Appelsinlikør og julegrød

Appelsinlikør og julegrød

Dagen efter dagen… det var en dejlig juleaften i går, hvor vi fik slappet af, hygget, spist god mad og åbnet en masse skønne gaver. Om eftermiddagen holdt vi jul med yndlingsnevøen, og jeg fik tumlet så meget rundt med ham, at jeg ikke savnede den manglende træning om formiddagen.

Da han havde fået risengrød, var det sengetid for ham – og tid til aftensmad for os andre. Julen blev holdt hos svigerforældrene, og det var første gang, jeg prøvede det, men det var rigtig hyggeligt. Jeg fik tilmed en mandelgave af Julemanden – som havde været så betænksom at købe ‘Køkkenrevolution på høje hæle’ til mig, hehe!

Jeg et par af gaverne til svigerfamilien var hjemmelavede, og udover flere af de sylteprodukter, jeg har lavet i løbet af december, havde jeg også medbragt en appelsinlikør til svigerforældrene. Opskriften havde jeg set på Jubiis madforum.

Appelsinlikør

1 glas

1 økologisk appelsin
40 sukkerknalder
40 kaffebønner
vodka

Stik appelsinen 40 gange med en gaffel og læg den i et sylteglas sammen med 40 sukkerknalder og 40 kaffebønner. Hæld vodka over, så det dækker, og lad det stå i 40 dage, inden du åbner glasset.

Du kan både bruge selve likøren men også appelsinen, som kan skæres i mindre tern eller både og bruges til is, i kager eller lignende.

Note: Vi har ikke sukkerknalder, så jeg forsøgte at ramme samme mængde med teskeer. Vi har også selv et glas appelsinlikør stående, og jeg glæder mig til at prøve den!

Som sidste krølle på halen får I også opskriften på den grød, jeg spiste juleaftensmorgen – og som mættede så godt, at jeg ikke behøvede at spise frokost (men jeg kom også til at lave en halvstor portion, og der er gods i denne grød!). Jeg havde set metoden på Politikens hjemmeside og havde diktet lidt videre på ingredienserne.

Julegrød

havregryn
kogende vand
lidt salt
kokosmel
blomsterhonning
hakkede nødder – jeg brugte hasselnødder og pecannødder
1 banan
kanel

Hæld havregryn i en skål – du må max fylde den halvt op. Hæld lidt salt samt kogende vand over og rør rundt. Stil en skål eller låg på skålen og lad grøden trække i fem minutter. Snit bananen i skiver og hak nødderne. Hæld det over grøden, når de fem minutter er gået, og tilføj lidt blomsterhonning samt kokosmel. Slut af med kanel for julefredens skyld.

Note: Superlet og superlækker måde at få grød på – det må jeg helt sikkert prøve at gøre igen en anden gang.

julegrød, grød, havregryn, morgenmad, kokosmel, honning, nødder, hasselnødder, pecannødder, banan, kanel


23 thoughts on “Appelsinlikør og julegrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *