Marcipanjuletræer med druknet frugt

Marcipanjuletræer med druknet frugt

12. december – marcipanjuletræer

Dagens konfekt er – trods udseendet – ikke for børn, men du kan selvfølgelig lave en udgave, hvor du bruger en anden form for fyld – for eksempel nougat. Men ellers er disse marcipanjuletræer meget børnevenlige i udseendet og vil pynte på bordet med julekonfekt.

Disse spiselige marcipanjuletræer er lavet af marcipan, hvor jeg har brugt et par stykker overskudsfrugt fra den julefrugtkage, jeg viste for nylig. Jeg har stadig et glas stående med frugtstykker og alkohol, som endnu ikke er brugt, så hvorfor ikke putte noget af det i konfekten? Marcipanen foldes om den spruttede frugt og formes til en kegle, som tørrer et par timer. Derefter smelter du nogle grønne overtræksknapper – jeg købte disse fra Wilton i Fru Hurup i Lyngby – og smører marcipankeglerne med. Tag dernæst en en tandstik og dyp den i lidt i de smeltede overtræksknapper, inden du stikker juletræskeglen med den. Det efterlader en lille fordybning og lidt smeltet grønt snask, som du kan klistre en sukkerkugle fast med.

Hvis du gerne vil undgå de grønne overtræksknapper og i stedet selv lave grøn chokolade til overtræk, så skal du have fat i noget god, hvid chokolade – for eksempel fra Valrhona – og farve det med grøn pastafarve (kan købes i kagespecialbutikker på internettet).

Tada – nu kan juletræet faktisk spises!

Flere konfektopskrifter



16 thoughts on “Marcipanjuletræer med druknet frugt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *