Bløde kaffekarameller

Bløde kaffekarameller

Jeg starter min kaffe-benspænd med et sikkert valg i form af noget sødt – nemlig kaffekarameller. Jeg kan godt lide kombinationen af kaffe og chokolade, og i disse kaffekarameller er der både kaffepulver, kakaopulver og fløde, så det kan jo dårligt gå galt.

Jeg skelede til en opskrift hos Sisses Diner, men skruede dog op for kaffen, ned for kakaoen og tilføjede lidt salt. Derudover kogte karamelmassen i noget længere tid, så lige præcis kogetiden skal du være obs på kan svinge.

Kaffekarameller

2½ dl fløde
125 g rørsukker
60 g glykose
1 spsk kakaopulver
1 spsk instant kaffepulver
et lille knips salt

Til overtræk:
ca. 200 g god lys eller mørk chokolade

Hæld kaffepulveret i en morter eller en lille skål og knus det, så det bliver til fint pulver. Hæld det i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser og kog det ved mediumvarme. Sørg for at røre i det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på. Det er især hen imod slutningen, du skal passe på. Kogningen af disse kaffekarameller tager 25-35 minutter. Du kan teste, om karamelmassen er klar, ved at dryppe en dråbe karamel i et glas iskoldt vand. Hvis karamellen forvandler sig til en lille blød kugle, er den klar. Vent dog med at stoppe kogningen, indtil du kan få en karamelkugle, der ikke er meget blød – ellers bliver massen lidt svær at arbejde med.

Hæld den varme karamelmasse ud på et stykke bagepapir, du har lagt i et fad. Stil karamelmassen i køleskabet i et par timer og skær derefter karamelmassen ud til mindre stykker, som du triller runde. Hvis din karamelmasse er meget, meget blød, så kan du vælge at smide den i fryseren en halv times tid – så er den mere fast og let at arbejde med. Smelt forsigtigt chokoladen og dyp dine kaffekarameller i den. Lad dem størkne, og så har du en portion lækre, saftige kaffekarameller, der både kan bruges til eftermiddagskaffen, som hurtig lækkerbisken eller som værtindegave.

Note: Jeg vil godt advare om, at disse kaffekarameller er vanedannende. Vi gav størstedelen væk i værtindegave i fredags, men vi har også 1-2 håndfulde, som ligger i fryseren og venter på at blive overtrukket. Dem fantaserer jeg om at sætte bisserne i lige nu…



2 thoughts on “Bløde kaffekarameller”

  • Halløj!

    De ser simpelthen for lækre ud! Opbevarer du dem på køl, eller kan de godt holde sig ved stuetemperatur?

    Tror du det kan fungere at vente med at putte kaffe og kakao i, til allersidst altså lige inden det hældes i formen? Vil nemlig gerne lave karameller i forskellige smagsvarianter

    • Mange tak! Jeg vil godt advare om, at de er vanedannende! 😀
      Jeg opbevarer dem på køl, og jeg vil tro, at man godt kan vente med at putte smagsgiverne i til allersidst. Pøjpøj med det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *