Karamelknas til julebordet

Karamelknas til julebordet

20. december – karamelknas

Nu blev det ikke til så meget bolsjekogeri her i weekenden, da sukkertermometeret var knækket, men jeg fandt en skøn opskrift på karamelknas i ‘Guf’, som jeg faldt for. Her blev der også brugt sukkertermometer, men da det er en simpel karamelopskrift, som du ikke skal stå og ælte eller udsætte for andre slige sager, så brugte jeg blot metoden med ind imellem at dryppe et par dråber karamelmasse i koldt vand, og da karamellen blev til dråber i vandet, som hurtigt stivnede, så vidste jeg, at massen var klar. Jeg brugte agavesirup og rørsukker, som giver en lidt mørkere smag, men du kan også bruge almindeligt hvidt sukker og lys sirup til denne karamelknas.

1 dl fløde
1 dl agavesirup
1 dl rørsukker
50 g grofthakkede hasselnødder
50-100 g mælkechokolade

Hæld fløde, sirup og rørsukker i en gryde og kog det var relativ høj varme. Når massen har kogt så lang tid, at den kan bestå dråbe-testen (se længere oppe), fjerner du gryden fra komfuret og vender nødderne i karamelmassen. Hæld det i en form eller fad, der er beklædt med bagepapir og stil det køligt, så det stivner hurtigere.

Smelt chokoladen forsigtigt – enten i vandbad eller ved korte intervaller ved lav varme i mikrobølgeovnen. Skær karamelmassen ud i firkanter og smør dem med den smeltede chokolade. Stil din karamelknas køligt (men ikke i køleskab eller fryser!), så chokoladen stivner.

Note: Absolut en af mine konfektfavoritter! Jeg elsker kombinationen af knasende karamel og chokolade i denne karamelknas. Nu skal jeg bare sørge for at gemme dem, så de ikke forsvinder for hurtigt…

Flere konfektopskrifter



10 thoughts on “Karamelknas til julebordet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.