Lavendeltrøfler

Lavendeltrøfler

22. december – lavendeltrøfler

Min svigermor stak mig et par konfektopskrifter for nylig, som så ret interessante ud, og denne opskrift på lavendeltrøfler er en af dem, som jeg straks måtte afprøve. Opskriften kommer oprindeligt fra ‘Året rundt i Claus Meyers køkken’, og jeg holdt mig næsten til den originale og brugte kun en smule mindre smør. Jeg rullede trøffelkuglerne i noget fint viol-krymmel, som jeg har købt i Frankrig – mest for syns skyld, for det smager faktisk lidt for kraftigt af viol til at passe til disse trøfler, men ellers kan du overtrække dem med et tyndt lag chokolade, der smagsmæssigt skal ligge tæt på den, du brugte til at lave trøfler af.

200 g god lys chokolade – jeg brugte en på 40%
1 dl fløde
20 g blødt smør
1 spsk honning

1 tsk tørrede lavendelblomster

Giv fløden et kort opkog med honning og lavendler. Hæld det gennem en si over den finthakkede chokolade og lad det hvile et halvt minut, inden du rører rundt, til chokoladen er smeltet. Når chokoladen er håndvarm, rører du smørret i. Stil trøffelmassen i køleskabet i mindst fire timer og form den derefter til kugler, som du enten overtrækker eller triller i for eksempel flormelis.

Note: Disse lavendeltrøfler har et fint og svagt strejf af lavendel, der passer godt til den lyse chokolade. Personligt foretrækker jeg dog lidt mere spark i smagen og vil derfor anbefale at bruge lidt mere lavendel i fremstillingen – mellem ½ og 1 tsk mere, men bestemt et spændende eksperiment.

Flere konfektopskrifter



13 thoughts on “Lavendeltrøfler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.