rosenkonfekt, konfekt, chokolade, marcipan, rosenvand, rosengelé, hvid chokolade7. december

Nu bevæger jeg mig over i den lidt mere avancerede boldgade og har fremtryllet noget rosenkonfekt, som består af flere råvarer, der kan være lidt vanskelige at få fat på. Hvis det til gengæld lykkes for dig, så har du mulighed for at lave et stykke raffineret konfekt, som har en lille fin smag af roser – uden at det dog kammer over i et parfumehelvede.

Antal: ca. 30-35 stk. tror jeg

250 g marcipan
1½ tsk rosenvand
rosengelé – tror jeg brugte 2-3 spsk i alt
hvid chokolade – tror jeg brugte 150-200 g

Ælt marcipanen grundigt med rosenvandet. Tag et lille stykke marcipan og form en skål af det, som du putter en lillebitte smule rosengelé i. Luk forsigtigt marcipanen om geleen, og når alle kugler er formet, lader du dem tørre i et par timer, inden du overtrækker dem med hvid chokolade. Pynt dem gerne – jeg havde nogle bittesmå tørrede blomsterhoveder, som jeg købte i Tiger tidligere på året, og de passede jo vældig fint ind her.

Note: Denne rosenkonfekt har en fin og lidt pikant smag af roser, som suppleres godt af den hvide chokolade. Det er sådan en type konfekt, som du ikke spiser mange stykker af hurtigt efter hinanden, men i stedet sidder og nyder.

Flere konfektopskrifter