Churros med kanelsukker

Churros med kanelsukker

Churros – også kaldet spanskrør – er en spansk morgenmadssnack, som serveres sammen med flydende mørk chokolade. Konceptet lyder helt forfærdeligt, ikke sandt?


..
.
Jeg overvejede at lave churros, da jeg havde mexicansk mad-benspænd i sidste måned, eftersom mexicansk mad er kraftigt inspireret af det spanske køkken. Jeg valgte dog at lade være, for jeg havde mest lyst til at prøve den spanske klassiker og ikke den mexicanske fortolkning, og da gemalen og jeg havde bryllupsdag i går, så var der en perfekt anledning til at lave lidt syndig morgenmad.

Opskriften på churros har jeg skrevet ned fra et boligblad, jeg læste hos frisøren på et tidspunkt. Jeg pillede dog ved et par af målene.

Churros

2-3 personer

2 dl vand
1 spsk rørsukker
10-15 g smør
2 dl hvedemel
½ tsk vaniljesukker
1 æg
ca. 1 liter smagsneutral olie – f.eks. rapsolie

Pynt:
kanelsukker (rørsukker rørt sammen med kanel) samt mørk chokolade

Hæld vand, sukker og smør i en kasserolle og varm det langsomt op, indtil sukkeret og smørret er smeltet. Tag kasserollen af varmen og pisk halvdelen af melet samt vaniljesukkeret i. Rør ægget grundigt ud i dejen og rør derefter resten af melet i.

Hæld olien i en dyb gryde og varm den godt op. Du kan teste, om olien er klar, ved at stikke enden af en tændstik (den ende UDEN svovl!) ned i olien. Bobler det omkring tændstikken, er olien klar. Hæld dejen på en sprøjtepose med en stor stjerneformet tyl. Tryk dejstykker af 6-7 cm’s længde ud i olien. Hold dig til max tre ad gangen, så oliens temperatur ikke falder for meget. Steg dejstykkerne gyldne i olien – du kan med fordel skrue en lille smule ned for varmen, så den ikke står på max-temperatur. Så undgår du også, at dine churros bliver stegt for hurtigt og derfor ikke når at blive gennembagte.

Læg dine churros en tallerken dækket med et par stykker køkkenrulle. Når alle dine churros er stegt i olien, fjerner du køkkenrullen og hælder kanelsukker ud over dine churros. Servér dem sammen med flydende chokolade.

Note: Friturestegte dejstykker vendt i kanelsukker – jamen det kan nærmest ikke gå galt. Disse churros smagte også ganske glimrende, men jeg syntes egentlig ikke, at man behøvede chokoladen til. Personligt vil jeg gerne have lidt mere power på smagen, så jeg vil anbefale at skrue lidt op for mængden af vanilje og evt. tilsætte lidt fintrevet citronskal til dejen.

churros, spansk, morgenmad, brunch, dessert, kage, kanel, rørsukker, æg, hvedemel, vaniljesukker


16 thoughts on “Churros med kanelsukker”

 • Åhh hvor ser det lækkert ud 🙂 Jeg er helt vild med churros og det er det første jeg tænker på hver gang jeg skal i Tivoli. Jeg smagte dem første gang i Spanien til morgenmad med tyk lækker chokolade til og har lavet dem flere gange siden. Det er desværre ALT for længe siden, har til gengæld tænkt på det tusind gange, er sikker på at det sker meget snart 😉

  • Mange tak! Jeg tror faktisk, det var i Tivoli, jeg smagte dem første gang – og var ret fascineret af de tykke, sprøde rør mmm 🙂

 • Det er dælme fræk morgenmad! Jeg har osse set sådan nogle i et blad for nylig – godt jeg ikke har det blad og skidt jeg så ofte kommer forbi bloggen din!:-)

 • De lyder godt nok ualmindelig fristende! -og ser farligt lækre ud 🙂
  Årh, hvor ville jeg faktisk gerne forsøde min tirsdag morgen med sådan en sprød sag

  • Ja, de faldt også i ret godt jord – men sådan plejer det at være, hvis jeg forbarmer mig og serverer noget sødt om morgenen 😉

 • Spændende kære Piske. Dem har jeg aldrig smagt. Hverken i Mexico eller i Spanien. Måske kiggede jeg bare ikke efter dem, for var de her lækre sager blevet spottet, så ville jeg helt sikkert give dem et forsøg. De ser vildt lækre ud. Friteret kagedej – what’s not to love 🙂
  Tillykke med bryllupsdagen.
  Kærlige hilsner Nadia

  • Jeg havde dem på ‘to-do-listen’, da jeg var i Barcelona for et par år siden, men nåede desværre ikke at prøve dem i hjemlandet. Det må jeg gøre noget ved, når jeg en dag kommer til Spanien igen 🙂

   Mange tak! Det var en rigtig hyggelig dag 🙂

 • Ååh, det bringer minder frem om morgenmad i Spanien på vej hjem fra byen, når solen var på vej op igen. Og ja, chokoladen var tyktflydende serveret i en kop, som man dypper sine churros i. Har dog ikke fået det siden dengang… 🙂

 • Jeg har hverken lavet eller købt mig til dem, men hvert år til jul sender jeg churros-vognen i Aalborg lange øjne og drømmer om de små fedtede kager med en ordentlig klat softice. I år må det være!

  • Det lyder lækkert – jeg har aldrig hørt om churros før, men det kan vel ikke være den sundeste morgenmad 🙂 Kanel er altid et hit!

   • Næppe – men det så vi stort på denne gang. Faktisk er jeg ikke så vild med søde ting til morgenmad (på det punkt forstår jeg ikke altid morgenmad i middelhavsområdet), men som eftermiddagssnack til søndagskaffen kan den sagtens bruges 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *