vaniljekarameller, karameller, konfekt, kondenseret mælk, smør, honning, rørsukker, vaniljeLige inden jul gik Annes karameller sin sejrsgang i blogverdenen, og jeg var en af mange, der savlede over de indbydende billeder af bløde, lækre karameller. I dag holdt min svigerfar så fødselsdag, og da han godt kan lide smørkarameller, så var det oplagt at lave en portion til ham. Traditionen tro stod jeg også for fødselsdagskagen, men den når jeg først at blogge om i morgen. Jeg fulgte stort set Annes opskrift men tilsatte vanilje til sidst.

Vaniljekarameller
vaniljekarameller, karameller, konfekt, kondenseret mælk, smør, honning, rørsukker, vanilje
1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
110 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
kornene fra en vaniljestang

Smelt alle ingredienserne i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Herefter skal du røre konstant. Skru op for varmen og bliv ved med at røre konstant i ca. 10 minutter, indtil karamelmassen får en mørkere farve. Tilsæt vaniljekornene. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og sæt det i køleskab i mindst fire timer, inden du skærer karamellerne ud.

Note: Der blev ‘desværre’ lidt rester, når karamellerne skæres ud, og dem blev vi så nødt til at spise… uhauha, hvor smagte det godt… Karamelmassen er utrolig let at arbejde med og skære ud, når det er afkølet, men det er en god idé at pakke dem ind, for de bliver lidt klistrede og bløde, når de ikke står koldt.