Chokoladetrøfler med gorgonzola

Chokoladetrøfler med gorgonzola

I lørdags havde jeg også en lille ting med til kaffen. Nu var jeg rimelig sikker på, at kageeksperimenterne ville gå godt, så jeg turde godt kaste mig ud i et mere bizart eksperiment – nemlig chokoladetrøfler med gorgonzola! Ideen havde jeg fra kogebogen ‘Chokolade’, som jeg fik af Bedstevennen i julegave. Da jeg så den oprindelige opskrift, tænkte jeg ‘kan man det?’, og det er et supergodt oplæg for mig til at prøve det!

Jeg brugte lidt mindre gorgonzola og lidt mere chokolade end den oprindelige opskrift, og så tilføjede jeg vaniljesukker for at give dem lidt sødme. Tallerkenen blev venligst udlånt af yndlingsnevøen ved serveringen.

Chokoladetrøfler med gorgonzola

13-15 stk.

100 g gorgonzola
70 g mild mørk chokolade – f.eks. Chocolate and Love 80%
70-100 g hvid chokolade
1 tsk vaniljesukker
chokolade til overtræk
krymmel

Stil gorgonzolaen uden for køleskabet og vent på, at den opnår stuetemperatur. Smelt den mørke chokolade og ælt den sammen med osten. Tril chokoladetrøfler af massen – pas på de ikke bliver for store – og lad dem tørre i ti minutter, inden du overtrækker dem med smeltet hvid chokolade og pynter dem med krymmel.

Note: Jeg brugte en mild gorgonzola, men de her chokoladetrøfler er forholdsvis stærke – jeg tror, den mørke chokolade får lokket en hel del smag frem i osten. Det var en meget intens men spændende oplevelse, men du skal være til kraftigt smagende mad, hvis du for alvor skal nyde disse. Hvis du ønsker en blidere version, tilføjer du blot mere chokolade eller bruger mindre gorgonzola.

Tilføjelse: Sørg for at servere dine chokoladetrøfler lige fra køleskabet. Jeg tror, de bliver vamle, hvis de bliver serveret lune, men iskolde fungerer de fint.25 thoughts on “Chokoladetrøfler med gorgonzola”

 • Jeg så engang et program på Discorvery…. Food Science tror jeg det hed. Der lavede han også en chokolade kage med blåskimmelost… Fordi det passer SÅ godt sammen. Men jeg må indrømme at jeg ikke selv har prøvet det endnu -gg- Jeg er nemlig ikke den helt store oste spiser… i den retning ihvertfald. Men jeg syntes nu at det lyder ret spændende. Så måske man en dag skulle prøve.

 • Det lyder meget spændende og anderledes! Og det var ikke en smagssammensætning, jeg selv ville være kommet på, men man skal udfordre sig selv indimellem 🙂

 • Hmmm….spændende, men jeg ved nu ikke om jeg kunne tænke mig at prøve dem….Jeg har svært ved at få smagen til at forenes med mine smagsløg og hoved…*SMIL*

 • Hahaha…. det er lige præcis sådan et indslag, som jeg forventer fra din side. Det er så herligt, at du kaster dig ud noget så vildt. Gorgonzola og chokolade – jeg ville aldrig turde:o)

 • Wauw… Det tror jeg slet ikke jeg havde givet mig ud i.

  Meget stor respekt for at du tør – jeg ville slet ikke turde smage på det – om end jeg har hørt at ost og chokolade skulle være utroligt godt sammen.

  Det lyder meget spændende.

  Knus Grith

 • MissMuffin – hahaha! Ja, det er da en kombination, der får folk til at plirre med øjnene, for den er noget anderledes, end man er vant til 😀

 • Vibeke – nej, det er ikke ligefrem den kombination, man kan finde på slikhylderne i supermarkedet! Der er ellers så mange med underligt fyld efterhånden, at der burde være det 😛

 • Signe – mange tak 🙂
  Ja, der må godt være lidt kulør på tilværelsen – og så ser de trøfler heller ikke alt for seriøse ud imens! 😀

 • Madame – helt sikkert. Jeg var noget spændt på at smage det, for jeg var rimelig skeptisk inden, men samtidig var jeg også lidt for nysgerrig og eventyrlysten til at lade være 😉

 • Mrs Cakeaholic – hehe! Derfor er det også vigtigt ikke at lave kuglerne for store – så kan folk forsigtigt nippe til dem for at finde ud af, om det er noget for dem (og så tror jeg også, at det hurtigt bliver kvalmt, hvis man spiser flere af dem).

 • Hanne – jeg tror heller ikke, jeg ville turde at servere det for folk, jeg ikke kendte i forvejen. I den her situation havde jeg 'købt et par points' ved at servere nogle gode kager inden, så der var plads til sære udskejelser uden at blive stemplet som komplet sær! 😀

 • Grith – mange tak! Jeg elsker både ost og chokolade, så det er egentlig lidt sjovt, at jeg ikke har eksperimenteret med det før. men det kunne jo være, at jeg skal gøre det noget mere ved lejlighed – selvom det lyder temmelig sært 😉

 • OMG! Jeg kan godt se fidusen. Så Heston Blumethal lave noget med chokolade og gorgonzola engang. Det er noget med at smagsmolekylerne harmonerer ganske fint.

  Men for en ostehader som mig – nej tak 🙂

 • Klidmoster – det er sjovt, for det er ikke ingredienser, man normalt ville sætte sammen. Gemalen er ikke særlig vild med ost, men han kastede sig ud i at smage det – og selvom det nok ikke bliver hans hofret, så så han heldigvis ikke helt forkert ud i hovedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *