Hjemmelavede p-tærter

Hjemmelavede p-tærter

17. december – hjemmelavede p-tærter

Jeg så for nylig en opskrift på hjemmelavede p-tærter hos Det Lille Køkken, og det lød sjovt og enkelt, så det fik jeg også lyst til at prøve. Jeg brugte en mørkere chokolade og tilføjede lidt vaniljesukker men fulgte ellers anvisningerne.

Antal: 15-20 stk.

100 g usaltede peanuts
75 g skumfiduser
200 mørk chokolade – 60%
lidt vaniljesukker

Smelt chokoladen forsigtigt – enten i mikrobølgeovn eller over vandbad. Klip skumfiduserne i små stykker og bland dem i en opvarmet skål med peanuts. Hæld det smeltede chokolade i skålen, og bland alle tre ingredienser godt sammen med et drys vaniljesukker. Bred et stykke bagepapir ud og læg små klatter af massen på bagepapiret – forsøg gerne at gøre chokoladeklatterne lidt runde i formen. Lad dem afkøle et par timer et køligt sted, og så er de hjemmelavede p-tærter klar til at spise.

Note: Jeg brugte en lidt mørkere chokolade, end der nok var tiltænkt i den oprindelige opskrift på hjemmelavede p-tærter, og jeg spekulerede bagefter på, om jeg vil foretrække en lysere udgave. Jeg synes nu, at det var udmærket at bruge denne chokolade, men meget mørkere bør den ikke være – så bliver det for bittert i smagen. Næste gang, jeg vil lave hjemmelavede p-tærter, vil jeg også hakket nødderne meget groft, for det blev lidt for voldsomt med hele nødder i.

Flere konfektopskrifter36 thoughts on “Hjemmelavede p-tærter”

 • Sifka – nemlig, jeg kunne heller ikke stå for ideen 🙂

  God idé – det er jo nærmest en pligt, så man kan være sikker på at finde frem til den variant, man bedst kan lide. Begge varianter skal nok blive spist alligevel 😀

 • Hvor er det godt man ikke kan lide skumfiduser, chokolade og peanuts….Så er man ikke forfalden til at lave og spise sådan nogen så djælve….:-D
  Ps… Har forresten lige lavet en portion af dine ckolade karameller… med et lille twist.. mere om det i morgen på bloggen, de skal lige køle af og smags testes først 😛

 • Jeg ELSKER P-tærter (kan man egentlig bruge dem i stedet for en p-billet? Evt. til at bestikke p-vagten med..??). Anyway, det lyder jo så nemt, at man næsten bliver nødt til at lave dem i weekenden…:)
  Kh Loui

 • Louise – jeg ville i hvert fald gerne se dig gøre forsøget mht. p-vagten 😀

  Jeps, der er ingen undskyldning – altså med mindre man ikke kan få fat på skumfiduser 😉

 • Det her indlæg har jeg slet slet ikke set! ;-))

  Elsker bare p-tærter. Får dem sjældent men kan til gengæld så spise en halv pose på én gang. Haha…

  Blir nødt til at lave dem som en del af årets juleguf. Tak for syndig inspiration.

 • Lyder som en lækker opskrift… Jeg har været på jagt efter usaltet peanuts. Meen de da ikke sådan lige til at opdrive…?

 • Hej P,
  Ihh hvor er det dejligt du fik dem lavet, og tak for din henvisning til min side. Det blev jeg glad for. Tror nu altså også de er gode med hvid chokolade, det har jeg bare ikke prøvet endnu.
  Usaltede peanuts købte jeg i super best, ellers kan man ofte få usaltede peanuts og nødder i etniske butikker.

  🙂

  Boegeskov

 • Ej ej mange tak !!! Fruen ææælsker p-tærter !!!

  Dem MÅ jeg forsøge at lave… Hmm synes nu bare ikke jeg har set usaltet nøddedimser… Hmmm

  Mon man bare kan tøre saltet af… Hmmm

  Ej hvor er det bare fedt, håber jeg kan finde ud af det !

  Hyggehygge
  Marianne

 • Hej Kasper!
  Det tror jeg – eller i hvert fald noget, der er tæt på – men hvis du sørger for, at chokoladen er tilpas varm til, at skumfiduserne smelter lidt, når du blander det hele sammen, så kommer disse her til at minde om de originale 🙂

 • Hej CML!
  Jeg er flere gange stødt på dem i de standere med tørret frugt og nødder, som mange af de store supermarkeder har fået de senere år – jeg mener, at jeg købte disse i Kvickly 🙂

 • Kager skal der til – hæhæhæ! Du kan få dem i flere af de store supermarkeder i de standere med frugt og nødder, som står hos mange af dem. Jeg tror ikke, du kan bruge de saltede, da nødderne har taget meget smag af saltet, de ligger i.

 • De er gode, men jeg tror at vores marshmallows bidder blev for små. For de smeltede godt nok. Men helt klart anbefalelsesværdig og ja superbest har dem – i hvert fald igår 🙂

 • Lars Q – det bedste er, at så bliver man nødt til at lave en portion mere – sådan for lige at prøve, hvilken størrelse der er den bedste… og så er der pludselig endnu mere konfekt *uhm* 😉

 • Har en lignende opskrift fra min svigermor, hvor der bruges saltede peanuts. Og det giver faktisk en rigtig god smag med det lidt salte kombineret med en god chokolade og det søde skum.

  Så saltede peanuts kan sagtens bruges. Kan af erfaring dog fortælle, at Kims' saltede peanuts er de bedste (de billigere varianter smager ikke optimalt i chokoladen!)

 • Hej anonym!
  Det er ret interessant – jeg troede, at de saltede ville være for voldsomme (oftest fordi saltede peanuts plejer at have fået et ordentlig skud salt :-)). Men ellers er jeg også fortaler for at tilsætte lidt salt til det søde, for jeg har efterhånden prøvet flere gange, at det har en ret god effekt…

 • Har du set din opskrift er blevet berømt via radio programmet Monte Carlos facebook profil – ser ud til de mange besøgende lagde siden ned 🙂

  • Det vidste jeg ikke – har lige været udenlands et par dage, så mange tak for oplysningen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *