Julefrugtkage

Julefrugtkage

De sidste fem år har jeg hver jul tænkt på at lave en ægte engelsk julekage – og selvfølgelig først kommet i tanke om det i november måned, hvor det er lige lovlig sent. Jeg har nemlig flere gange læst, at fremstillingen af sådan en størrelse gerne starter et år i forvejen (ja, du læste rigtigt!), men jeg havde dog en opskrift, hvor den kun skulle bages en måned inden, at den skulle spises. Sidste år huskede jeg det så i god tid – men kunne jeg finde opskriften? Niksen biksen Karen Blixen. Jeg endte så med at lege med en anden julet kage, og den var nu også ret god, men da jeg så opskriften på fruitcake hos Anarkisten, hvor forberedelserne starter et år i forvejen, ja så skulle det være – nu skulle jeg i gang med et langtidsprojekt!

Vi skulle dog flytte i februar, så jeg startede først omkring 1. marts. Jeg fik ikke skrevet alle detaljer ned, men jeg tog udgangspunkt i denne opskrift og lavede følgende ændringer:

– 60-70% abrikoser – resten var tørret ananas samt diverse tørret frugt, som du kan købe i blandingsposer
– sprutten blev halvt Cointreau, kvart hjemmelavet appelsinlikør og kvart cognac
– projektet startede omkring 1. marts

Den største udfordring for mit vedkommende var ikke, at projektet skal startes i god tid. Næ, det er det punkt, hvor kagen er bagt og skal ‘fodres’ med sprut regelmæssigt i seks uger. Jeg blev pænt træt af at vikle kagen ud og ind i husholdningsfilm og viskestykke, og jeg tror nok, jeg fik mumlet et par ord, som jeg ikke plejer at bruge til daglig…!

Men smagsmæssigt var det en spændende og god oplevelse. Den smagte slet ikke så mazarinagtig, som jeg frygtede efter at have lugtet til den Amaretto en del gange, men den var saftig, solid og mild. Måske en fræk lille sauce vil være god til? Men den kan nu også sagtens spises alene. Der er mange stykker i sådan en kage, så nu har vi den stående i en lufttæt boks, og jeg overvejer, om jeg skal gemme et stykke til næste jul – hvis kagen er fodret ordentligt, kan den i princippet holde sig til næste atomkrig.15 thoughts on “Julefrugtkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *