Konfekt – abrikoskugler og kaneltrøfler

Konfekt – abrikoskugler og kaneltrøfler

Hvad siger du til en omgang abrikoskugler? Eller måske lidt kaneltrøfler? Jojo, der er gang i konfektlavningen her i huset!

Pyh… jeg havde en travl dag i går, og det får jeg også i dag, så jeg må droppe træningen her til formiddag for at nå det hele. Til gengæld kan jeg nå at blogge lidt konfektopskrifter, mens jeg venter på, at brødet hæver ude i køkkenet, og det er jo heller ikke så ringe endda!

Den første opskrift fandt jeg inspiration til i ‘Konfekt & Chokolader’, men da jeg opdagede undervejs, at man skal bruge flødeost i den oprindelige opskrift, så lavede jeg en noget alternativ version. Jeg kan godt lide ideen med at indkoge abrikoserne, og det må jeg bruge i fremtidige konfekteksperimenter! Den anden opskrift eksperimenterede jeg mig frem til i køkkenet den anden dag.

Abrikoskugler

100 g tørrede abrikoser
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 spsk mørk farin
1,25 dl fløde
2 spsk creme fraiche
100 g hvid chokolade, finthakket
kokosmel

Hæld abrikoser, citronsaft, citronskal, farin og fløde i en tykbundet gryde. Opvarm det for svag varme under omrøring, til farinen er helt opløst. Bring det i kog og dæmp varmen, og lad det så simre i 10-15 minutter. Tag gryden af varmen.

Hæld abrikoserne i en skål og pisk dem sammen med creme fraichen, indtil blandingen er glat. Smelt chokoladen forsigtigt i mikrobølgeovn eller over vandbad. Bland det med abrikosmassen, og stil det i køleskab natten over. Hæld kokosmel i en skål, lav abrikoskugler af massen med en teske og vend dem i kokosmelet. Sæt kuglerne i køleskab.

Note: Disse abrikoskugler er knapt så søde, som konfekt ellers er i julen, men det er et spændende alternativ, og metoden med at indkoge abrikoserne skal jeg helt sikkert eksperimentere videre med. De bliver dog ret bløde, så jeg må hellere prøve opskriften med flødeost, som den oprindeligt er tiltænkt.

Kaneltrøfler

ca. 36 stk.

200 g mørk chokolade
2 spsk fløde
25 g smør
1½ tsk kanel
mørk kakao

Smelt chokoladen langsomt i mikrobølgeovn eller over vandbad. Rør fløde og smør i og tilsæt kanelen til sidst. Stil det i køleskab, til massen er stivnet, og rul derefter kugler af det, som du kan vende forsigtigt i kakao.

Note: De er i al ubeskedenhed temmelig gode! Kombinationen med chokolade og kanel er ret dristig men lækker, og kuglerne ryger ind på en god placering på min hitliste over hjemmelavet konfekt!12 thoughts on “Konfekt – abrikoskugler og kaneltrøfler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *