Stegte sild med glaserede rødløg
I dag holdt vi påskefrokost sammen med svigerfamilien, hvor alle havde et par retter med, og det var rigtig lækre sager, der kom på bordet. Vi medbragte nogle stegte sild, påskebrød, andeleverpostej, salat samt en citronkage.
Under frokosten nævnte jeg, at vi havde kigget forgæves efter ramsløg på cykelturen i skoven for et par dage siden, hvortil min svigermor svarede, at hun kendte et sted i omegnen, hvor der står masser af ramsløg! Hun tilbød endda at hente et par bundter i løbet af ugen, men allerede et par timer senere fik jeg stukket to fine bundter i hånden. Gæt hvem der straks susede ud i køkkenet for at lave pesto, urtesalt og tzatziki?
Stegte sild med glaserede løg
10 stk
10 sildefileter
10 tsk dijonsennep
grahamsmel
smør til at stege i
1-2 mellemstore rødløg
25-35 g smør
3 spsk rørsukker
salt og peber
Sildefileterne rengøres, åbnes og smøres med sennep indvendig. Luk dem og vend dem i grahamsmel. Steg fiskene på panden i en god klat smør og læg derefter de stegte sild på en tallerken. Drys med lidt salt og peber.
Løgene skæres i tynde skiver. Opvarm smør og rørsukker på en pande og rør det godt sammen, inden du vender løgene i det. Lad det simre nogle minutter, så løgene bliver bløde og glaserede, og fordel dem derefter over de stegte sild. Servér straks.
Note: Det her er min yndlingsversion af stegte sild, hvor senneppen og de glaserede løg fungerer rigtig godt sammen med sildene.
Påskebrød
1 stort
20 g gær
5 dl koldt vand
1 dl yoghurt naturel
1 dl fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 spsk rørsukker
hvedemel for resten
gurkemeje til pynt
Opløs gæren i vandet og og bland resten af ingredienserne i én ingrediens ad gangen – dog undtagen gurkemeje. Når du har tilføjet så meget mel, at du har en god, smidig dej, dækker du den til med et viskestykke og lader den hæve på køkkenbordet natten over. Næste morgen ælter du dejen og former et langt brød, som du lægger på en bageplade med bagepapir. Lad brødet hæve en halv times tid. Drys gurkemeje over det, så det bliver rigtig påskegult, og bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Note: Saftigt og mildt brød – gurkemejen er mest til pynt, og brødet kan fint bruges sammen med fisk og lignende lækre sager til en påskefrokost.
Nu skal I altså holde op med de ramsløg! >:-(
Jeg troede lige, jeg havde fundet nogen, men det er vist bare liljekonvaler..
Var ellers SÅ klar til ramsløgspesto!
Godte – dem må du IKKE spise – liljekonvallerne altså! (men det tror jeg nu godt, du ved…)
Har din lokale Irma dem ikke?
Uhm, lækkert med glaserede løg til sild.
Fedt, glæder mig til at se hvad du får ud af dine ramsløg 🙂
Malou – jeps, det er lidt vanedannende 😉
Indtil videre er det blevet til en gang ramsløgssalt (tak for inspirationen), ramsløgspesto samt ramsløg i tzatziki. Har dog kun brugt det ene bundt indtil videre, så jeg skal lege med det andet i morgen aften 🙂
Sikke et flot brød 🙂 jeg kom også til at rende ind i en ordentlig omgang ramsløg idag. Jeg vil også være med på moden 😉
Linebine – mange tak – jeg kom til at tænke på, at det ikke er så tit, jeg leger med udseendet af brødet, så nu skulle det være – og det ser jo flot ud på et frokostbord 🙂
Hehe, ja jeg så godt, at det lykkedes – glæder mig til at se, hvad du finder på 😉
Jeg har aldrig fået stegte sild, mem bliver mere og mere hooked på at prøve. Disse lyder virkelig lækre! Flot brød, jeg må altså i gang med at bage igen 🙂
Mange hilsner
Birthe
NYBH – mange tak. Ja, det må du – jeg fik bagt en hel del her i påsken, så nu er vores fryser godt fyldt op – synes det er så hyggeligt 🙂
Sikke en god idé at alle havde et par retter med 🙂
Jeg tror slet ikke, jeg kender limabønner, men det må der rådes bod på – din salt lyder rigtig dejlig!
Hej Piskerisk 🙂
Skønne billeder – uhm, det ser lækkert ud 🙂
Jeg er glad for at høre, at I havde en dejlig påskemiddag.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Ja, ved godt, de er skide giftige.
Jo, jo..men det er jo ikke så sjovt at plukke ramsløg i Irma, vel? 😉
Madame – de kendes også under navnet butterbeans – det kan være, du er stødt på det navn? Vi fik en rest af salaten her til aften, og den var stadig god og nærende – mmm 🙂
Miss A – tusind tak 🙂
Godte – det kommer an på måden – jeg er sikker på, at du nok skulle få noget sjovt ud af det 😀
Ahhh, stegte sild, Piske, for søren. De lyder bare gode.
Camilla – de blev skam også spist af folk, der ellers ikke er så vilde med sild. Tror at kombinationen med sennep og de søde løg gjorde en stor forskel 🙂