Choko-nougatkugler
I går var vi inviteret på aftensmad hos et vennepar, og her medbragte jeg disse choko-nougatkugler som en del af værtsgaven. Den anden del af værtsgaven var en kogebog, jeg også har købt til mig selv – nemlig ‘Konfektbogen’. Det var også herfra, jeg havde fået inspiration til disse choko-nougatkugler.
Choko-nougatkugler
150 g nougat
300 g marcipan
12 spsk Kahlua
100 g hakket mørk chokolade
hvid chokolade til overtræk
krymmel
Smelt nougaten langsomt i en mikrobølgeovn eller over vandbad. Ælt den ind i marcipanen sammen med Kahlua og hakket mørk chokolade. Form massen til kugler og lad dem tørre på en plade i en halv time, inden de overtrækkes med hvid chokolade og drysses med krymmel.
Note: De her choko-nougatkugler er superlette at lave og kan spises året rundt, så selvom de blev brugt som værtindegave her ved juletid, så kan du sagtens lave dem til påske eller en regnfuld efterårsdag. Prøv at servere choko-nougatkugler til eftermiddagsteen/kaffen eller som lidt forkælelse til lørdagsfilmen.
Hvor er de godt nok fine. Du er da ret god at have til middag 🙂 Kan godt lide stjerneæsken. Det ser meget smukt ud.
Uhaaaa, de kugler lyder syndigt gode.
De må simpelthen prøves…jeg sidder her og bliver vandvitig lækkersulten 🙂
Foodfanatic – tak skal du have 🙂
Billedet er desværre ikke så godt – syntes det så bedre ud i virkeligheden – men jeg havde travlt, da jeg tog det, så der var ikke mulighed for at gøre det om 😀
Hanne – ja, jeg skyndte mig også at give dem videre, så vi ikke kom til at spise dem! 😀
Mrs Cakeaholic – god fornøjelse med dem – de smager temmelig godt 🙂
De ser da forfærdelig spiselige ud:) du milde, jeg sidder jo nærmest og savler!
Knus
Vibeke
Uhmm, det lyder lige som konfekt for mig 🙂
Jeg har udfordret dig i en lille blogleg, du kan se den her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/12/en-lille-blogleg.html
Mange hilsner
Birthe
Sikke en fin idé til værtindegave – det vil jeg huske her i julen. Og de der choko-nougatkugler må være et must, når vi i weekenden skal lave konfekt med familien 🙂
Mmmm, de ser vel nok gode ud 🙂
Kan man få samme “knæk” i hvid chokolade som i mørk?
Vibeke – ups, undskyld 😀
Jeg havde nogle stykker til overs, og vi har lige spist en hver – og jo, de smager altså ret godt, så en anbefaling herfra 🙂
NYBH – de er også lækre 🙂
Jeg skal lige gruble lidt over svarene, men jeg vil gerne deltage.
Madame – god fornøjelse med dem! Jeg kan i øvrigt anbefale, at de får lov til at tørre lidt mere, hvis du vil bruge mørk chokolade som overtræk 🙂
Signe – tak 🙂
Jeg har ikke oplevet – synes, at den hvide chokolade plejer at være 'blødere' at arbejde med.