kaffekonfekt, konfekt, marcipan, chokolade, kaffe, hvid chokolade, kakaopulver, pulverkaffe1. december

I flydende form er kaffe bittert og absolut ikke noget for mig, men konfekt med kaffe, is med kaffe eller dessert med kaffe kan jeg til gengæld godt lide. Er du glad for kaffesmag, kan du godt putte endnu mere kaffe i denne opskrift, men smag dig gerne frem undervejs.

Antallet er jeg lidt usikker på – jeg gætter på omkring 30 stk.

200 g marcipan
100 g hvid chokolade, hakket
6 tsk meget stærk kaffe
100-120 g hvid chokolade
kakaopulver og lidt knust pulverkaffe

Ælt kaffen ind i marcipanen og bland derefter den hakkede chokolade i. Rul det til kugler og lad dem tørre i nogle timer, inden du overtrækker dem med smeltet hvid chokolade. Drys en blanding af kakaopulver og pulverkaffe over, inden de størkner.

Note: Selvom jeg ikke drikker kaffe, så er konfekt med kaffe nu en god opfindelse. Jeg kan godt lide, at der er lidt ekstra bid i form af den hakkede chokolade, og så er kaffe-kakaodrysset med til at give lidt bitterhed, som er et fint modspil til den søde hvide chokolade.

Flere konfektopskrifter