Choko-nougatkugler

Choko-nougatkugler

I går var vi inviteret på aftensmad hos et vennepar, og her medbragte jeg disse choko-nougatkugler som en del af værtsgaven. Den anden del af værtsgaven var en kogebog, jeg også har købt til mig selv – nemlig ‘Konfektbogen’. Det var også herfra, jeg havde fået inspiration til disse choko-nougatkugler.

Choko-nougatkugler

150 g nougat
300 g marcipan
12 spsk Kahlua
100 g hakket mørk chokolade
hvid chokolade til overtræk
krymmel

Smelt nougaten langsomt i en mikrobølgeovn eller over vandbad. Ælt den ind i marcipanen sammen med Kahlua og hakket mørk chokolade. Form massen til kugler og lad dem tørre på en plade i en halv time, inden de overtrækkes med hvid chokolade og drysses med krymmel.

Note: De her choko-nougatkugler er superlette at lave og kan spises året rundt, så selvom de blev brugt som værtindegave her ved juletid, så kan du sagtens lave dem til påske eller en regnfuld efterårsdag. Prøv at servere choko-nougatkugler til eftermiddagsteen/kaffen eller som lidt forkælelse til lørdagsfilmen.



14 thoughts on “Choko-nougatkugler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.