Vaniljekarameller

vaniljekarameller, karameller, konfekt, kondenseret mælk, smør, honning, rørsukker, vaniljeLige inden jul gik Annes karameller sin sejrsgang i blogverdenen, og jeg var en af mange, der savlede over de indbydende billeder af bløde, lækre karameller. I dag holdt min svigerfar så fødselsdag, og da han godt kan lide smørkarameller, så var det oplagt at lave en portion til ham. Traditionen tro stod jeg også for fødselsdagskagen, men den når jeg først at blogge om i morgen. Jeg fulgte stort set Annes opskrift men tilsatte vanilje til sidst.

Vaniljekarameller
vaniljekarameller, karameller, konfekt, kondenseret mælk, smør, honning, rørsukker, vanilje
1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
110 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
kornene fra en vaniljestang

Smelt alle ingredienserne i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Herefter skal du røre konstant. Skru op for varmen og bliv ved med at røre konstant i ca. 10 minutter, indtil karamelmassen får en mørkere farve. Tilsæt vaniljekornene. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og sæt det i køleskab i mindst fire timer, inden du skærer karamellerne ud.

Note: Der blev ‘desværre’ lidt rester, når karamellerne skæres ud, og dem blev vi så nødt til at spise… uhauha, hvor smagte det godt… Karamelmassen er utrolig let at arbejde med og skære ud, når det er afkølet, men det er en god idé at pakke dem ind, for de bliver lidt klistrede og bløde, når de ikke står koldt.

18 thoughts on “Vaniljekarameller

  1. MollyMy – jeg er ellers ikke så meget til den type karameller, men de her var godt nok svære at holde fingrene fra! Og ja, det blev han – jeg glæder mig til at høre, hvad han synes om dem 🙂

  2. NYBH – tusind tak! I dag sad jeg faktisk på et tidspunkt og fantaserede om at spise en, så de har i hvert fald gjort et godt indtryk på mig selv 😀

  3. Hej Anne!
    Jeg har ikke rigtig lavet karameller før, men det skal jeg bestemt eksperimentere videre med – rigtig dejlig opskrift og forførende gode karameller den giver 🙂

  4. Hjæææææææææææælp, hvad har jeg gjort galt?? Jeg lavede disse vidunderlige karameller, men de blev godt nok noget klistrede – selvom de stod på køl i 6 timer inden jeg forsøgte at skære dem ud. Jeg måtte opgive efter kort tid, de hang fast i både bagepapir (selvom jeg havde vendt den ud på et nyt ark) og kniven, og når jeg endelig havde fået skåret en bane. Gik den fuldstændig i stykker mens jeg forsøgte at få den fri fra papiret.
    Min bedste ide til hvad der kan være galt er at jeg ikke har fået det kogt længe nok – andre der kan have en ide til hvad der kan være galt??

    Nå men man kan da altid spise det direkte fra papiret…..MUMS

    • Jeg tror, du har ret mht. kogetiden. Jeg har prøvet at koge en portion karameller i for kort tid på et tidspunkt, og der var de også for bløde og hang fast. Heldigvis kan det løses ved at skrabe karamelmassen af papiret og give det et opkog i en gryde i nogle minutter, indtil massen er, som den skal være, så det vil jeg anbefale dig. Alternativt kan du også rulle massen til kugler, som du bagefter ruller i lakridspulver, flormelis eller måske overtrækker med mørk chokolade 🙂

  5. Pingback: Chokoladekarameller | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Chokoladekarameller | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Kakaomuffins med saltkaramel | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Ølkarameller | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Citronkarameller - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *