Rosenkonfekt

rosenkonfekt, konfekt, chokolade, marcipan, rosenvand, rosengelé, hvid chokolade7. december

Nu bevæger jeg mig over i den lidt mere avancerede boldgade og har fremtryllet noget rosenkonfekt, som består af flere råvarer, der kan være lidt vanskelige at få fat på. Hvis det til gengæld lykkes for dig, så har du mulighed for at lave et stykke raffineret konfekt, som har en lille fin smag af roser – uden at det dog kammer over i et parfumehelvede.

Antal: ca. 30-35 stk. tror jeg

250 g marcipan
1½ tsk rosenvand
rosengelé – tror jeg brugte 2-3 spsk i alt
hvid chokolade – tror jeg brugte 150-200 g

Ælt marcipanen grundigt med rosenvandet. Tag et lille stykke marcipan og form en skål af det, som du putter en lillebitte smule rosengelé i. Luk forsigtigt marcipanen om geleen, og når alle kugler er formet, lader du dem tørre i et par timer, inden du overtrækker dem med hvid chokolade. Pynt dem gerne – jeg havde nogle bittesmå tørrede blomsterhoveder, som jeg købte i Tiger tidligere på året, og de passede jo vældig fint ind her.

Note: Denne rosenkonfekt har en fin og lidt pikant smag af roser, som suppleres godt af den hvide chokolade. Det er sådan en type konfekt, som du ikke spiser mange stykker af hurtigt efter hinanden, men i stedet sidder og nyder.

Flere konfektopskrifter

19 thoughts on “Rosenkonfekt

  1. Godmorgen Piskeriset

    De ser SÅ nice ud! Ligeledes med de små choko-kugler. Har tilføjet dig til blogs jeg følger, så jeg kan fortsætte med at blive inspireret:)

    Hav en dejlig dag!

  2. Sikke et smukt syn, Piskeris – en nydelse på flere planer.
    Det minder mig om, at eleverne på min mormors husholdningsskole skulle lære at lave avanceret konfekt. Men moden var anderledes dengang, og de blev sat til at lave noget, der fuldstændigt lignede smørrebrød med fx skiver af æg 🙂

  3. Hvor er det smukt søde Piske. Jeg ved ikke, om jeg tør kaste mig ud i det – også selv om du skriver, at det ikke bliver for perfumeret. Tror bare, at jeg har det lidt underligt med at spise blomster 🙂 Men smukt ser det ud. Sikke mange lækre sager, du får lavet for tiden.
    Kh Nadia

  4. Hvor er de smukke!
    Og Madame: Jeg har faktisk lige læst en opskrift i et af bladene på 'smørrebrøds-konfekt', så måske er det ikke så umoderne endda:) Kan dog ikke lige huske hvor jeg så det…

  5. Madame – det var lidt det, jeg håbede på – at det også kunne være et fint lille værk at kigge på 🙂

    Hæhæhæ – det kunne nu også være festligt! Jeg så nogle magneter til køleskabet, der var udformet på den måde, da vi var på Bornholm tidligere på året, men jeg var lidt for nærig til at giver over 50 kr for en enkelt 😉

  6. Foodfanatic – jeg vil sige, at det afhænger også af den rosengelé, man putter i. Den, jeg lavede, var ikke så parfumeret i smagen, og det gør helt sikkert en forskel. Men det er nu stadig sjovt at prøve, selvom det er lidt pudsigt at spise 🙂

  7. Hanne – sådan generelt? Vi har en enkelt rose-plante stående bagerst i haven, og jeg må indrømme, at jeg har overvejet at få en mere – men kun for at bruge den til madlavning! Lidt skadet er man vel… 😀

  8. Hmm…jeg har også en flaske rosenvand stående, som er en gave fra en sød veninde – men jeg er også en af dem, der er lidt loren overfor det og det parfumerede..
    Må nok alligevel prøves. Måske..
    😀

  9. NYBH – mange tak 🙂
    Det var faktisk også første gang, jeg prøvede at bruge rosenvand. Har været lidt skeptisk over for det, da jeg var bange for, at det ville være for parfumeret, men jeg synes, at resultatet blev ganske fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *