Konfekt med kaffe og hvid chokolade

kaffekonfekt, konfekt, marcipan, chokolade, kaffe, hvid chokolade, kakaopulver, pulverkaffe1. december

I flydende form er kaffe bittert og absolut ikke noget for mig, men konfekt med kaffe, is med kaffe eller dessert med kaffe kan jeg til gengæld godt lide. Er du glad for kaffesmag, kan du godt putte endnu mere kaffe i denne opskrift, men smag dig gerne frem undervejs.

Antallet er jeg lidt usikker på – jeg gætter på omkring 30 stk.

200 g marcipan
100 g hvid chokolade, hakket
6 tsk meget stærk kaffe
100-120 g hvid chokolade
kakaopulver og lidt knust pulverkaffe

Ælt kaffen ind i marcipanen og bland derefter den hakkede chokolade i. Rul det til kugler og lad dem tørre i nogle timer, inden du overtrækker dem med smeltet hvid chokolade. Drys en blanding af kakaopulver og pulverkaffe over, inden de størkner.

Note: Selvom jeg ikke drikker kaffe, så er konfekt med kaffe nu en god opfindelse. Jeg kan godt lide, at der er lidt ekstra bid i form af den hakkede chokolade, og så er kaffe-kakaodrysset med til at give lidt bitterhed, som er et fint modspil til den søde hvide chokolade.

Flere konfektopskrifter

26 thoughts on “Konfekt med kaffe og hvid chokolade

 1. Yum! Kunne godt lige hapse sådan en 😀 Jeg er en “sucker” for god marcipan indeni god chokolade – og så må jeg hellere lave en note til mig selv om at købe te når du kommer – eller spørge, om du drikker te? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 2. Hej FrøkenØvad!
  Tusind tak! Håber du kan lide dem 🙂

  Personligt kan jeg – sjovt nok i betragtning af kaffeforskrækkelsen – godt lide en endnu kraftigere kaffesmag, så prøv dig endelig frem mht. hvor stærk, du vil have den!

 3. NYBH – jeg har brugt Summerbird marcipan, og den er ganske fin at arbejde med. Jeg synes ikke, den er nær så sød, men nu puttede jeg også hvid chokolade i, så det var nok meget godt – det kan jo godt blive ret sødt 😉

  Ja, det gør jeg! Jeg er ikke så god til det – forstået således, at den nærmest skal være lunken, når jeg drikker den, men te kan jeg sagtens drikke 🙂

 4. Jeg har glædet mig til din julekalender med opskrifter på søde sager. Jeg står for konfekten i år til jul, så jeg ser frem til dine ideer. Og jeg må sige, at det starter godt. Som så mange andre drikker jeg ikke kaffe, men elsker kaffesmagen i chokolade, desserter o.s.v. Så konfekt med kaffesmag er lige mig.

 5. Anne – tusind tak! I weekenden vil jeg sætte mig og lave en liste over, hvad jeg skal lave de resterende dage, så jeg er sikker på at nå alle de ting, jeg gerne vil afprøve. Det skulle jo gerne blive ret varieret 🙂

 6. Eva – mange tak for begge! Ja, jeg kan som regel godt lide, når det ikke bliver for sødt, og der er citron god til at give hvid chokolade det tiltrængte modspil 🙂

 7. hehe, Piske, du har vist gang i mange konfekter – der er i hvert fald ikke så megen citron i denne opskrift 😉
  Men ELSKER allerede dine pakkekalender – så stop ikke med at have konfekt på hjernen og andre guffelirier 😀
  Knus og rigtig god aften…

 8. Kender det godt. Er også helt rundt på gulvet selv og skal bare snart se dyner! – ser dog lige, om det kan lykkes mig at flække et lille indlæg sammen – uden alt for mange tyrkfejl og underlige sætninger 🙂

 9. Pingback: November: Kaffe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *