LCHF-morgenmad

LCHF-morgenmad

Under LCHF-benspændet har jeg først og fremmest spist græsk yoghurt med forskellige slags toppings, men der har også været plads til andre slags LCHF-morgenmad. En søndag forkælede jeg således gemalen (og mig selv) med stegt bacon, røræg, stegte portobello-svampe og små fine tomater. Jeg er normalt ikke så meget til den slags morgenmad, men det var nu rart med lidt variation.

Det LCHF-venlige kernebrød blev selvfølgelig også brugt som LCHF-morgenmad flere dage, og da ost er en af de ting, du gerne må spise en del af, hvis du følger LCHF-principperne, så skulle jeg selvfølgelig have en mad med blåskimmelost og den stevia-sødede rabarbermarmelade.

 

 

 

chiagrød, grød, chiafrø, morgenmad, lchf, sukkerfri

Chiagrød er en af klassikerne inden for LCHF-morgenmad, men jeg må indrømme, at det var lidt for sødt og fedt til mig. Du tager 2½ spsk chiafrø, som du rører med en smule vaniljekorn og 1½ dl kokosmælk, og så lader du det trække natten over. Derefter drysser du lidt friske bær – eller jordbær kogt med en smule stevia – oven på.

morgenmad, græsk yoghurt, blåbær, lchf, sukkerfri

Men ellers spiste jeg som sagt en del græsk yoghurt med friske bær…

… eventuelt kombineret med ristede kokosflager….

granola, müsli, nødder, hasselnødder, solsikkekerner, kokosmel, rapsolie, vaniljepulver, vanilje, kardemomme, kanel

… eller med den gode granola, som gemalen lavede.



4 thoughts on “LCHF-morgenmad”

  • Græsk yoghurt med friske bær og ristede kokosflager ville lige være noget for mig. Derimod er morgenanretningen på det øverste billede lidt for tung 😉

    • Det var også en fremragende morgenmad, som jeg spiste flere dage i træk – og såmænd nok også skal have i næste uge 😉

      Ja, jeg er heller ikke så meget til bacon og æg-anretninger. Det er en ret tung servering, så det er sjældent, jeg kaster mig over det.

  • Gud, hvor ser det ellers lækkert ud alt sammen! Den der chiagrød har jeg også set SÅ mange steder, meeeeen jeg synes nu også den lyder meget fed og kvalm(?) i smag og konsistens. Alt det andet derimod, det kunne jeg sagtens leve med til morgenmad hver dag 🙂 MUMS!

    • Den var ret fed og sød i smagen – jeg syntes, det var lige lovlig vammelt, så det var ikke mange skefulde, jeg spiste, inden jeg opgav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.