Appelsinlikør og julegrød

julesokkerDagen efter dagen… det var en dejlig juleaften i går, hvor vi fik slappet af, hygget, spist god mad og åbnet en masse skønne gaver. Om eftermiddagen holdt vi jul med yndlingsnevøen, og jeg fik tumlet så meget rundt med ham, at jeg ikke savnede den manglende træning om formiddagen.

Da han havde fået risengrød, var det sengetid for ham – og tid til aftensmad for os andre. Julen blev holdt hos svigerforældrene, og det var første gang, jeg prøvede det, men det var rigtig hyggeligt. Jeg fik tilmed en mandelgave af Julemanden – som havde været så betænksom at købe ‘Køkkenrevolution på høje hæle’ til mig, hehe!

Jeg et par af gaverne til svigerfamilien var hjemmelavede, og udover flere af de sylteprodukter, jeg har lavet i løbet af december, havde jeg også medbragt en appelsinlikør til svigerforældrene. Opskriften havde jeg set på Jubiis madforum.

Appelsinlikør
1 glasappelsinlikør, likør, appelsiner, sukkerknalder, kaffebønner, vodka

1 økologisk appelsin
40 sukkerknalder
40 kaffebønner
vodka

Stik appelsinen 40 gange med en gaffel og læg den i et sylteglas sammen med 40 sukkerknalder og 40 kaffebønner. Hæld vodka over, så det dækker, og lad det stå i 40 dage, inden du åbner glasset.

Du kan både bruge selve likøren men også appelsinen, som kan skæres i mindre tern eller både og bruges til is, i kager eller lignende.

Note: Vi har ikke sukkerknalder, så jeg forsøgte at ramme samme mængde med teskeer. Vi har også selv et glas appelsinlikør stående, og jeg glæder mig til at prøve den!

Som sidste krølle på halen får I også opskriften på den grød, jeg spiste juleaftensmorgen – og som mættede så godt, at jeg ikke behøvede at spise frokost (men jeg kom også til at lave en halvstor portion, og der er gods i denne grød!). Jeg havde set metoden på Politikens hjemmeside og havde diktet lidt videre på ingredienserne.

Julegrød

havregrynjulegrød, grød, havregryn, morgenmad, kokosmel, honning, nødder, hasselnødder, pecannødder, banan, kanel
kogende vand
lidt salt
kokosmel
blomsterhonning
hakkede nødder – jeg brugte hasselnødder og pecannødder
1 banan
kanel

Hæld havregryn i en skål – du må max fylde den halvt op. Hæld lidt salt samt kogende vand over og rør rundt. Stil en skål eller låg på skålen og lad grøden trække i fem minutter. Snit bananen i skiver og hak nødderne. Hæld det over grøden, når de fem minutter er gået, og tilføj lidt blomsterhonning samt kokosmel. Slut af med kanel for julefredens skyld.

Note: Superlet og superlækker måde at få grød på – det må jeg helt sikkert prøve at gøre igen en anden gang.

23 thoughts on “Appelsinlikør og julegrød

 1. Det lyder også til at du har haft en dejlig juleaften 🙂 vil da glæde mig til at se hvad du laver fra din nye kogebog 😉
  Jeg tror min svigermor vil falde i svime over den appelsinlikør 🙂 og um! den grød der ser bare virkelig virkelig god ud! måske man kunne prøve kakao i stedet for kanel 🙂 tak for endnu en ordentlig stak inspiration!

 2. Tak for spændende opskrifter, Piskeris – det ser forjættende ud! Og så er jeg spændt på, hvad du synes om 'Køkkenrevolution på høje hæle'.
  Ha' en dejlig 2. juledag!

 3. Jeg spiser meget grød. Enten af havregryn eller ag 5-kornsgryn og med masser af frugt, honning, nødder og nogengange lidt græsk yoghurt..
  Den her måde lyder super nem!
  Idag bliver det vidst bar alm. havregrød med smørklat, det elsker jeg!

 4. Jeg er også faldet over den opskrift på appelsinlikør og af alle steder på pludr.dk. Her blev det dog understreget kraftigt, at man skulle bruge økologiske ingredienser. Jeg har tænkt mig, at få den sat igang her i ferien.

  Fortsat glædelig jul:)

 5. Linebine – den var skøn! Og så skal du da næsten prøve at lave et glas til hende! Jeg ved endnu ikke, hvordan det smager, da den mangler at trække nogle dage endnu, men det er da en let opskrift! 😀

 6. Madame – selv tak! Jeg læste i kogebogen i går aftes, og den ser meget lovende ud! Har allerede udset mig en opskrift, som jeg må prøve i morgen! Den er også skrevet ud fra lidt andre principper, end mange af mine andre kogebøger, og jeg elsker jo at prøve noget nyt 🙂

 7. MissMuffin – det lyder også godt! Efter at have prøvet denne her, så bliver jeg nødt til at lave grød noget oftere i hverdagen, for det er da så let og hurtigt, at der ikke er nogen undskyldning for at droppe det 😛

 8. Sifka – og i lige måde 🙂
  Ja, citrusfrugter bliver sprøjtet og vokset, så man skulle tro, det var sko! Jeg tror også, at mine kaffebønner var/er økologiske – nu ved jeg bare ikke lige, hvad jeg skal bruge resten af dem til 🙂

 9. Kaffebønner i en lille skål eller et fad og så fyrfads lys ned i… Så dufter der skønt af kaffe, når lysene er tændt…

  Jeg kan ikke lide smagen af kaffe, men synes at duften er hyggelig…

 10. Sikke nogle fine strømper! – og den grød lyder super lækker. NOgle gange har jeg så meget lyst til grød om morgenen, som ikke altid behøves at være havregrød, så tak for opskriften……

  Mange hilsner
  Birthe

 11. Pingback: Rejemousse, svinekæber i påskebryg, kartoffelroulade og spinat-valnøddesalat med pærer og chokolade | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Kaffeis med syltet appelsin, brombær-yoghurtis og mangosorbet | Piskeriset på eventyr

 13. Pingback: November: Citroner og appelsiner | Piskeriset på eventyr

 14. Pingback: Rejemousse, svinekæber i påskebryg, kartoffelroulade og spinat-valnøddesalat med pærer og chokolade | Piskeriset på eventyr

 15. Pingback: Kaffeis med syltet appelsin, brombær-yoghurtis og mangosorbet | Piskeriset på eventyr

 16. Pingback: To ananasdrinks – Flirtini og Minty Pineapple | Piskeriset på eventyr

 17. Pingback: November: Citroner og appelsiner | Piskeriset på eventyr

 18. Pingback: Julefrugtkage - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 19. Pingback: Florentinere med appelsin og nougatcreme - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *