Choko-nougatkugler

I går var vi inviteret på aftensmad hos et vennepar, og jeg fik spist alt, alt for meget, for det var virkelig lækkert! Jeg fik endda en lille doggybag med hjem, så det har jeg guffet i dag – mmm! Vi havde et par værtsgaver med – ‘Konfektbogen’ samt en æske med en smagprøve derfra. Jeg havde nemlig lavet en lille spinoff på de choko-nougatkugler, der var skrevet om i bogen.

Choko-nougatkugler
choko-nougatkugler, trøfler, konfekt, nougat, marcipan, Kahlua, mørk chokolade, hvid chokolade
150 g nougat
300 g marcipan
12 spsk Kahlua
100 g hakket mørk chokolade
hvid chokolade til overtræk
krymmel

Smelt nougaten langsomt i en mikrobølgeovn eller over vandbad. Ælt den ind i marcipanen sammen med Kahlua og hakket mørk chokolade. Form massen til kugler og lad dem tørre på en plade i en halv time, inden de overtrækkes med hvid chokolade og drysses med krymmel.

Note: De her choko-nougatkugler er superlette at lave og kan spises året rundt, så selvom de blev brugt som værtindegave her ved juletid, så kan du sagtens lave dem til påske eller en regnfuld efterårsdag. Prøv at servere choko-nougatkugler til eftermiddagsteen/kaffen eller som lidt forkælelse til lørdagsfilmen.

14 thoughts on “Choko-nougatkugler

  1. Foodfanatic – tak skal du have 🙂
    Billedet er desværre ikke så godt – syntes det så bedre ud i virkeligheden – men jeg havde travlt, da jeg tog det, så der var ikke mulighed for at gøre det om 😀

  2. Sikke en fin idé til værtindegave – det vil jeg huske her i julen. Og de der choko-nougatkugler må være et must, når vi i weekenden skal lave konfekt med familien 🙂

  3. Vibeke – ups, undskyld 😀

    Jeg havde nogle stykker til overs, og vi har lige spist en hver – og jo, de smager altså ret godt, så en anbefaling herfra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *