Syrlige bånd

Syrlige bånd

Månedens slik-benspænd bør naturligvis også indeholde noget vingummi-agtigt, så jeg har lavet syrlige bånd! Ideen så jeg hos Dr. Oetker., og så legede jeg lidt videre med opskriften, hvor jeg udskiftede lime med citron samt skruede lidt op for mængden af citronsyre for at gøre slikket mere syrligt.

Syrlige bånd

10 blade husblas
1½ dl hvidt sukker
75 g glukosesirup
2 mellemstore øko-citroner
evt. ½ spsk citronsure
lidt grøn fondantfarve eller konditorfarve
lidt rapsolie

Derudover:
½ spsk citronsyre
1 dl hvidt sukker

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld sukker, glukosesirup samt saft og fintreven skal fra citronerne i en gryde. Tilsæt lidt farve og varm det op. Lad det simre i fem minutter. Tag gryden af komfuret. Hæld vandet fra husblassen og klem det sidste vand ud af det, inden du putter det i gryden og rører rundt.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og pensl den med smagsneutral olie såsom rapsolie. Bred den varme masse ud over det i et jævnt lag og lad det afkøle i 1-2 døgn, indtil massen er stivnet men stadig er lidt klistret.

Rør citronsyre og sukker sammen i en bred dyb skål. Klip gelémassen i strimler (og klip dem evt. over på midten, så de ikke bliver alt for lange). Træk en af dem af bagepapiret og vend den i sukkerblandingen. Vær forsigtig – de syrlige bånd vil virkelig gerne klistre fast til alt, de kan komme i nærheden af, så det gælder om at få dem vendt grundigt i sukker, inden de får chancen til at klistre fast til andet!

Put de syrlige bånd i en lufttæt beholder, indtil de skal spises.

Note: Jeg synes, at de syrlige bånd er ret festlige, og de er lette at lave – lige bortset fra til allersidst, når de gerne vil klistre fast til andre ting. Den originale opskrift var ikke helt så syrlig, som jeg havde forventet, så i ovenstående opskrift har jeg skruet lidt op for syrligheden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *