Dadler med kokos, citron og hvid chokolade

dadelkonfekt, konfekt, chokolade, dadler, hvid chokolade, kokosmel, citronskal2. december

Jeg så en konfektopskrift med dadler med kokos i Irmas reklameblad for november måned, og den legede jeg lidt videre med. Dadler med kokos er en fin blanding af den bløde og søde dadel med det lidt hårdere fyld, hvor citronen giver noget syrlighed, så det ikke bliver for sødt og vammelt.

Antal: 25-30 stk.

25-30 gode, saftige dadler
100 g hvid chokolade
kokosmel
lidt revet citronskal

Skær en revne i hver dadel fra den ene ende til den anden. Smelt den hvide chokolade og hæld noget kokosmel i – blandingen skal ikke være alt for flydende. Fyld forsigtigt hver dadel med kokosblandingen og klem den lidt sammen. Drys lidt frisk og fintreven citronskal på toppen af hver dadel, inden fyldet størkner.

Note: Dadler med kokos er en fin og anderledes udgave af fyldte dadler. Jeg kan godt lide, at fyldet er hårdere end dadlen, så man kan bide i den, uden at fyldet snasker rundt på fingrene.

Flere konfektopskrifter

18 thoughts on “Dadler med kokos, citron og hvid chokolade

 1. Man skulle være en kernesundmillionøse, hvis man ikke lige kunne nappe et par stykker af dem, her torsdag morgen 😛 Jeg nupper helt klart ideen til mit konfektfad til jul 🙂

 2. Hvor lyder det dog lækkert, Piskeris! Jeg skal lave en værtindegave til en veninde, og det bliver en smuk kagedåse med julekonfekt. Tak for skøn inspiration 🙂

 3. Uhmm, hvor er de fine 🙂

  Jeg må ærlig tilstå at jeg ikke er specielt glad for dadler, men disse ser nu lækre ud – og det med at indholdet er hårdere end dadlerne – det tiltaler mig….

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Camilla – mange tak! Allerede som barn begyndte jeg at kunne lide dadler, og jeg håber, jeg husker at få sneget det med i nogle flere retter denne måned 😉

 5. Louise – tak skal du have! Ja, det er en sjov variant, hvis man mest kender til marcipanfyld. Fyldet her er noget mere 'kompakt' end marcipan, men jeg kan godt lide, at man kan tage en bid af stykket og nyde det langsommere 🙂

 6. Kristine – you haven't seen nothing yet 😉

  I morgen bringer jeg opskriften på et stykke, som vakte lykke sidste weekend, og så må jeg hellere få lavet en række forskellige i weekenden, så jeg ikke kommer bagud 😉

 7. MissMuffin – se, det er jo næsten det værste, for jeg sørger for at lave det dage, hvor vi har gæster, så vi ikke selv skal spise så meget – så skulle jeg da træne hver dag, og det har jeg ikke tid til! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *