Lavendeltrøfler

lavendeltrøfler, trøfler, konfekt, chokolade, mælkechokolade, fløde, smør, honning22. december

Min svigermor stak mig et par konfektopskrifter for nylig, som så ret interessante ud, og denne opskrift på lavendeltrøfler er en af dem, som jeg straks måtte afprøve. Opskriften kommer oprindeligt fra ‘Året rundt i Claus Meyers køkken’, og jeg holdt mig næsten til den originale og brugte kun en smule mindre smør. Jeg rullede trøffelkuglerne i noget fint viol-krymmel, som jeg har købt i Frankrig – mest for syns skyld, for det smager faktisk lidt for kraftigt af viol til at passe til disse trøfler, men ellers kan du overtrække dem med et tyndt lag chokolade, der smagsmæssigt skal ligge tæt på den, du brugte til at lave trøfler af.

200 g god lys chokolade – jeg brugte en på 40%
1 dl fløde
20 g blødt smør
1 spsk honning

1 tsk tørrede lavendelblomster

Giv fløden et kort opkog med honning og lavendler. Hæld det gennem en si over den finthakkede chokolade og lad det hvile et halvt minut, inden du rører rundt, til chokoladen er smeltet. Når chokoladen er håndvarm, rører du smørret i. Stil trøffelmassen i køleskabet i mindst fire timer og form den derefter til kugler, som du enten overtrækker eller triller i for eksempel flormelis.

Note: Disse lavendeltrøfler har et fint og svagt strejf af lavendel, der passer godt til den lyse chokolade. Personligt foretrækker jeg dog lidt mere spark i smagen og vil derfor anbefale at bruge lidt mere lavendel i fremstillingen – mellem ½ og 1 tsk mere, men bestemt et spændende eksperiment.

Flere konfektopskrifter

13 thoughts on “Lavendeltrøfler

  1. Det var da en lidt sjov konfekt. Jeg kan ikke rigtig forestille mig lavendel smagen… Men jeg har tit overvejet at købe en pose med tørret lavendel. Jeg har nemlig en opskrift på noget kagefyld med lavendel…-s-

  2. Vibeke – jeg har på et tidspunkt brugt lavendler i en kage og var selv skeptisk – frygtede at det ville blive parfumeret – men det blev en ret interessant og god kage, så bare kast dig ud i det 🙂

  3. Det lyder rigtig spændende – jeg tror aldrig, jeg har smagt trøfler med lavendelsmag. Og som Signe skriver, er det nok lidt lettere at fordele lavendelolie.
    Når jeg tænker på lavendel, er det mest i sæbe og i de små poser, man kan have i klædeskabet 😉

  4. Min konfekt- og godteliste bliver længere og længere efterhånden som jeg får nærlæst dine skønne opskrifter.

    Åh ja, life is sweet in the kitchen, og ferien heldigvis lige begyndt;)

    Glædelig Lillejul, og den Store når vi lander:)

  5. Sifka – hehe, så håber jeg, du får afprøvet noget af det i ferien 🙂

    Selv tager jeg lige i dag med, men så er der også juleferie for alle pengene resten af december!

    Mange tak og i lige måde 🙂

  6. Pingback: Chokoladeslikkepind med peber og pop candy - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *