend det godt i et par minutter, til retten er gennemvarm.

Note: Jeg syntes, at retten blev lige lovlig stærk, mens gemalen mente, at den var lidt for salt – muligvis på grund af fiskesovsen. Jeg kunne nu ellers meget godt lide, at retten var så enkel, men smagsbalancen var ikke helt i orden, og jeg fik for en gang skyld ikke smagt retten til, mens jeg stadig var i køkkenet.