Legokage – squashkage med flødeostcreme

Legokage – squashkage med flødeostcreme

Sidste weekend fik jeg tid til at pjatte lidt i køkkenet, da jeg skulle lave en fødselsdagskage en til af mine mindste venner, som fyldte 6 år. Han er ret glad for Lego, så jeg valgte selvfølgelig at lave en legokage til ham.

Hvordan laver man spiselige legoklodser?

Jeg brugte en isterningebakke udformet som legoklodser til min legokage. Lego har dem ind imellem i deres webshop, men de var udsolgt på det tidspunkt, så jeg måtte finde isterningebakken hos en anden forhandler.

Du tager noget fondant og tilføjer et par dråber farve. Du skal bruge pastafarve (som kan købes hos kagebutikker på nettet) – frugtfarve fra supermarkedet er for svage. Ælt fondanten, indtil den er ensfarvet. Har du gemt fondantrester fra andre kageprojekter, så er dette også en oplagt måde at få brugt dem på. Skær fondanten i mindre klumper og pres dem ned i fordybningerne i isterningebakken. Sørg for, at de har en glat bagside. Put isterningebakken i fryseren en times tid, så fondanten stivner. Derefter er det let at trykke legoklodserne ud af formen.

OBS – legoklodserne bliver lidt klistrede og glinsende af turen i fryseren, da det får det øverste sukkerlag i fondanten til at opløses. Det gør dog ikke så meget, da det giver klodserne et mere plastik-agtigt udseende, som passer godt til en legokage.

legokage, kage, dessert, lagkage, fondant, squashkage, squash, flødeostcreme, creme, flødeost, squashkage, flormelis, dessert, kage, lagkage, fondant, citroner, æg, rørsukker, hvedemel, bagepulver, kanel, ingefær, vaniljesukker, vanilje, hasselnødder, nødder, rosiner, smør

Og hvad var der så inden i min legokage? Der var 1½ portion squashkage (dog uden nødder), som var kombineret med en tredjedel portion flødeostcreme og derefter smurt med et tyndt lag smørcreme (lavet på ca. 125 g blødt smør, 75 g flormelis samt lidt vaniljeekstrakt).4 thoughts on “Legokage – squashkage med flødeostcreme”

  • Jeg falder især for din squashkage med flødeostcreme – den må prøves her! Jeg har lige spist gulerodskage med flødeostcreme 🙂

    • Det var lige præcis gulerodskage (som jeg også elsker), jeg tænkte på, da jeg spekulerede på, hvad jeg skulle kombinere squashkagen med. Og ja, sådan en flødeostecreme gør sig godt på mange kager 😀

  • Uh, det ser godt ud. Jeg elsker gulerodskage og er for nylig begyndt at bage kager i microovn. Min veninde spurgte om gulerødderne ville nå at blive “møre” hvis man bagte gulerodskage i microovn, når det tager så kort tid. Og jeg skal love for resultatet blev godt, så jeg tror jeg skal prøve det samme med squashkage inden længe.

    Kh.
    Anne-Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *