Karamelknas til julebordet

karamelknas, karamel, julekonfekt, konfekt, fløde, agavesirup, rørsukker, hasselnødder, chokolade, mælkechokolade20. december

Nu blev det ikke til så meget bolsjekogeri her i weekenden, da sukkertermometeret var knækket, men jeg fandt en skøn opskrift på karamelknas i ‘Guf’, som jeg faldt for. Her blev der også brugt sukkertermometer, men da det er en simpel karamelopskrift, som du ikke skal stå og ælte eller udsætte for andre slige sager, så brugte jeg blot metoden med ind imellem at dryppe et par dråber karamelmasse i koldt vand, og da karamellen blev til dråber i vandet, som hurtigt stivnede, så vidste jeg, at massen var klar. Jeg brugte agavesirup og rørsukker, som giver en lidt mørkere smag, men du kan også bruge almindeligt hvidt sukker og lys sirup til denne karamelknas.

1 dl fløde
1 dl agavesirup
1 dl rørsukker
50 g grofthakkede hasselnødder
50-100 g mælkechokolade

Hæld fløde, sirup og rørsukker i en gryde og kog det var relativ høj varme. Når massen har kogt så lang tid, at den kan bestå dråbe-testen (se længere oppe), fjerner du gryden fra komfuret og vender nødderne i karamelmassen. Hæld det i en form eller fad, der er beklædt med bagepapir og stil det køligt, så det stivner hurtigere.

Smelt chokoladen forsigtigt – enten i vandbad eller ved korte intervaller ved lav varme i mikrobølgeovnen. Skær karamelmassen ud i firkanter og smør dem med den smeltede chokolade. Stil din karamelknas køligt (men ikke i køleskab eller fryser!), så chokoladen stivner.

Note: Absolut en af mine konfektfavoritter! Jeg elsker kombinationen af knasende karamel og chokolade i denne karamelknas. Nu skal jeg bare sørge for at gemme dem, så de ikke forsvinder for hurtigt…

Flere konfektopskrifter

10 thoughts on “Karamelknas til julebordet

 1. Du sender mig lige en tur i tidsmaskinen – sådan noget lavede jeg som barn og ung pige, dog uden chokolade ovenpå. Det lyder ualmindelig lækkert 🙂

 2. Tænderne løber i vand – de må laves een af de nærmeste dage. Tror det er en rigtig plastikplombeudtrækker, godt min tandlæge bor i nabolaget:-)
  Har netop lavet din vidunderlige kiksekage, meget god – kender kun den klistrede med palmin, men de kan ikke sammenlignes.
  Snehilsner fra Nørresundby
  Charlotte den 2.

 3. Charlotte – tusind tak! Haha, ja han/hun skal da også tjene lidt til julen! 😀

  Tak for at minde mig om kiksekagen – den havde jeg helt glemt! Godt du kunne lide den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *